Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
faktycznie 16.66$ hehe...
Indeks DXY trzymają głównie 2 pary :
USDJPY -> neutral
EURUSD -> record long (ta para jest ważniejsza dla DXY)
Generalnie zatem coś musi się stać w strefie EUR aby kapitał się szybko zwijał z pary EURUSD. (Deutsche Bank(?)). Do czego będzie się zwijał -> zawsze się zwiajał do DXY. Czy tak będzie teraz? Nie wiem, pewnie tak...
Takiego czegoś to dawno nie widziałem. Dumb money po prostu uciekło w pi..zdu... Smart Money kupiło buy-the-dip i ... zostało z akcjami nie mając komu oddać...
Do tego EURUSD -> tu też mega bańka na Euro... No ale teraz mamy giga bańkę w stosunku do 2001 czy 2008, więc nie ma się co dziwić
Ropa naśladuje 1:1 EURUSD - tu też jest giga-bańka spekulacyjna patrząc wstecz
A poziom optymizmu i sentymentu wręcz wyjątkowy :
Indeks DXY trzymają głównie 2 pary :
USDJPY -> neutral
EURUSD -> record long (ta para jest ważniejsza dla DXY)
Generalnie zatem coś musi się stać w strefie EUR aby kapitał się szybko zwijał z pary EURUSD. (Deutsche Bank(?)). Do czego będzie się zwijał -> zawsze się zwiajał do DXY. Czy tak będzie teraz? Nie wiem, pewnie tak...
Takiego czegoś to dawno nie widziałem. Dumb money po prostu uciekło w pi..zdu... Smart Money kupiło buy-the-dip i ... zostało z akcjami nie mając komu oddać...
Do tego EURUSD -> tu też mega bańka na Euro... No ale teraz mamy giga bańkę w stosunku do 2001 czy 2008, więc nie ma się co dziwić
Ropa naśladuje 1:1 EURUSD - tu też jest giga-bańka spekulacyjna patrząc wstecz
A poziom optymizmu i sentymentu wręcz wyjątkowy :
Dlatego też poniekąd uważam, że 2Q2018 GDP będzie słabiutkie... Dobiliśmy do 80 letniego rekordu...
Odpalił rakiety skubaniec na Syrię ... I, żeby było jasne -> nie wierzę, że to koniec póki co pomimo największych zapewnień USA i samego Trumpa, który by to obiecał księdzu w konfesjonale.Greg pisze:Póki co VIX wygląda na to, że zrobił bear trap (taki minimalny) i na weekend można shorta przetrzymać... (czuje w kościach, że cos głupiego Trump wywinie w weekend ... <- taka spekulacja)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
To co do tej pory wiemy czyli koalicja USA, GB, FRA odpaliła trochę rakiet. RUS uznaje, że większość z nich została zneutralizowana. Wszyscy są zadowoleni i w poniedziałek otworzymy rynki na plusie. Moment też pewnie nie został wybrany przypadkowo tak, żeby ograniczyć liczbę ofiar i opanować ewentualną negatywną reakcję rynków. Jak dla mnie mamy spokój do momentu kolejnego incydentu.
[quote]"In bear markets, stocks usually open strong and close weak. In bull markets, they tend to open weak and close strong." -William J. O'Neill[/quote]
Jak zwykle do zobaczenia w pn na ostatnie 2-3h. Tak mi wychodzi, że ten następny tydzień to na pewno określi lewo albo prawo...
Jak zwykle do zobaczenia w pn na ostatnie 2-3h. Tak mi wychodzi, że ten następny tydzień to na pewno określi lewo albo prawo...
Jutro 14:30 fajne dane. Głównie retail sales interesuje nas :
Retail sales słabnie w 1Q2018 -> widać to czarno na białym. Wypadek przy pracy? Skąd... 1Q2018 GDP - raising concerns ... Jak jutro będzie minus to mamy cały kwartał na minusie od ... aż nie pamiętam.
Ciekawostka na lewarowanych shortach... Zobaczcie wolumen... Smart money po cichu akumulują shorty...
Retail sales słabnie w 1Q2018 -> widać to czarno na białym. Wypadek przy pracy? Skąd... 1Q2018 GDP - raising concerns ... Jak jutro będzie minus to mamy cały kwartał na minusie od ... aż nie pamiętam.
Ciekawostka na lewarowanych shortach... Zobaczcie wolumen... Smart money po cichu akumulują shorty...
Panowie, a może w ramach relaksu dla chętnych weźmiemy udział w konkursie TMS na demo?
