Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Generalnie dla mnie to DXY leci pionowo do 92 wtedy SP500 złamie w dół MA200, potem tzw. blow-off phase, DXY spadnie do 90 (trzeba sprawdzić gdzie po spadkach SP500 się zatrzyma, żeby to ocenić) i potem bang i po jabłkach, DXY pionowo na ponad 100, rynek tonie -70%...
Jak SP500 dojdzie do 1200 to będę się zastanawiał co dalej i szukał początku rynku byka.
Standardowa zagrywka leci : Crush volatility ... Ale z rosnącym DXY i 10Y to przewaga po stronie tej drugiej...
Jak SP500 dojdzie do 1200 to będę się zastanawiał co dalej i szukał początku rynku byka.
Standardowa zagrywka leci : Crush volatility ... Ale z rosnącym DXY i 10Y to przewaga po stronie tej drugiej...
Potrzebny nam jest ruch ze strony US100. US30 zachowuje się jak SP500. Wtedy przełamiemy blok /ostanie 3 świece z H1 na FuVXM8/.
to jeszcze chciałbym zapytać przy jakich założeniach/warunkach brzegowych stwierdzisz, że jednak realizuje się scenariusz alternatywny?Greg pisze:Generalnie dla mnie to DXY leci pionowo do 92 wtedy SP500 złamie w dół MA200, potem tzw. blow-off phase, DXY spadnie do 90 (trzeba sprawdzić gdzie po spadkach SP500 się zatrzyma, żeby to ocenić) i potem bang i po jabłkach, DXY pionowo na ponad 100, rynek tonie -70%...
pmi eur i us dzisiaj wyszły pozytywne, housing tez. wyniki w tygodniu tez mogą być dobre
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2018, 16:44 przez eleste, łącznie zmieniany 2 razy.
Greg jakbyśmy doszli do 1200!!! to będę forexował tylko dla zabawy jedynie z jakiejś greckiej wyspy. Osobiście tytułów nie lubię ale wówczas zrobię wyjątek i ogłoszę Cię "Prorokiem Wszechczasów".
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2018, 16:48 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś po raz n-ty próbuje skontrolować to co się dzieje i oszukać przeznaczenie...
Ostatnie 2h się liczą ...
Generalnie schamat jest zawsze i zawsze taki sam. Oczywiście może jeszcze jakiś up do góry będzie, ale w pierwszej kolejności niech VXX spadnie na te 37 to wtedy rozmyślę alternatywny scenariusz. VIX zawsze podskakuje wysoko i musi spaść szybko. Zauważcie, że VIX nie spadł do 8-10, ale utrzymuje się na dość wysokich poziomach, to nie jest dobry znak na to, żeby pchać giełdę do góry.
PS1 : Poza tym nikt nie kupuje MLN akcji lewarowanych ETFów na spadki po to, żeby przewalić pieniądze w błoto. W/g mnie to istna akumulacja tego typu produktów z nastawieniem na posłanie rynku do diabła w dół. Też jestem na to wyczulony. W drugą stronę też to będzie działać. Ogromna akumulacja produktów na long będzie w dołku.
Ostatnie 2h się liczą ...
Po pierwsze potrzebujesz jak oddechu większej ilości pieniądza w obiegu. QT niszczy pieniądz. Po drugie jest kilka warunków brzegowych. Jednym z takich ciekawszych jest VIX i jego spadnięcie poniżej odpowiednich poziomów. Jeżeli masz ostatnią fazę po inflacyjnej to jak wiadomo z kółka rynek leci do DXY i obligacji zmienno-oprocentowanych. Teraz rynek jest w fazie, że utrzymuje się na powierzchni dzięki niskiemu DXY. Każdy ruch do góry DXY spowoduje zarżnięcie Emerging Markets. Pytanie co pociągnie co. Czy Chiny pociągną USA, czy Turcja i inne kraje co mają dług w USD pociągną dalej domino.eleste pisze:to jeszcze chciałbym zapytać przy jakich założeniach/warunkach brzegowych stwierdzisz, że jednak realizuje się scenariusz alternatywny?Greg pisze:Generalnie dla mnie to DXY leci pionowo do 92 wtedy SP500 złamie w dół MA200, potem tzw. blow-off phase, DXY spadnie do 90 (trzeba sprawdzić gdzie po spadkach SP500 się zatrzyma, żeby to ocenić) i potem bang i po jabłkach, DXY pionowo na ponad 100, rynek tonie -70%...
pmi eur i us dzisiaj wyszły pozytywne, housing tez. wyniki w tygodniu tez mogą być dobre
Generalnie schamat jest zawsze i zawsze taki sam. Oczywiście może jeszcze jakiś up do góry będzie, ale w pierwszej kolejności niech VXX spadnie na te 37 to wtedy rozmyślę alternatywny scenariusz. VIX zawsze podskakuje wysoko i musi spaść szybko. Zauważcie, że VIX nie spadł do 8-10, ale utrzymuje się na dość wysokich poziomach, to nie jest dobry znak na to, żeby pchać giełdę do góry.
