Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Taifun7 odpowiadajac na Twoje pytanie o SQQQ to na 2lub 3 lata to raczej pewniak do straty wiekszosci kapitału.
Sprawdziłoby się to tylko przy bardzo silnej bessie lub przy mega krachu i regularnych spadkach. To znaczy ze gielda musiałaby mocno i bardzo regularnie tracic zebys w tak dlugim okresie czasu na tym wyszedł na plus.
Jest tam dzwignia potrojna oraz dzienny reset dzwigni.
Oznacza to ze czas działa mocno na niekorzysc inwestora.
Nawet jak trafnie przewidzisz ze Nasdaq bedzie spadał to moze okazac sie ze spadki nie beda na tyle spektakularne i szybkie zebys mogl na tym zarobic.
Sprawdziłoby się to tylko przy bardzo silnej bessie lub przy mega krachu i regularnych spadkach. To znaczy ze gielda musiałaby mocno i bardzo regularnie tracic zebys w tak dlugim okresie czasu na tym wyszedł na plus.
Jest tam dzwignia potrojna oraz dzienny reset dzwigni.
Oznacza to ze czas działa mocno na niekorzysc inwestora.
Nawet jak trafnie przewidzisz ze Nasdaq bedzie spadał to moze okazac sie ze spadki nie beda na tyle spektakularne i szybkie zebys mogl na tym zarobic.
A wracając do akcji Apple to sygnały do kupna z tamtego tygodnia były aż nadto czytelne.
Warren Buffett kupil akcje Apple.
Trzy agencje amerykanskie w tym FBI NSA i jakas jeszcze powiedziało ze chinskie telefony Huawei i ZTE szpieguja lub moga szpiegowac obywateli amerykanskich niewykrywalnym oprogramowaniem.
No brakowałoby tego zeby jeszcze zabronili oficjalnie uzywania innych marek niz Apple.
I zastanawiam sie nad jednym- czy to nie jest pulapka i dalszy ciag naganiania ulicy ?
Czy to zwykły przypadek ze dwa tak jasne sygnały do kupna Apple pojawiły sie dzien po dniu?
Odkąd zaczalem byc bardziej podejrzliwy i przestałem wierzyc we wszystko co mowia to przestałem tez zarabiac :(
Warren Buffett kupil akcje Apple.
Trzy agencje amerykanskie w tym FBI NSA i jakas jeszcze powiedziało ze chinskie telefony Huawei i ZTE szpieguja lub moga szpiegowac obywateli amerykanskich niewykrywalnym oprogramowaniem.
No brakowałoby tego zeby jeszcze zabronili oficjalnie uzywania innych marek niz Apple.
I zastanawiam sie nad jednym- czy to nie jest pulapka i dalszy ciag naganiania ulicy ?
Czy to zwykły przypadek ze dwa tak jasne sygnały do kupna Apple pojawiły sie dzien po dniu?
Odkąd zaczalem byc bardziej podejrzliwy i przestałem wierzyc we wszystko co mowia to przestałem tez zarabiac :(
Goldman Sachs podnosi prognozy dla rentowności obligacji USA.
U.S. yields now seen gaining to 3.25% by year-end, against previous forecast of 3%. Peak level for 10-year Treasury yields still seen in 3.5%~3.75% area.
U.S. yields now seen gaining to 3.25% by year-end, against previous forecast of 3%. Peak level for 10-year Treasury yields still seen in 3.5%~3.75% area.
Czy na podobnej zasadzie działa instrument SH ? Też nie warto trzymać przez dłuższy okres ?
Dużo czytania i sporo ciekawostek
http://www.bogaty.men/kreskowe-ogledziny-tygodnia-0818/
http://www.bogaty.men/kreskowe-ogledziny-tygodnia-0818/
To jest stawianie i kupowanie na pałę,-brak wiedzy w tym temacie.Poczytaj tu o takich lewarowanych x3ETF-ach.taifun7 pisze:Witam Wszystkich,
znalazłem ten wątek wczoraj wieczorem i udało mi się go przeczytać w całości dzisiejszego ranka. Bardzo dziękuję za dużą dawkę wartościowej wiedzy.
Większość z Was gra tutaj krótkoterminowo. Mam na myśli okres 2-5 dni. A co sądzicie o zapakowaniu się na SQQQ lub Sh i potrzymaniu tego przez powiedzmy 2-3 lata? Czy nie jest to tzw. "pewniak" ?
https://www.tradingforaliving.pl/etfy-c ... -dzwignia/
Wykres pokazujacy przebieg ostatnich wiekszych korekt:
czyli usredniajac:
Ciekawy wykres. Z analizy wynika że korekty w cyklu były zazwyczaj 10% i stanowiły to formacje zakończone budową podwójnego dna. Natomiast korekty po zakończonym cyklu to struktury 3 falowe typowe po zakończonej 5 fali . AB=CD. Jeżeli istotnie zakończyliśmy cały cykl 5 falowy a z wykresu tak by wyglądało to czeka nas teraz trzyfalowa korekta mniej więcej AB=CD. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
Zrobią teraz rajd na dolarze, żeby wycisnąć shorty lub zwalić z nóg wielbicieli złota/ropy czy pary EURUSD..., przy okazji zjeżdzając z cenami akcji, gdzie potem sobie dokupią i ponownie jak wszyscy będą panikowali to się obkupią w akcje i zjadą znowu z dolarem w dół. Tu nie ma nic do rozumienia. Trzeba założyć, że tak jak myślicie jak będzie = będzie na 100% odwrotnie :)
To mój idealy scenariusz i na niego sobie cierpliwie czekam. Ciekawie się tydzień zapowiada...
