Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Poplakalem sie ze smiechu... a 1wsza strona tego tematu zaczyna sie od record short VIX :)
Algoski na 2666 sie lokuja znowu? ;)
Algoski na 2666 sie lokuja znowu? ;)
Najlepsze powiedzenie na razie tego roku :
[quote]If printing money created prosperity, Venezuela and Zimbabwe would be the richest countries in the world | Daniel Lacalle[/quote][/b]
VIX... VIX zrobi +100% spike wraz z pierwszą rakietą tomahawk wystrzeloną w stronę Syrii? (Szczerze to modlę się aby wyleciał dołem)
SPX level :
[quote]If printing money created prosperity, Venezuela and Zimbabwe would be the richest countries in the world | Daniel Lacalle[/quote][/b]
VIX... VIX zrobi +100% spike wraz z pierwszą rakietą tomahawk wystrzeloną w stronę Syrii? (Szczerze to modlę się aby wyleciał dołem)
SPX level :
Już inni zauważają. Make it or break it...
Jeden tomahawk załatwi nam 2jkę i -10/-15%
Nagła obniżka stóp i interwencja oraz QE banków centralnych zapewni nam 1nkę.
Niestety obstawiam 75% za 2jką i 25% za 1ką... Obym się mylił ...
Bear market vs kontynuacja super bull market. Place your bets Panowie i Panie... Jesteśmy bardzo blisko.
Jeden tomahawk załatwi nam 2jkę i -10/-15%
Nagła obniżka stóp i interwencja oraz QE banków centralnych zapewni nam 1nkę.
Niestety obstawiam 75% za 2jką i 25% za 1ką... Obym się mylił ...
Bear market vs kontynuacja super bull market. Place your bets Panowie i Panie... Jesteśmy bardzo blisko.
Może zamiast kupować VIX-a, to trzeba by się hedgować kupując akcje producenta Tomahawków? :) Jedno takie ustrojstwo wystrzelone z okrętu przekłada się na 1 mln zysku dla Raytheona :)Greg pisze:Jeden tomahawk załatwi nam 2jkę i -10/-15%
Jezeli dojdzie do mojego scenariusza to metale i ropa zaczna leciec so gory (pewnie opor zloto nawet polamie na 1375$) gdy gielda zacznie isc w dol aby potem dolaczyc i zwalic sie pionowo w dol.
Zobaczymy. Sadze ze piatek 13go oszczedzimy sie ale nastepny tydzien a raczej ten weekend bedzie kluczowy.
Od ilus lat takiego strachu nie mam jak przez ostatnie 2 miesiace... oby na strachu sie skonczylo.
PS : Niepokoi mnie to 2666 na SP500, te 666 to są ciągle, nawet dół SP500 w 2009 roku był 666... Może mój głupi przesąd, ale jestem na to wyczulony...
Same 666
Zupdate'owałem linie... Zobaczymy czy rozjazd pomiędzy ropą a SP500 będzie większy w przyszłym tygodniu (jeszcze jedno. Jeżeli to faktycznie się okaże bear market to RSI=50 jest "overbought")
Zobaczymy. Sadze ze piatek 13go oszczedzimy sie ale nastepny tydzien a raczej ten weekend bedzie kluczowy.
Od ilus lat takiego strachu nie mam jak przez ostatnie 2 miesiace... oby na strachu sie skonczylo.
PS : Niepokoi mnie to 2666 na SP500, te 666 to są ciągle, nawet dół SP500 w 2009 roku był 666... Może mój głupi przesąd, ale jestem na to wyczulony...
Same 666
Zupdate'owałem linie... Zobaczymy czy rozjazd pomiędzy ropą a SP500 będzie większy w przyszłym tygodniu (jeszcze jedno. Jeżeli to faktycznie się okaże bear market to RSI=50 jest "overbought")
1375$ to obecnie jakieś +3% - niewiele. Jaki prognozujesz poziom wybicia?Greg pisze:Jezeli dojdzie do mojego scenariusza to metale i ropa zaczna leciec so gory (pewnie opor zloto nawet polamie na 1375$)
trade balance eurozony dalej w dół. Siła Euro
dziwne ze bez reakcji DAX
dziwne ze bez reakcji DAX
Dobra, dzisiaj góra na S&P jak cholera. Idziemy w *niebieski target Grega.
Przekładamy crash na przyszły tydzień.
Pozdrawiam
Przekładamy crash na przyszły tydzień.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2018, 14:48 przez Kejumbija, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybicie różowej strefy to otwarta droga na 2750
- Załączniki
-
To co - longi jedziemy? :)
Będziemy pić w weekend pod optymistyczne dane, a nie katharsis :)
Będziemy pić w weekend pod optymistyczne dane, a nie katharsis :)
Wyglada ze optymizm pre-session nie przeklada sie na wzrost po otwarciu...
- Załączniki
-
2680 - dotkniete poki co ...
Na razie target trzyma :) wg mnie dobrze sie dzis nie skonczy :)
Na razie target trzyma :) wg mnie dobrze sie dzis nie skonczy :)
Coś jest nie tak. Index rozjechał się z obligacjami korporacyjnymi.
VIX stoi w miejscu
VIX stoi w miejscu
Juz Vix leci do gory
Greg, 20 centów. Co to za ruch. Normalnie powinien być dynamiczny ruch a tu nic w sumie.
- Załączniki
-