Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Opcja :
a) Crash the market teraz save the dollar :
albo :
b) Crash the dollar, gold ->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Oj niebezpieczenie się bawią oj niebezpiecznie...
a) Crash the market teraz save the dollar :
albo :
b) Crash the dollar, gold ->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Oj niebezpieczenie się bawią oj niebezpiecznie...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 17:16 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
FED bardzo brutalnie chce obniżyć wartość dolara, żeby nie było krachu, przez co kapitał leci w metale, problem jest tylko taki, że jak metale przełamią barierę to FED nie odzyska kontroli nad dolarem, który spadnie jak kamień...
A 10Y = 2.89%... To jest kwadratura koła. Im niżej dolar tym wyżej 10Y, ale wyżej akcje. Ale 10Y wywierają i tak coraz większą presję na spadki gdy dolar traci = GAME OVER.
A 10Y = 2.89%... To jest kwadratura koła. Im niżej dolar tym wyżej 10Y, ale wyżej akcje. Ale 10Y wywierają i tak coraz większą presję na spadki gdy dolar traci = GAME OVER.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 17:20 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak wyleci ponad 1400$ to ratuj się kto może z dolara = FED stracił kontolę, jak przełamię tak ważną barierę rynek wpadnie w panikę...
A im niżej dolar tym Chinole wyprzedają obligacje :)
A im niżej dolar tym Chinole wyprzedają obligacje :)
Wierz mi, że nie chciałbyś takiego scenariusza...Kris pisze:No cóż Panowie:) To co USD/PLN 3,30 lub niżej i złotko 1375$ za uncję i dopiero odwrocik ?:))))))))) (nie ukrywam że pragnę od dłuższego czasu takiego scenariusza)
Ja to chyba idę TV pooglądać, bo co mi po tym jak wszystko stoi :)
Ja pierdziu ..
Ja pierdziu ..
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 17:46 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Już o tym pisałem Cezary...
W teorii nie ma w praktyce ma ...
Nikt do końca nie wie co jest tam w środku i jak to jest ustawione, po drugie algorytmy wiedzące, że FED manipuluje XIVem (który nawet niech nic nie znaczy), patrzą się na niego. Ot cała prawda. Widzisz właśnie jak nie ma... To poczekaj jak VIX puści i będziesz miał nagle jego wyskok do +50 to zobaczysz co się stanie...
Odwrotne volatility powstało w/g mnie tylko na potrzeby banku centralnego, który w prosty sposób może odwócić los giełdy. Wcześniej trzeba było dbać o akcje itp, a teraz bankom nakazali : "OK, jak jest źle patrzcie na VIX, my mamy nowy indeks. Jak spada to nie puście algosów do sprzedaży, OK? OK" <- tak to mniej więcej w/g mnie było, a dla ludzi zrobili bujdę na kołach o ilościach opcji i że się nie da, a w rzeczywistości z 10 osób wie co te indeksy mają w sobie i jak są powiązane z handlem HFT. W teorii zatem zgadzam się z tym artykułem, ale za nic w praktyce.
Kurde ...
10Y=2.90
Amazing!
U.S. 10Y 2.900 +0.060 +2.12%
W teorii nie ma w praktyce ma ...
Nikt do końca nie wie co jest tam w środku i jak to jest ustawione, po drugie algorytmy wiedzące, że FED manipuluje XIVem (który nawet niech nic nie znaczy), patrzą się na niego. Ot cała prawda. Widzisz właśnie jak nie ma... To poczekaj jak VIX puści i będziesz miał nagle jego wyskok do +50 to zobaczysz co się stanie...
Odwrotne volatility powstało w/g mnie tylko na potrzeby banku centralnego, który w prosty sposób może odwócić los giełdy. Wcześniej trzeba było dbać o akcje itp, a teraz bankom nakazali : "OK, jak jest źle patrzcie na VIX, my mamy nowy indeks. Jak spada to nie puście algosów do sprzedaży, OK? OK" <- tak to mniej więcej w/g mnie było, a dla ludzi zrobili bujdę na kołach o ilościach opcji i że się nie da, a w rzeczywistości z 10 osób wie co te indeksy mają w sobie i jak są powiązane z handlem HFT. W teorii zatem zgadzam się z tym artykułem, ale za nic w praktyce.