Dokładnie 1:1 tego scenariusza oczekuje. Giełda spadnie rynek wyceni prawdopodobieństwo podwyżek stóp z 4rech na 1dną góra 2wie i znowu euforia :)
To mój idealy scenariusz i na niego sobie cierpliwie czekam. Ciekawie się tydzień zapowiada...
Dokładnie 1:1 tego scenariusza oczekuje. Giełda spadnie rynek wyceni prawdopodobieństwo podwyżek stóp z 4rech na 1dną góra 2wie i znowu euforia :)
Indeks dolara pewnie będzie rósł, ale czy to znaczy, że USD/PLN będzie drożał? Kto to wie, ja bym poczekał...
W między czasie ... Akurat idealnie na 2H2018 czy 1H2019 :) Jak Lehmann zwalniał w lutym, a pół roku później ogłaszał bankructwo to może i tu to tak zadziała...
W między czasie ... Akurat idealnie na 2H2018 czy 1H2019 :) Jak Lehmann zwalniał w lutym, a pół roku później ogłaszał bankructwo to może i tu to tak zadziała...
Tu jeszcze wykres dla 'bear stearns moment' - czyli przebieg korekty po tym jak BS oglosil ze jego 2 hedgefundy zbankrutowaly...
potem jeszcze od dołka 2 miesiace rynek rosl - zrobil nowy szczyt i potem poltora roku bear-market
potem jeszcze od dołka 2 miesiace rynek rosl - zrobil nowy szczyt i potem poltora roku bear-market
- Załączniki
-
Jedno jest pewne .... Potwornie grubą kasę będzie można zarobić na spadkach (jak nastąpią). Na crashu to w 1 rok zarabia się tyle co na 10 latach wzrostów...Może te kredyty na akcje w końcu wywalą margin calle i poleci domino... Cały czas podlewamy ogień benzynom, pytanie kiedy zajmie się cały las :)
Cały czas brakuje szoku inflacyjnego. Te 66.66$ na ropie to za mało aby wysadzić kredyty póki co. Niech USD tąpnie na indeksie do 80, ropa podleci pod 80-100$ pionowo do góry to ... wtedy będzie to znak, że GAME OVER już bliski i pakuj się kto może, wyskakujemy ze wszystkiego i pomału dokładamy do VIXa i 3xshortów...
Zaraz się okaże, że z 4 podwyżek stóp zostanie jedna, indeks dolara tąpnie i ropa wywali do góry razem ze złotem i innymi surowcami, a wtedy to uuuuuujjjjjjjjj, szok inflacyjny będzie spory. Może już po 24/03/ się przekonamy - po marcowym FEDzie... Tu podwyższą stopy w/g mnie ... ostatni raz.
Pamiętajcie, że QT też podnosi stopy, więc ciekawe jak FED chce robić QT i podnosić jeszcze stopy. W takim tempie co zrobili i wywalili 30MLD$ w obligacjach rentowności urosły lawinowo. Co jak będą chcieli jutro zwinąć 100MLD$? jeszcze im trochę brakuje z tych 4500MLD$. Na razie zrobiło się 4470$ a mamy -10% korektę :)
Cały czas brakuje szoku inflacyjnego. Te 66.66$ na ropie to za mało aby wysadzić kredyty póki co. Niech USD tąpnie na indeksie do 80, ropa podleci pod 80-100$ pionowo do góry to ... wtedy będzie to znak, że GAME OVER już bliski i pakuj się kto może, wyskakujemy ze wszystkiego i pomału dokładamy do VIXa i 3xshortów...
Zaraz się okaże, że z 4 podwyżek stóp zostanie jedna, indeks dolara tąpnie i ropa wywali do góry razem ze złotem i innymi surowcami, a wtedy to uuuuuujjjjjjjjj, szok inflacyjny będzie spory. Może już po 24/03/ się przekonamy - po marcowym FEDzie... Tu podwyższą stopy w/g mnie ... ostatni raz.
Pamiętajcie, że QT też podnosi stopy, więc ciekawe jak FED chce robić QT i podnosić jeszcze stopy. W takim tempie co zrobili i wywalili 30MLD$ w obligacjach rentowności urosły lawinowo. Co jak będą chcieli jutro zwinąć 100MLD$? jeszcze im trochę brakuje z tych 4500MLD$. Na razie zrobiło się 4470$ a mamy -10% korektę :)
Ostatnio zmieniony 19 lut 2018, 15:38 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Niemiecki cudak jest już "technicznym bankrutem" ... Pytanie tylko kiedy zostanie oficjalnym a nie technicznym, ale jeżeli tak będzie to radzę wszystkim raczej udać się po wypłatę gotówki z banku póki można...Kris pisze:Pisałem już o tym, że kostki domina mogą rozpocząć start w jeśli chodzi o Europejskie Banki właśnie od Tego Niemieckiego Cudaka, Wichłacza i Krętacza.:) (a większość obstawia banki Włoskie i Hiszpańskie)
A jeśli ktoś inwestuje przez ETFy emitowane przez DB (np. XBAK - Pakistan) to też powinien wyciągać szybko kasę?Greg pisze:
Niemiecki cudak jest już "technicznym bankrutem" ... Pytanie tylko kiedy zostanie oficjalnym a nie technicznym, ale jeżeli tak będzie to radzę wszystkim raczej udać się po wypłatę gotówki z banku póki można...
Zaczyna się. Wiedziałem, że to zrobią, wiedziałem! Akurat zamknięty dzień. Jutro panika będzie. Duża pozycja na UVXY i bardzo dużo opcji na SQQQ zdążyłem pobrać...