Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Te różne vixy nie są czasem emitowane w formie obligacji? wiem że vxx tak ma.One pewnie są przepakowane przez fed i ebc jako obligacje usa i niemiec.Większy skup vixy oznacza więcej obligacji toksycznych które trzeba komuś wcisnąć.Dlatego rentowność obligacji do góry.Czy potem crash na obligacjach to wywalenie vixa z całą armią na sprzedaż czyli realizacja zysków z pochodnych vixa?Na upadek zostanie wystawiony jeden z banków który emituje te obligacje np.Barclays , po upadku goldman sachs barclays podobno skupił ich obligacje i gdy vix wzrośnie będą musieli ich wyemitować dosyć sporo.Dzięki żałosnej ustawie bail in , banki w Europie mają prawo ukraść pieniąndze z kont żeby mi vixa kupić.
Tak obserwuje to permanentne +0.5% na SP500 i nie wiem czy to zasada, może jakaś nowa obserwacja, ale niech ktoś też doda co o tym uważa.
Czy nie było tak, że jak szło do góry to szło od razu lekko łatwo i przyjemnie? A jak się kisiło przez 1/2 dnia to potem wyprzedaż leciała?
Te ruchy giełdowe od lutego są coraz bardziej "zabawniejsze"
Dzisiaj to mamy szachy i ktoś długo myśli przed ruchem...
Czy nie było tak, że jak szło do góry to szło od razu lekko łatwo i przyjemnie? A jak się kisiło przez 1/2 dnia to potem wyprzedaż leciała?
Te ruchy giełdowe od lutego są coraz bardziej "zabawniejsze"
Dzisiaj to mamy szachy i ktoś długo myśli przed ruchem...
Greg co tu pisać, im wyższa strefa oporowa tym ciężej i trudniej. Wymaga to zaangażowania coraz to większego kapitału. Okres wyników chyba już się skończył. Brak impulsu do ruchu w górę.
Teraz jest okres zmienności żeby wszystkim sie odechciało szorta kupić.Ja trzymam długoterminowo 10 vixy i 40 QID chciałem mieć tylko vixy ale depozyt zabezpieczający sie zwiększył prawie 3 krotnie to kupiłem coś na nasdaq.Masakryczna zmiana z np. +1,5% na sp500 na - 2% lub na odwrót.nie rusza mnie wogóle.To plus i minus bo zyski póki co nie powalają.
NVDA jeszcze ciagnie - ma wyniki w czwartek. Od czwartku ponad 10%. A udzial w SOXS wzrosl z 8.14 na 8.30%.Gregory pisze:Okres wyników chyba już się skończył. Brak impulsu do ruchu w górę.
Patrzę na NVIDIE teraz akurat dosłownie teraz bo tam 250$-252$ to taki giga opór...
Ostatnie 2h i zobaczymy czy to kolejny świetnie zastawiony bull-trap...
Ostatnie 2h i zobaczymy czy to kolejny świetnie zastawiony bull-trap...
Akurat do MA50 doszło ...Gregory pisze:Greg co tu pisać, im wyższa strefa oporowa tym ciężej i trudniej. Wymaga to zaangażowania coraz to większego kapitału. Okres wyników chyba już się skończył. Brak impulsu do ruchu w górę.
Z tego co śledzę to jest ciekawe ...
Zobaczymy. Odpadnięcie od MA50 to oznaka bull-trapa, trzeba mocno teraz wybić ten poziom ~2680 a potem ok 2710-2720 aby potwierdzić powrót byka...Retail/Average Traders lifting asks at best levels of the day - usually that is positive especially when combined with price highs but LARGE traders are still protesting which is a BIG RED FLAG
Czyli large traderzy wyzbywają się i shortują, a retail próbuje odzyskać rynek byka ... (przykład typowej dystrybucji)Execution quality at best quality of day for Retail participants. Without price progress or participation a large traders this is continuing to waste a lot of energy in buying power
Jedyne co mnie zastanawia to niskie volatility, ale czemu ma być wysokie, skoro wszystko stoi, no czas pokaże...
