Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Jedziemy dalej ... DXY = 92.2, 10Y=2.99. Wczoraj oszukał nas znowu PPT ... Ale im wyżej giełda i im wyżej indeks dolara + rentowności grawitacja sprowadza rynek coraz niżej. Już chyba nie trzeba tego dodawać...
Rajd dolara sygnalizował LIBOR-OIS, teraz pytanie co dalej z dolarem (LIBOR-OIS jest przesunięty ok 90dni - czy to znaczy, że czeka nas teraz 90 dni rajdu dolara?)
Shanghai - kompresja dalej ... (tu już inverse yield curve leci od 0.5 roku do góry pionowo).
USDJPY wybił wczoraj ponad trend od połowy 2012r (fajnie by się skończył dzień gdyby nie pomoc...). Tak długo jak USDJPY jest ponad linią, rajd dolara i obniżanie commodities jest w cenie (przede wszystkim złota)...
Dwie rzeczy, które mnie najbardziej zastanawiają to czy :
1/ USD robi rally do góry, czy to bounce i poleci w dół, ale wtedy musiałby wybić dół kanału ok 88
2/ Czy 10Y-2Y zejdzie poniżej zera, czy linia trendu od 1987r jest cały czas aktywna, czyli w 2000 było -0.5, w 2008 było -0.19 a teraz wychodzi ok 0.4-0.5 (ta linia trendu w dół obejmuje też 1987 rok)
Najbardziej to mnie zastanawia ile razy jeszcze będą interweniować. Wiadomo, że QT robią, dolar się wzmacnia, mają największe stopy procentowe. Chyba chcą się wyzbyć bilansu do pewnego momentu... Co tu dużo pisać :
Jeżeli jest to ostatnia faza cyklu to im wyżej DXY kompresja giełdy będzie coraz większa. Jedyna możliwość rally do góry jest po większych spadkach gdy DXY spadnie, a rentowności 10Y obniżą się znacząco (chyba, że DXY=88 to nie był minimum, a teraz mamy nie rajd dolara finalny ale raptem drobną korektę)
Rajd dolara sygnalizował LIBOR-OIS, teraz pytanie co dalej z dolarem (LIBOR-OIS jest przesunięty ok 90dni - czy to znaczy, że czeka nas teraz 90 dni rajdu dolara?)
Shanghai - kompresja dalej ... (tu już inverse yield curve leci od 0.5 roku do góry pionowo).
USDJPY wybił wczoraj ponad trend od połowy 2012r (fajnie by się skończył dzień gdyby nie pomoc...). Tak długo jak USDJPY jest ponad linią, rajd dolara i obniżanie commodities jest w cenie (przede wszystkim złota)...
Dwie rzeczy, które mnie najbardziej zastanawiają to czy :
1/ USD robi rally do góry, czy to bounce i poleci w dół, ale wtedy musiałby wybić dół kanału ok 88
2/ Czy 10Y-2Y zejdzie poniżej zera, czy linia trendu od 1987r jest cały czas aktywna, czyli w 2000 było -0.5, w 2008 było -0.19 a teraz wychodzi ok 0.4-0.5 (ta linia trendu w dół obejmuje też 1987 rok)
Najbardziej to mnie zastanawia ile razy jeszcze będą interweniować. Wiadomo, że QT robią, dolar się wzmacnia, mają największe stopy procentowe. Chyba chcą się wyzbyć bilansu do pewnego momentu... Co tu dużo pisać :
Jeżeli jest to ostatnia faza cyklu to im wyżej DXY kompresja giełdy będzie coraz większa. Jedyna możliwość rally do góry jest po większych spadkach gdy DXY spadnie, a rentowności 10Y obniżą się znacząco (chyba, że DXY=88 to nie był minimum, a teraz mamy nie rajd dolara finalny ale raptem drobną korektę)
Regulator opuścił chyba nasz rynek i przy tak wysokim DXY i 10Y rynek robi to co do niego należy ... ściąga go grawitacja w dół...
PS : Chyba kolejny prezent PPT zrobiło dla smart money do shortowania rynku mocniej ...
PS : Chyba kolejny prezent PPT zrobiło dla smart money do shortowania rynku mocniej ...
https://www.reuters.com/article/us-emer ... SKBN1I31J8
tu potwierdzenie tego co Greg piszesz od jakiegoś czasu - wzrastające stopy powoli ściągają kapitał z EM do US
tu potwierdzenie tego co Greg piszesz od jakiegoś czasu - wzrastające stopy powoli ściągają kapitał z EM do US
To będzie hardcore dla Emerging Markets... Wyobrażacie sobie w Polsce podwyżkę stóp do 7%? Co się stanie z kredytobiorcami?
Mi się podoba ten pomysł, tyle, że nikomu nie zależy na wysokich stopach procentowych.
Rząd będzie wywieziony na taczkach ... taki z tego morał...
Commodities ... Czekam na takie soczyste -3% na ropie jednego dnia ... Z nikąd (znaczy z umacniającego się dolara)
Oho... Eleste ostatnio to dobrze zinterpretował ... Grawitacja pilnie poszukuje indeksów dużo niżej...
Jeszcze raz ... Cena ropy nie ma NIC wspólnego z wydobyciem i jej dostępnością. To najwyżej spekulacyjny produkt jaki widziałem w życiu. DXY w górę ropa pionowo w dół i odwrotnie (jest pewne opóźnienie w czasie). Śledździe to :
Szykujcie się dzisiaj na następny pionowy spadek w dół, zobaczymy czy mamy błogosławieństwo Plunge Protection Team... DXY + 10Y zabiajają rynek...
Russia sucks ... Niech RSX spadnie o 50% to znowu będzie atrakcyjny :
That's not bullish for markets ... Wku..wia mnie już to Plunge Protection Team ... Ale który raz już to powtarzam ...Gregory pisze:DXY przebiło i przetestowało EMA200
Jedyne co mnie interesuje to kiedy ktoś się spostrzeże, że jest w ch... robiony na $AAPL ...
Grawitacja ... Dzięki PPT za tą możliwość!