Kurde ...
10Y=2.90
Amazing!
U.S. 10Y 2.900 +0.060 +2.12%
Jaki scenariusz obstawiacie? Bo ja nie mam zielonego pojęcia. Bo giełda w górę 10Y jeszcze mocniej w górę...
Nie ma rynku w którym mogłaby zaparkować kasa z Wall St. inego niż obligacje (w szczególności nie jest to rynek złota). Wydaje mi się, że cały czas mamy przeciąganie liny - ci co sprzedali chcą jeszcze tańszych obligacji i wiedząc, że tak się dzieje - czekają - a to napędza wzrost rentowności, ale w końcu naprężona lina pęknie...
1351$ na złocie zablokowane. To co dług USA właśnie wybucha? WOW
Jak dni na giełdzie będą wyglądały jak te ostatnie 3 gdzie wszystko stało, to chyba czas pakować walizy i złoto wyciągać powoli...
Jak dni na giełdzie będą wyglądały jak te ostatnie 3 gdzie wszystko stało, to chyba czas pakować walizy i złoto wyciągać powoli...
Dziś czytałem, że Chinole zapegowali Yuana do Złota po 8500 ... Jak tak to właśnie USA ma spory problem..
Generalnie to chyba za te wszystkie cła itp itd... Chińczycy robią USA z dupy jesień średniowiecza...
Generalnie to chyba za te wszystkie cła itp itd... Chińczycy robią USA z dupy jesień średniowiecza...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 19:13 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
To już od dawna chodziło, pytanie tylko kiedy. Jezu dzięki za złoto :)Kris pisze:Greg. O czym pisałem 2 tygodnie temu ? Pamiętasz co pisałem o chińskim złocie ? Co przypuszczałem że co chcą odpie.....lić ? ( za jakiś czas to chińska waluta będzie główną walutą rezerwową )
Scenariusz ze złotem po 1250-1300 już nieaktualny?
Dzięki Greg za analizy :) Skoro nie wiadomo w co w tych Stanach grają, to ja patrzę na swoje kreski ;) Dla mnie mają miejsce do wzrostu do 2700. Jak zamkną dzienną świeczkę powyżej 2703 to wtedy będę myślał o grze na wzrost. Póki co traktuję to jako korekcyjne odbicie po spadkach.
To proste od jakiegoś czasu świat pakuje się w gotówkę ale nie w 100%.Rudy pisze:Nie ma rynku w którym mogłaby zaparkować kasa z Wall St. inego niż obligacje (w szczególności nie jest to rynek złota). Wydaje mi się, że cały czas mamy przeciąganie liny - ci co sprzedali chcą jeszcze tańszych obligacji i wiedząc, że tak się dzieje - czekają - a to napędza wzrost rentowności, ale w końcu naprężona lina pęknie...
Żadne spadki na dzisiaj nie ma potrzeby by były, więcej paniki siejecie niż to warte.
Metale to kwestia czy fizyczne czy papierowe, fizycznego do odkupienia nie rynku nie ma dużo.
Jak kiedyś pisałem koniec wakacji wyjaśni.
Teraz do zwykła podnieta i tyle, nic to nie wnosi i nic się nie musi dziać, jak będzie to się przekonamy.
Teraz to po prostu zwykła spekulacja a reszta stoi z boku i nic nie robi. Ci co coś mieli zrobić jak ja to zrobili.
A kto to wie, sytuacja jest teraz po prostu nieprzewidywalna już kompletnie... Uparli się aby niezcrashować rynku, ale crash z tego powodu, że się uparli będzie jeszcze gorszy...Dante pisze:Scenariusz ze złotem po 1250-1300 już nieaktualny?
Wszystko się wymsknęło spod kontroli już w tej chwili w/g mnie...
K... ale jebnie coś zaraz...