Posiluja sie jeszcze z polgodziny z tym 2680, a potem daytraderzy beda realizowac zyski i spadnie kilkanascie punktow (jak w piatek).Greg pisze: Zobaczymy. Odpadnięcie od MA50 to oznaka bull-trapa, trzeba mocno teraz wybić ten poziom ~2680 a potem ok 2710-2720 aby potwierdzić powrót byka...
I skonczy sie dlugim cieniem (mam nadzieje).
small/medium traderzy próbują przepchnąć opór MA50 licząc na kolejne odepchnięcie się od MA200 i run bull-marketu dalej, a large traderzy i market moverzy czekają na podbitkę bez żadnej większej specjalnej reakcji ... Mnie to wygląda na podpuchę póki co, ale wszystko jest w grze.
Kluczem do gry jest to co robią large trederzy a nie retail traderzy. Jak oni nie popychają rynku do góry a jak wcześniej wspominałem poziom ok 2660 to dobitki shortów to może być ciekawie. Do kompletu brakuje ożywienia VIXa...
Kluczem do gry jest to co robią large trederzy a nie retail traderzy. Jak oni nie popychają rynku do góry a jak wcześniej wspominałem poziom ok 2660 to dobitki shortów to może być ciekawie. Do kompletu brakuje ożywienia VIXa...
Za to ropa wytycza kierunekGreg pisze:Kluczem do gry jest to co robią large trederzy a nie retail traderzy. Jak oni nie popychają rynku do góry a jak wcześniej wspominałem poziom ok 2660 to dobitki shortów to może być ciekawie. Do kompletu brakuje ożywienia VIXa...
Zejście poniżej 2660 to oznaka, że bull-trap był przepięknie wyreżyserowany i retail dał się wpuścić w maliny...
Jeszcze do poziomu 2670 można powiedzieć, że byki cośtam znaczą, 2660-2670 - bearsy krzyczą, poniżej 2660 bearsy zrobiły w wała bullsów...
Jeszcze do poziomu 2670 można powiedzieć, że byki cośtam znaczą, 2660-2670 - bearsy krzyczą, poniżej 2660 bearsy zrobiły w wała bullsów...
Ciekaw jestem czy uda się cenie zrobić pin bara na oporze czy nie. Do spadków świeca z cieniem to za mało.
2660 w dół to go i bearsy mają pełną kontrolę i mamy wzorcowy bull-trap. Już widzę, że large money potrafią załatwić rynek nawet nie w 2h ale w ostatnią 1h...
Elon próbuje zrobić Short Squeeze, jednocześnie zastawiając fabrykę w Freemont pod nowe pożyczki ...
Dawajcie SP500 na 2666 ...
Ciekawy dzień ... 7h pracy byków, 1h pracy niedźwiedzi i sprowadzenia na zero... Jeżeli tak to wygląda, to lada moment znowu zaczniemy atak na MA200 ...Tesla CEO Elon Musk putting his money where his mouth is and disclosing he bought 33k for a total $9.85mln
Dawajcie SP500 na 2666 ...
Na naszych oczach :
Ale rajd DXY jako ostatnia faza cyklu to na pewno będzie bounce i zaraz zleci i będziemy kontynuwać rajd pionowo do góry na giełdzie ;) Kto w sumie wie, era Central Banks czyni magię... Ujemne GDP czy 40 na PMI to może się okazać bullish :)
Co przeglądam o jakichś dołach to najczęściej "first time since 2008-2009"... Taki zbieg okoliczności pewnie...Factory Orders in Germany now negative 3 straight months . First time since 2008-2009
Ale rajd DXY jako ostatnia faza cyklu to na pewno będzie bounce i zaraz zleci i będziemy kontynuwać rajd pionowo do góry na giełdzie ;) Kto w sumie wie, era Central Banks czyni magię... Ujemne GDP czy 40 na PMI to może się okazać bullish :)