PS1 : Poza tym nikt nie kupuje MLN akcji lewarowanych ETFów na spadki po to, żeby przewalić pieniądze w błoto. W/g mnie to istna akumulacja tego typu produktów z nastawieniem na posłanie rynku do diabła w dół. Też jestem na to wyczulony. W drugą stronę też to będzie działać. Ogromna akumulacja produktów na long będzie w dołku.
na USDPLN pivot points są na 3,44(R1) i 3,46(R2) dzisiaj na dużej świecy dotarliśmy do R1 więc prawdopodobieństwo przebicia i testu R2 jest spore, ale z drugiej strony spadek EURUSD zatrzymał się na 1,2223 (S1) jeśli nie przebiją tego poziomu i rozpoczną korektę do spadku to złoty się umocniKris pisze:do jakiego pułapu pchnie się jeszcze USD/PLN (3,48 ? ) zanim rozpocznie ostatnią już w tym roku tanią korektę.
właśnie zaczynają przebijać S1 na EURUSD i R1 na USDPLN :)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2018, 17:02 przez rufi01, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale wszystko stoi ... Nawet nie ma co oglądać.
Mam wrażenie, że crush volatility aby podbić, ludzie aby kupili, potem puszczą sprężynę...
Obecnie to :
Crush volatility vs rosnące DXY + 10Y na wysokich poziomach -> rosnące DXY w ostatniej fazie to paniczna ucieczka do safe-haven czyli USD. Nie mowię, że to teraz się dzieje, ale zobaczycie, że im niżej rynek tym wyżej DXY będzie...
Chyba lepiej iść coś porobić niż patrzeć się na tą blokadę...
Mam wrażenie, że crush volatility aby podbić, ludzie aby kupili, potem puszczą sprężynę...
Obecnie to :
Crush volatility vs rosnące DXY + 10Y na wysokich poziomach -> rosnące DXY w ostatniej fazie to paniczna ucieczka do safe-haven czyli USD. Nie mowię, że to teraz się dzieje, ale zobaczycie, że im niżej rynek tym wyżej DXY będzie...
Chyba lepiej iść coś porobić niż patrzeć się na tą blokadę...
Ktoś błagalnie walczy o uratowanie -> Patrzcie na VIX, tyle, że DXY wybija ... Kto kogo przeciągnie... To jest próba oszukania alogsów... Jak zwykle...
ABX otworzył się luką w dół (D1). Do tego jest na minimach. Wartości pomiędzy 10 a 12 można uznać za minima.
Prawdopodobnie dzisiaj chyba była publikacja raportu i z pewnością nie był dobry. Stąd zapewne luka w dół.
Tak się indeksy zmieniają agresywnie, że aż nie wiem czy mi się komputer zawiesił i widzę cały czas ten sam screen hehehe
2.99% - ale marazm, aż zasnę zaraz od braku jakiejkolwiek zmiany... Aż mi się spać zachciało :) "Oszukać przeznaczenie" oglądamy na żywo...
Ja prowadzę prace remontowe w garażu i spoglądam pomiędzy kompresorem a wiertarką.
Co do ABX to złoto wyznaczy kierunek, jednak nie wprost. podejrzewam że będzie teraz boczniak. To jest instrument na który należy patrzeć najlepiej w kontekście W1, a wykres tradingowy D1. Horyzont inwestycyjny 6-12 m-c.
Co do ABX to złoto wyznaczy kierunek, jednak nie wprost. podejrzewam że będzie teraz boczniak. To jest instrument na który należy patrzeć najlepiej w kontekście W1, a wykres tradingowy D1. Horyzont inwestycyjny 6-12 m-c.
Żeby takie coś nastąpiło to rynek musi wpierw zlecieć...Kris pisze:Greg. A co powiesz na to jak za chwile zobaczysz wszystko w drugą stronę (już to przerabialiśmy) nagle rentowności zaczną śmigać w dół i orkiestra będzie grała dalej a krzesełek dużo nie ma ;)
Ale ktoś zawzięty jest z tym crush volatility...
Czyżby pan Kuroda zwiększał bilans? A co mu tam... To musi sporo podbić, żeby zbić indeks dolara gdy rynek wyprzedaje EURO...
Popatrzcie się na ten marazm dzisiaj i klincz i odpowiedzcie sobie na pytanie ile prawdziwego rynku jest w rynku, a ile panicznych już teraz interwencji aby się nic nie zawaliło. A będą walczyć do ostatniej kropli krwi...
Kolejny dzień z kategorii emocje jak w szachach. Algosy same nie wiedzą co robić -> wawalać bo DXY rośnie i dług jest wyprzedawany, czy kupować bo przecież volatility spada...
Kolejny dzień z kategorii emocje jak w szachach. Algosy same nie wiedzą co robić -> wawalać bo DXY rośnie i dług jest wyprzedawany, czy kupować bo przecież volatility spada...