Mnie nie dziwi spadek akcji i wzrost złota dzisiaj. Kto chce kupić akcje na weekend, który nie wiadomo co przyniesie? Jak będzie spokojnie to weźmie w poniedziałek, więc nie spodziewam się, że na koniec dnia urośniemy...Tomek pisze: i tak dziwi mnie ten zjazd dzisiaj.
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Za przeciwnika rynek ma w/g mnie banki centralne. Całe pension plans pójdą się walić gdy rynek spadnie. Jak bank centralny będzie chciał to zacznie kupować bondsy, akcje, wszystko i GDP będzie ujemne a giełda zacznie robić new all time high a podaż pieniądza będzie nieskończoność. Póki co poziomy odbijają w/g schematu - natomiast nie mam pojęcia co dalej. Dlatego moja ostrożność jest przeogromna i w tym kasynie aż mnie strach przeraża grać.
Volatility zostało DEAD... Algosy jumped in...
PS : Byki wskoczyły w trójkąt.
Volatility zostało DEAD... Algosy jumped in...
PS : Byki wskoczyły w trójkąt.
Tak na szybki ruch to może takie wyjście w dół....
- Załączniki
-
cały tydzień nie dali rady przebić i utrzymać 2666, a skoro nie chce rosnąć to powinno spaść :)
myślę, że w następnym tygodniu czeka nas ponowny test MA200 i Pivot Point na poziomie 2592
myślę, że w następnym tygodniu czeka nas ponowny test MA200 i Pivot Point na poziomie 2592
sp500 spada i vix spada. ktoś tu oszukuje
nie patrzcie na mnie. ja gram czysto.
zamknąłem krótkiego shorta na s&p z dzisiaj. kurde ciężko się trzyma pozycje. coraz ciężej. miałem stać z boku i kurde skusiło jak zawsze.
trzymam jeszcze 2 shorty na srebro na minusie. liczę na jakieś rozluźnienie w syrii które przyniesie spadki.
zamknąłem krótkiego shorta na s&p z dzisiaj. kurde ciężko się trzyma pozycje. coraz ciężej. miałem stać z boku i kurde skusiło jak zawsze.
trzymam jeszcze 2 shorty na srebro na minusie. liczę na jakieś rozluźnienie w syrii które przyniesie spadki.
VIXa ktoś gigantycznie przeshortował, aby zrobić buy-the-dip (oszukać byków i algosy), ale ostatnie 2h niezawodne ... Praca byków oddana :
Rynek musi złapać dech. Jeżeli przez następne 2-3 dni byki nie odzyskają kontroli... To jeszcze bardziej jestem na NIE. Póki co VIX wygląda na to, że zrobił bear trap (taki minimalny) i na weekend można shorta przetrzymać... (czuje w kościach, że cos głupiego Trump wywinie w weekend ... <- taka spekulacja)
VIX :
Rynek musi złapać dech. Jeżeli przez następne 2-3 dni byki nie odzyskają kontroli... To jeszcze bardziej jestem na NIE. Póki co VIX wygląda na to, że zrobił bear trap (taki minimalny) i na weekend można shorta przetrzymać... (czuje w kościach, że cos głupiego Trump wywinie w weekend ... <- taka spekulacja)
VIX :
Byki się będą musiały sprężyć, bo spore GAPy do pozamykania mają... Siła NASDAQa ma sporo do pokonania do góry... Z 1100$ na Amazonie byłoby fajnie zobaczyć, bo trend wzrostowy po prostu wyleciał
Zobaczymy czy się przekonsolidujemy przy tym gapie, czy magnetyzm bańki zacznie sprowadzać ją w dół, czy lekko łatwo i przyjemnie pokonamy gap do góry i pionowo na 2000$ pójdziemy ;)
A Trump się czai na Amazona... Ja uważam, że następny zasięg Amazona to ten gap niżej : 1000-1100$. Let's see.
Zobaczymy czy się przekonsolidujemy przy tym gapie, czy magnetyzm bańki zacznie sprowadzać ją w dół, czy lekko łatwo i przyjemnie pokonamy gap do góry i pionowo na 2000$ pójdziemy ;)
A Trump się czai na Amazona... Ja uważam, że następny zasięg Amazona to ten gap niżej : 1000-1100$. Let's see.
Spready 10Y-2Y (swojego robić nie muszę ... ) :) - zobaczymy czy ta linia trendu coś w ogóle znaczy (po to też shorta zostawiam na weekend)...
Sądzisz że linia podparcia będzie przełamana ?
SP500 CFD źle się zamknął na H1, FuSP500 dalej jesteśmy w trójkącie, wybicie z niego dołem, jeśli , to wielka rzecz.
- Załączniki
-
-
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, 23:07 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Dużo dam, żeby to wiedzieć Gregory ... Jeżeli będzie to w/g mnie pionowo w dół szybko od razu na ujemną wartość zejdziemy, ale głowy dać sobie za to uciąć nie dam... "Od razu" to oczywiście uproszczenie, bo wiadomo, że nie w 1 dzień. Ale jak zejdziemy poniżej linii trendu to będzie w/g mnie stan zagrożenia 2 w 3 stopniowej skali. Teraz jest 1. 3jka jak będzie ujemny spread.Gregory pisze:Sądzisz że linia podparcia będzie przełamana ?
Przypomnę, że w 2001 był top potem w 2008 też był top gdzie ta linia trendu przebiega. Ja cały czas uważam, że top i SP500=2875 już był za nami i wyżej nie pójdziemy bo nie ma paliwa ...
Ot choćby to paliwko się kończy. Chyba, że ECB skupuje i BoJ, jak tam jest płasko z bilansem to paliwa brak.
Zgodnie z zasadą cena dąży do równowagi powinniśmy spaść w pobliże EMA50
- Załączniki
-
Ropa zacznie spadać gdy SP500 zacznie spadać. Za duża dysproporcja jest. Ropa musi spaść do poziomu SP500. Jak DXY zacznie run to tu nie będzie przebacz w/g mnie. To nie jest kwestia tego czy zacznie, tylko pytanie kiedy zacznie ... SP500 nie pójdzie wyżej bez ropy puszczonej do góry, do kluczowych poziomów wsparcia DXY, które kończą się...
Dysproporcja ropa SP500 :
SP500 :
Dysproporcja ropa SP500 :
SP500 :
Greg, rzeczywiście dafuq z tymi szóstkami dzisiaj. ciekawie dzisiaj srebro skończyło
a odnośnie indeksu dolara, to zastanawiam się jaki wpływ ma ich skok deficytu i prognozy na indeks, może to dług trzyma indeks?
a odnośnie indeksu dolara, to zastanawiam się jaki wpływ ma ich skok deficytu i prognozy na indeks, może to dług trzyma indeks?