Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
To, że Buffet siedzi na cashu rekordowym to wiadomo od dawna... Wcale nie ma się co dziwić, bo nie ma co kupować, wszystko ma chore wyceny a jak podałeś tower P/E średnia 20 to już praktycznie szczyt ...
NVIDIA ... spodziewa się w następnym kwartale spadków sprzedaży do crypto o 65%...
NVIDIA ... spodziewa się w następnym kwartale spadków sprzedaży do crypto o 65%...
Jakby ktoś myślał, gdzie od 2008 roku przyrosło na potęgę kredytów i która gospodarka ma szanse na największy "deleverage" i wykolejenie ... To polecam to :
czyżby koniec podwyżek?St. Louis Fed's Bullard says rates already near neutral, no more raises needed
dzisiaj koejny dzień DXY i 10y w dół czyli wychodzi na to, że idziemy dalej w górę
Nie, dziś warning ... Ani long ani short, z przewagą short ... Wczoraj na koniec sesji rynek bardzo mocno się "przeshortował"... Watch oil ... Wczoraj zwiększyli margin na ropie (CME i NYMEX), ostatnio jak zmniejszyli to była po 26$, teraz zwiększyli, więc może mamy TOP... Spadki ropy pociągną spadki na giełdzie...
Ale też nagle zaczęło im coś świtać...
1/
2/
3/
Ale też nagle zaczęło im coś świtać...
Z kategorii 1st time since 2009 coraz dalej idziemy (to z dzisiaj) :Fed's Bullard: Concern Further Hikes Could Make Yield Curve Invert, A Signal Of Possible Downturn/
1/
5s30s: 26.6 bps, new decade lows
2/
3/
Volatility dławione ... Ściskają jak mogą ...
I tak spoko z vixem bo są szybciutkie ruchy na dół i do góry.Jak jest dławiony to pewnie dzisiaj nie będzie fajerwerków.VXX jest nawet na+ , vixy lekko minus.Przynajmniej tyle że wojna handlowa jest nieunikniona , Trump nie odpuści Chinom i Iranowi
Ostatnio zmieniony 11 maja 2018, 16:05 przez onufry, łącznie zmieniany 1 raz.
Symantec pokazuje jak przewartościowane są tech companies i ile w 1 dzień mogą stracić na luzaku...
Piątek - pewnie nie ...
Im wyżej idzie rynek tym szybciej spready się zawężają ... Już 14bps (dopiero było 18 potem 15) na 30Y-10Y
Piątek - pewnie nie ...
Im wyżej idzie rynek tym szybciej spready się zawężają ... Już 14bps (dopiero było 18 potem 15) na 30Y-10Y
Za 75% wzrostów NASADAQa odpowiada 7 spółek, Apple to 30% wzrostów NASDAQa... Jedno potknięcie w Earningsach 7-miu wspaniałych i będzie ciekawie...
$AAPL $AMZN $NFLX $FB $INTC $NVDA $GOOGL .
$AAPL $AMZN $NFLX $FB $INTC $NVDA $GOOGL .
Odliczanie można zacząć gdy 30Y będą niżej niż 10Y ... Ok 13bps brakuje ...
Potem 10Y-2Y które są dla mnie zagadką czy 40bps jest ważną linią trendu od 1987 roku, czy 10Y-2Y musi zejść poniżej zera. Dlatego bardziej zacząłem patrzeć na 30Y-10Y... Bo jeżeli 30Y-10Y zrobi się invert to mamy pewniaka, że linia trendu od 1987 na 10Y-2Y jest ważna, wtedy też 10Y-2Y powinny lecieć do góry a 40bps był dołem... Będzie 50-60-70 - 100bps i coś trachnie. Zawsze tak jest.
To jest nasz zegar tykający.