Dziś rusza 3 edycja - 2 tyg zabawy, fajna nagroda, więc możemy sie pobawić? Oczywiście dla chętnych
https://start.tms.pl/?utm_source=own&ut ... %20Trading
Dziś rusza 3 edycja - 2 tyg zabawy, fajna nagroda, więc możemy sie pobawić? Oczywiście dla chętnych
https://start.tms.pl/?utm_source=own&ut ... %20Trading
widzę, że są jakieś przecieki z tego tematu na szersze forum :)
https://stooq.pl/mol/?id=2377
https://stooq.pl/mol/?id=2377
2680 jak skała.
Dziś nieźle retail sales wypadł, ale akcje nawet nie zareagowały. A zobaczcie ile się p..lą aby zachować te +0.5% ... Po takim retail sales akcje powinny wylecieć w kosmos...
Byki muszą sforsować 2680-2704(6) do 2740 aby powiedzieć, że cokolwiek odzyskają. Zobaczymy jak ostatnie 2h pójdą dzisiaj. Jeżeli zaczął się gorący okres to realny rynek pojawia się na ostatnie 2h. Teraz to dystrybucja(?).
PS : Jeżeli faktycznie (wcale nie twierdze, że tak jest w 100%) to początek bear market to każda dobra informacja będzie powodowała, że akcje stoją, albo nie tracą, a zła zacznie powodować coraz niższe dołki. Trochę w myśl tej poprzedniej zasady. Bull market to słaby początek sesji (wyprzedaż) i mocna końcówka (kupno). Bear market - mocny początek sesji (kupno), i słaba końcówka (wyprzedaż).
Recession Indicator jest 84/100 w tej chwili, więc jeszcze chwila. Ale zgodnie z moją tezą 2H2018/1H2019, a bardziej 4Q2018 ...
Jeżeli dziś i jutro będzie dzień gdzie postoimy pod oporem niedźwiedzim i w ostatnich 2h zrobią sell-off to raczej bym był skłonny utwierdzić się w przekonaniu, że bull market is over -> natomiast trzeba poczekać do roztrzygnięcia. Daje bykom czas do środy niech pokażą siłę, bo na razie jej nie ma w ogóle.
Dziś nieźle retail sales wypadł, ale akcje nawet nie zareagowały. A zobaczcie ile się p..lą aby zachować te +0.5% ... Po takim retail sales akcje powinny wylecieć w kosmos...
Byki muszą sforsować 2680-2704(6) do 2740 aby powiedzieć, że cokolwiek odzyskają. Zobaczymy jak ostatnie 2h pójdą dzisiaj. Jeżeli zaczął się gorący okres to realny rynek pojawia się na ostatnie 2h. Teraz to dystrybucja(?).
PS : Jeżeli faktycznie (wcale nie twierdze, że tak jest w 100%) to początek bear market to każda dobra informacja będzie powodowała, że akcje stoją, albo nie tracą, a zła zacznie powodować coraz niższe dołki. Trochę w myśl tej poprzedniej zasady. Bull market to słaby początek sesji (wyprzedaż) i mocna końcówka (kupno). Bear market - mocny początek sesji (kupno), i słaba końcówka (wyprzedaż).
Recession Indicator jest 84/100 w tej chwili, więc jeszcze chwila. Ale zgodnie z moją tezą 2H2018/1H2019, a bardziej 4Q2018 ...
Jeżeli dziś i jutro będzie dzień gdzie postoimy pod oporem niedźwiedzim i w ostatnich 2h zrobią sell-off to raczej bym był skłonny utwierdzić się w przekonaniu, że bull market is over -> natomiast trzeba poczekać do roztrzygnięcia. Daje bykom czas do środy niech pokażą siłę, bo na razie jej nie ma w ogóle.
Greg, powiedziałeś, że przed wpadnięciem w bear market złoto/srebro -> up. masz jakieś prognozy jak wysoko srebro może zajść w górę przed collapsem ewentualnym w dół?.
Tak czytam, że retail sales jednak wypadł poniżej oczekiwań... Gdyby nie wyprzedaż kwartalna aut po zaniżonych cenach - aby dealerzy chociaż plany sprzedaży porobili (co podbiło retail sales) to byłoby dopiero znacznie poniżej oczekiwań.
1Q2018 GDP - "Raising concerns" widzę ciąg dalszy :
1Q2018 GDP - "Raising concerns" widzę ciąg dalszy :
UBS Cuts Q118 US GDP Tracker To 1.7Pct (Prev 1.8Pct) After US Retail Sales Prints Today
roger that. to ja zamykam tą stratę na tym shorcie. ktoś grubasów musi karmić, nie można być samolubem.Greg pisze:Z +100% ?
wsiadłem na byka i jadę na daxie. nie miałem wyjścia.
Ostatnie 2h -> teraz rynek pokazuje gdzie faktycznie chce iść. Zobaczymy czy ten +1.00% na SPX to dystrybucja była i teraz sell-off czy może faktycznie to byki rządzą i wywalimy szybko poziom ~2700 i dobijemy do 2740...