łączenie udziałów w przypadku Twojego 1:4onufry pisze:Greg co to jest split
https://www.investing.com/news/stock-ma ... ts-1441774
szczerze mówiąc to patrząc na tą sytuację polecam jednak chociaż trochę się interesować tym co się kupuje
łączenie udziałów w przypadku Twojego 1:4onufry pisze:Greg co to jest split
Akcja kosztowała 50$ i miałeś ich 10sztonufry pisze:Greg co to jest split
a ze przy tym qid masz reverse split to pewnir połączyli czyli miałeś 4 akcje po 10$ a teraz masz 1 za 40$Greg pisze:Akcja kosztowała 50$ i miałeś ich 10sztonufry pisze:Greg co to jest split
A teraz kosztuje 10$ i zamienią Ci na 50szt
Nic nie rób bo popsujesz. Samo się naprawi.
Czyli Retail robi buy-the-dip na potęgę, a Large Traderzy wyprzedają im to jak tylko mogą...Apparently retail is so used to chop that they may think its a new paradigm and that SP500 will never drop below 2700...they are rushing into lifting ASKS like crazy
Thing is that Large/Professional traders remain hitting bids hard and DollarFlow is just above the worst of day
2008 rok przy tym to tak z 5-10% tego co by nas czekało jakby DB padł...Kris pisze:DB to mój czarny koń :) jeśli chodzi o bankructwo rzecz jasna :)
jak przed splitem by Ci urosło o 1$ to jakies 10% wzrostu. i miałeś 40x1$. teraz po splicie jak urośnie Ci o dolara to będzie 2,5% zwrostu, jeśli analigocznie urośnie Ci o jakies 10% to wzrost będzie 4$ i wtedy masz 10x4$ - czyli wyjdzie na to samoonufry pisze:Miałem 40 wloumenów QID po około 11.Teraz mam 10 wolumenów za 43.Niechce mieć ich 10 tylko 40.Mogą być nawet po 0,01 usd ale wole mieć ich 40.Teoretycznie jak kurs wzrośnie o 1 usd:
- to mam 1 usd razy 10 razy lewar ?
-czy 1 usd razy 40 razy lewar?
Czy to wygląda tak że mam ich 4 razy mniej , a dostaje 4 razy więcej?
Odpływa kasa z akcji i large traderzy wyprzedają co mogą i jak moga, ale retail dzielnie buy-the-dip robi :)DollarFlow continues to Collapse (literally) Large Traders hitting BIDS at near the worst levels of the day too - Average traders are still attempting to lift asks
Sory że pisze w złym temacie ale nie moge wytrzymać psychicznie.Czyli równowartość mam taką samą, ale teraz będe zarabiał 4 razy mniej????Bardzo bym prosił żebyś jeszcze raz to wytłumaczył jak wyjdzie na to samo .Mam jeszcze 10 vixy to jest dużo bardziej ryzykowne.eleste pisze:jak przed splitem by Ci urosło o 1$ to jakies 10% wzrostu. i miałeś 40x1$. teraz po splicie jak urośnie Ci o dolara to będzie 2,5% zwrostu, jeśli analigocznie urośnie Ci o jakies 10% to wzrost będzie 4$ i wtedy masz 10x4$ - czyli wyjdzie na to samoonufry pisze:Miałem 40 wloumenów QID po około 11.Teraz mam 10 wolumenów za 43.Niechce mieć ich 10 tylko 40.Mogą być nawet po 0,01 usd ale wole mieć ich 40.Teoretycznie jak kurs wzrośnie o 1 usd:
- to mam 1 usd razy 10 razy lewar ?
-czy 1 usd razy 40 razy lewar?
Czy to wygląda tak że mam ich 4 razy mniej , a dostaje 4 razy więcej?
Masz Qid czyli bardzo ryzykowny instrument pochodny Inverese z wbudowanym levarem. do tego jak rozumiem jeszcze lewar u brokera na zakup? nie wiesz co to split, nie wiesz ze ma mieć miejsce na instrumencie, który posiadasz... no nieźle :)
przy okazji ten wątek warto kierować do odpowiedniego tematu w innym dziale tego forum - tam też niejedna osoba Ci odpisze