Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
czyli skoro ropa jest, obligi sa, dxy jest to do kompletu brakuje spx i vix i mamy komplet do zabawy :)
Yep... Coś się wydarzy (kto wie czy dziś jutro, za miesiąc) podczas szaleńczego rajdu DXY ... Bo na razie wbrew pozorom to może być bullish, bo 10Y spadły więc rynek zacznie wyceniać mniej podwyżek stóp procentowych. Zobaczymy jak zareaguje.eleste pisze:czyli skoro ropa jest, obligi sa, dxy jest to do kompletu brakuje spx i vix i mamy komplet do zabawy :)
Moja kolejna ulubiona firma, gdzie obstawiam przeciwko od 55$ (110$ ale split był...). W końcu winda w dół...
ECB jest w ciemnej ...
Zzzzz i jakim cudem DXY ma spaść tak jak Gundlach mówi skoro na naszych oczach strefa EURO się rozpada...
PACE OF ECB RATE HIKES COULD BE IMPACTED BY WEAKER GROWTH, SLUGGISH DATA RAISES RISK OF DELAY - SOURCES
Italy, Spain yields blowing out
Zzzzz i jakim cudem DXY ma spaść tak jak Gundlach mówi skoro na naszych oczach strefa EURO się rozpada...
O żebyś wiedział...Kris pisze:Dolar idzie jak TARAN, bezlitośnie gniotąc wszystko i dopiero nabiera rozpędu.
W tym roku USDPLN=4.00 i DXY=100 to na luzie w/g mnie zobaczymy... Chyba, że gospodarka USA się wywali w między czasie, ale nie powinna. Chiny prędko się za to wywalą, Indie itp itd... Dopiero to pociągnie USA i cięcie stóp.
Dobre będzie 0.90 za EURUSD (o ile EURO przetrwa...). To dół kanału. Na razie nie wiemy co się jeszcze stało ... Dlatego jest Middle-East crisis wpisane ze znakiem zapytania. Może trzeba zmienić na EURO-ZONE crisis...
Poczekaj aż ropa nabierze rozpędu w dół...Kris pisze:Naprawdę zaczynam się bardzo martwić i nie żartuję. W tym wszystkim złoto mnie zastanawia bo stosunkowo świetnie się trzyma naprawdę świetnie.
Jak to Ci spadnie poniżej 22$ to wiedz, że ropa poleci pionowo w dół, a złoto w chwilę za nią. Na razie złoto spadło z 1375$ na 1300$, a ropa stała na 72$ i spadła na 68$ ... Teraz ropa zacznie lecieć, złoto się opierać, i potem dołączy i tak na zmiane...
Nie ma to jak w premarket vixy -2,96%
Vix fajnie rośnie dzisiaj.Wczoraj SP500 po 15:30 spadek w dół a dalej to wyglądało jak short squezze.
Tylko bank centralny jest najpewniejszy, bo ma władze nad walutą i żaden inny bank mu nie podskoczy czyli NBP.Ciekawe jaki rating miał Lehman Brothers w 2008.I jeszcze ta nazwa eurorating to mi zalatuje szfindlem na kilometr.Kris pisze:Najpewniejszym Bankiem w Polsce jest PKO BP
Pisałeś też że spada o połowe w 2-3 miesiące.Greg pisze:Jak ropa zacznie spadać to nie zdążycie jej shortować (to moje słowa :) )
Vix fajnie rośnie dzisiaj.Wczoraj SP500 po 15:30 spadek w dół a dalej to wyglądało jak short squezze.
Tempo ... (RECORD LONG...)
6min i 1MLD$ odleciał z rynku akcji...
10Y=3.12% rynek kompletnie tego nie wytrzymał... Chyba, że to korekta i polecimy na 4%, ale ... personalnie wątpie w to... Im wyższe ceny ropy tym wyżej 10Y, więc widać jak na dłoni gdzie jest granica cen ropy...
10Y=3.12% rynek kompletnie tego nie wytrzymał... Chyba, że to korekta i polecimy na 4%, ale ... personalnie wątpie w to... Im wyższe ceny ropy tym wyżej 10Y, więc widać jak na dłoni gdzie jest granica cen ropy...
15min do kolejnego ciosu... Sentiment Index ... Zobaczymy
Jest 3.70 ... Kris przewidywał załamanie dolara przy 3.35 ... Wtedy powiedziałem, że jak tak to doł mamy za sobą ;P
Na razie największy safe-haven to NASDAQ widzę :P ... Jezu jak to zleci... To z siłą wodospadu... (tylko kiedy... :))
EURUSD dalej traci... przeszło techniczne opory teraz 1.05 ... Free-fall mode... Na razie blokada i zawiecha ...
EURUSD dalej traci... przeszło techniczne opory teraz 1.05 ... Free-fall mode... Na razie blokada i zawiecha ...
A myślałem że jest odwrotnie, tj. złoto podąża za ropą...Greg pisze:Zauważcie, że spadki cen ropy mozna było przewidzieć po spadkach cen złota. Złoto spadło ropa rozjechana. Złoto pierwsze pokazało dezinflację. Ropa podąża...
Jen i frank szwajcarski też nurkują.
O Nigerie się ktoś pytał ...
W tym ETFie NGE nie ma niczego związanego z ropą ...hey, how is your $NGE ETF doing ? YTD -2% ?
but but Brent +14% YTD, Crude +11% YTD
oh, you have 55% Nigerian Banks, 11% Nestle Nigeria, 11% Nigeria Brewery in the ETF... oops
Powinna, ale raczej coś wcześniej wyprzedza. Jak rosła cena złota to ropa była po 26$, jak cena złota spadała to ropa rosła do 72$...PL_Andrev pisze:A myślałem że jest odwrotnie, tj. złoto podąża za ropą...Greg pisze:Zauważcie, że spadki cen ropy mozna było przewidzieć po spadkach cen złota. Złoto spadło ropa rozjechana. Złoto pierwsze pokazało dezinflację. Ropa podąża...
Jen i frank szwajcarski też nurkują.