Potem 10Y-2Y które są dla mnie zagadką czy 40bps jest ważną linią trendu od 1987 roku, czy 10Y-2Y musi zejść poniżej zera. Dlatego bardziej zacząłem patrzeć na 30Y-10Y... Bo jeżeli 30Y-10Y zrobi się invert to mamy pewniaka, że linia trendu od 1987 na 10Y-2Y jest ważna, wtedy też 10Y-2Y powinny lecieć do góry a 40bps był dołem... Będzie 50-60-70 - 100bps i coś trachnie. Zawsze tak jest.
To jest nasz zegar tykający.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Symantec ma audyt i wewnętrzne dochodzenie włącznie z wchodzeniem w to wszystko SEC. To jest w stanie położyć każdą firmę, nie tylko tech.
Czyli warto te 7 spółek mieć w portfelu. :)Za 75% wzrostów NASADAQa odpowiada 7 spółek
Wiem, ale to pokazuje jak szybko w 1 dzień przewartościowane spółki potrafią stracić... A jak EPSy spadną to już w ogóle...
Ale się kasztanią ... Przebicie w dół 2725 to punkt dla niedźwiedzia...
Watałobyło mieć :)Czyli warto te 7 spółek mieć w portfelu. :)
Ale się kasztanią ... Przebicie w dół 2725 to punkt dla niedźwiedzia...
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Masz 100% racji.
Pytanie tylko gdzie pójdą te duże pieniądze. Bo takie żuczki jak ja mogą trzymać kasę w materacu, ale pensions, annuities, insurance już nie. Sadzisz że 3% ich zwabi? Bardzo możliwe, lepsze 3% niż -20%, ale w długiej perespektywie to przy 6-8% 401K pozwala ci na wakacje all inclusive w Punta Cana, a 3% to jest leżaczek na swojej działce za domem.
FAANG to nie tylko spółki ale rewolucja w handlu, komunikacji, AI, marketingu, opiece zdrowotnej, rozrywce, technologii. Może jestem zbytnio pod wrażeniem, ale nie jestem zdziwiony tym wzrostom, zresztą ostatnie wyniki kwartalne "not bad at all"
Pytanie tylko gdzie pójdą te duże pieniądze. Bo takie żuczki jak ja mogą trzymać kasę w materacu, ale pensions, annuities, insurance już nie. Sadzisz że 3% ich zwabi? Bardzo możliwe, lepsze 3% niż -20%, ale w długiej perespektywie to przy 6-8% 401K pozwala ci na wakacje all inclusive w Punta Cana, a 3% to jest leżaczek na swojej działce za domem.
FAANG to nie tylko spółki ale rewolucja w handlu, komunikacji, AI, marketingu, opiece zdrowotnej, rozrywce, technologii. Może jestem zbytnio pod wrażeniem, ale nie jestem zdziwiony tym wzrostom, zresztą ostatnie wyniki kwartalne "not bad at all"
Facebook ma wszystkie hasła do kazdego twojego emaila i śledzi każdy twój ruch w internecie.Amazon podobno pracownicy są traktowani jak gówno ,i zarobki ich są żałosne ,a amazon zamiast zadbać o pracowników woli zrobić buybacki. Apple coś ala amazon.Google coś ala facebook. Tylko do netflixa mam szacunek i mi go szkoda przy spadkach.Reszta jak spada to miód na moje serce.W obligacjach na pewnym levelu nie chodzi o stope zwrotu , tylko żeby ktoś się tak zadłużył u ciebie że nie da rady tego spłacić i w takim wypadku musi kupić następne.Wykres Grega pokazał jak sie chinczycy zadłużyli i dlatego Trump ich zniszczy
Ostatnie 2h szykują się dla niedźwiedzi...
Elon Musk super short squeeze :
Elon Musk super short squeeze :
Zobaczymy czy zwiększenie margin na handlowanie ropą przez CME i NYMEX oznacza, że ~71$ to TOP ... To trochę tak jak wprowadzenie kontraktów terminowych na bitcoina przy 19k$ ... Zobaczymy :
- Załączniki
-