Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
I przerwali nam zabawę. Ktoś ratuje po raz n-ty... Będzie taki moment gdzie ... Nie wyratuje...
Znowu lecieliśmy w dół ala "FREE FALL" i byśmy trzasneli -20% ...
Znowu lecieliśmy w dół ala "FREE FALL" i byśmy trzasneli -20% ...
jasna sprawa, z tym że uważam, że rynki lubią psychologiczne poziomy - w tym wypadku wti -70. Wczesniej był ponowiony szczyt na 66-66,5. Teraz ponawia szczyt na 69,50. Obserwuję jak się zachowa w tym przedziale 69,50-70. Ja generalnie nie mam problemu z tym, że nie wchodzę na szczycie/dołku. Mój problem na wielu aktywach (nad którym pracuję nad sobą) to za wczesna realizacja zysków.Greg pisze: Ropa spada ostatnia, ale w takim tempie, że nie zdążysz jej nawet przeshortować...
Na ropie to trzeba malutko i dokładać, nie trafisz w dołek i górę. Sam nie wiem ile pójdzie, ale to tylko ropa :)
Patrzcie ile ropa jest wyżej od rynku już :
Patrzcie ile ropa jest wyżej od rynku już :
Buy-the-diperzy są fucked up póki co. A to początek :
2008 rok i VIX. Utrzymywanie się okolic 20stki jest mega niebezpieczne. Zaznaczyłem kwadrat niebieski, który w/g mnie jest odpowiednikiem obecnej sytuacji. VXX musi spaść poniżej 38 abyśmy mówili o korekcie przed ruchem w górę. Tak długo jak nie spadnie jesteśmy w fazie początek bear market.
Ludzie się teraz będą oszukiwali ala :
a) Świetne EPSy (Zawsze przed bear-market są najlepsze)
b) Świetny potencjał buy-backów (Zawsze przed bear-market jest ich największa zapowiedź)
c) Niski sentyment (może być jeszcze niższy)
d) MA100, MA200, MA50 (MA50 jest najważniejsze jak pęknie pod MA50 to słabo)
e) Wyprzedanie (w bear market RSI=50 to overbought, a RSI=10 to nic nadzwyczajnego, może być i RSI=5)
f) Rekordowy Consumer Satisfaction Index
g) Spadające akcje pomimo świetnych EPSów są okazją do buy-the-dip
10 lat bull market i ludzie zapomnieli co było w 2008 roku. Nikt tego do siebie nie dopuszcza.
Czy pójdziemy do góry? Pewnie jeszcze nie jeden raz, ale w/g mnie nie ma żadnych szans na powtórzenie SP500=2875. Blow-off mode będzie wtedy nagle NASDAQ straci np 7% i 10Y spadną do 2.6%. Wtedy się zacznie blow-off mode. Na razie trend w/g mnie jest jeden ... W dół, chociaż regulatorzy będą nastawiali poduszek i będzie zielone pre-market, będzie VIX -4% (żeby podczas dnia zrobił się +5% a więc o 10% do góry szedł) to będzie jedno wielkie oszustwo w/g mnie.
a) Świetne EPSy (Zawsze przed bear-market są najlepsze)
b) Świetny potencjał buy-backów (Zawsze przed bear-market jest ich największa zapowiedź)
c) Niski sentyment (może być jeszcze niższy)
d) MA100, MA200, MA50 (MA50 jest najważniejsze jak pęknie pod MA50 to słabo)
e) Wyprzedanie (w bear market RSI=50 to overbought, a RSI=10 to nic nadzwyczajnego, może być i RSI=5)
f) Rekordowy Consumer Satisfaction Index
g) Spadające akcje pomimo świetnych EPSów są okazją do buy-the-dip
10 lat bull market i ludzie zapomnieli co było w 2008 roku. Nikt tego do siebie nie dopuszcza.
Czy pójdziemy do góry? Pewnie jeszcze nie jeden raz, ale w/g mnie nie ma żadnych szans na powtórzenie SP500=2875. Blow-off mode będzie wtedy nagle NASDAQ straci np 7% i 10Y spadną do 2.6%. Wtedy się zacznie blow-off mode. Na razie trend w/g mnie jest jeden ... W dół, chociaż regulatorzy będą nastawiali poduszek i będzie zielone pre-market, będzie VIX -4% (żeby podczas dnia zrobił się +5% a więc o 10% do góry szedł) to będzie jedno wielkie oszustwo w/g mnie.
Jak lata minus ... Pre-crash mode ON... Teraz wszystkie oczy na ropę skierowane :
Te przystanki w spadkach to regulator wchodzi ala PPT... Rynek jest na granicy załamania...
Te przystanki w spadkach to regulator wchodzi ala PPT... Rynek jest na granicy załamania...
Swoją drogą :
Komputer mi się zawiesił chyba bo indeksy się ledwo co odświeżają hehehe
Google -4%, Amazon -2.5% ... Kto kupuje tego NASDAQa? Apple bez żadnej prognozy sprzedaży iPhone'aX tylko -0.6% (powinno być kolejne -5%)...
Oszukać przeznaczenie part 2 się zaczyna ...
Netflix -3% kolejne, a więc 338$ to był TOP...
Oszukać przeznaczenie part 2 się zaczyna ...
Netflix -3% kolejne, a więc 338$ to był TOP...
Caterpilar świetne wyniki +4% ... i właśnie jest -4% ... LOL W sumie 8% w dół...
Wygląda że kolejne wsparcie to 2644 (D1) a następne 2625
Taki obstawiam cel wcześniej mówiłem, że 2644 szybko się spodziewam... Szybko to też się spodziewam 2580... I docelowo 2450...
Byki dostaną fajną lekcję pokory...
Byki dostaną fajną lekcję pokory...
Poczekajmy na strzał z volatility to dostaniemy -5% jednego dnia ... Na razie to zabawa...
Patrząc po świecach które się w tym tygodniu budują na D1 obstawiam spadki do końca tygodnia. Duże ładne zdecydowane świece. 2610 będzie istotnym wparciem to MA200 (D1). RSI cały czas poniżej 50.
Nie ma jeszcze 20 a już taki strzał w dół. Dzisiaj może się to dość mocno obsunąć.
Nie ma jeszcze 20 a już taki strzał w dół. Dzisiaj może się to dość mocno obsunąć.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 18:29 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.