Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Spada bo wg mediow jest to spowodowane nalotem FBI na prawnika Trumpa i odkryciem seks wideo sprzed 15 lat
Az nie moge przestac sie smiac...
Az nie moge przestac sie smiac...
Tego jeszcze nie było. Sexprodukcja zatrzęsła rynkiem. Pewnie udział w PKB to 60%. To video to z Trumpem w roli głównej?
Nie wiem nawet czy to z udziałem Trumpa, ale jakieś filmiki sprzed 15 lat ... Nie ma co się zastanawiać, przecież to ... Bullshit...Gregory pisze:Tego jeszcze nie było. Sexprodukcja zatrzęsła rynkiem. Pewnie udział w PKB to 60%. To video to z Trumpem w roli głównej?
To co -2% dzisiaj? :D :D
DowJones Real Estate już -0.5% ... Zaraz lawinkę na ostatnie 2h nam tu zrobią...
Byłoby sympatycznie, tylko aby jeszcze ropa wsparła nasze oczekiwania.
Ropa zawsze głupio wyskakuje pionowo, żeby potem pionowo spaść... Te podbijania tej ropy aby rynek się nie zawalił to są męczące...
Jak z kontraktami wygląda to tak jak poniżej (a więc na zero). To jedyne co wspiera rynek w ruchu do góry i w dół to główne pary walutowe. Inwestorzy i spekulanci opuścili rynek ... Gorzej jak zaczną dokładać do pozycji Short...
A spredzik 10Y-2Y zapitala w dół już 0.48 ...
Jak z kontraktami wygląda to tak jak poniżej (a więc na zero). To jedyne co wspiera rynek w ruchu do góry i w dół to główne pary walutowe. Inwestorzy i spekulanci opuścili rynek ... Gorzej jak zaczną dokładać do pozycji Short...
A spredzik 10Y-2Y zapitala w dół już 0.48 ...
Nie mam pojęcia ponieważ generalnie nie lubię walut a już par złotówkowych to zupełnie nie oglądam. Nawet nie znam zwyczajów tej pary walutowej. Jeśli lubisz waluty to na investio w niedzielę o 21 chyba jest godzinny webinar oni tam gadają tylko o walutach właściwie. Z surowców to złoto i ropa.Kris pisze:Greg. Co do CHF/PLN ZNOWU miałeś rację. Gregory co mówi analiza odnośnie CHF/PLN na najbliższy czas ?
Zwróćcie uwagę na stabilość ruchów. Jak USDJPY stoi to indeksy nieruchomieją z tendencją do spadania. Precyzyjnie można określić ruchy indeksów patrząc się tylko na parę USDJPY...
Ponieważ i ta możliwość się skończy i to szybko to zwróćcie uwagę, że :
Potrzeba będzie coraz mocniejszego wzrostu USDJPY aby utrzymać wzrost indeksów...
Czyli załóżmy miesiąc temu wzrost USDJPY o 0.2% dawał wzrost SP500 o 1%, teraz wzrost USDJPY o 0.4% potrzeba do wzrostu SP500 o 1%, za chwilę będzie 0.6%, potem 1% a potem przestanie to działać...
Ponieważ i ta możliwość się skończy i to szybko to zwróćcie uwagę, że :
Potrzeba będzie coraz mocniejszego wzrostu USDJPY aby utrzymać wzrost indeksów...
Czyli załóżmy miesiąc temu wzrost USDJPY o 0.2% dawał wzrost SP500 o 1%, teraz wzrost USDJPY o 0.4% potrzeba do wzrostu SP500 o 1%, za chwilę będzie 0.6%, potem 1% a potem przestanie to działać...
Ja tutaj nie pomogę za bardzo. Każdy instrument ma swoje zwyczaje i powiązania. Ja bardzo rzadko zakładam pozycje na walutach. Czasem NZDAUD, rzadko jen, niekiedy euro.
PLN jest na razie chyba najlepszą walutą. Trochę USD by się przydałoby mieć niezależnie od ceny w/g mnie.Kris pisze:Gregory. Dzięki. Wiem, ze to już z mojej strony jest zanudzające do obrzygania (wybaczcie i bądźcie wyrozumiali) ale tkwię w PLN i czekam na moment żeby to wymienić na Coś (sam już k......a nie wiem na co).
Może pierwsze sprzedam mieszkanie w tym tygodniu, to generalnie kupię trochę USD pewnie
Hmm... Znowu na ostatnie 2h nas USDJPY opuszcza?
Greg, po prostu nie umiesz czytać czytelnych sygnałów
;)
ehhh, postawiłem wczoraj po wzrostach na osłabienie srebra, ale jak zawsze jestem pod wrażeniem mojej siły zawracania rynku.
;)
ehhh, postawiłem wczoraj po wzrostach na osłabienie srebra, ale jak zawsze jestem pod wrażeniem mojej siły zawracania rynku.
Ależ ta ropa idzie do góry ładnie.
Ponawiam pytanie do obserwujących - jaki scenariusz to prognozujecie?
Jeden to kolejny szczyt na 66, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie pojdzie wyzej pod 70 i wtedy zwala.
Rigsow coraz wiecej, obecny rajd to pewnie geopolityka, a przy takim wystarczy kilka dni spokoju albo zmiana glownego mediowego trendu w jakims temacie typu Syria.
Ponawiam pytanie do obserwujących - jaki scenariusz to prognozujecie?
Jeden to kolejny szczyt na 66, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie pojdzie wyzej pod 70 i wtedy zwala.
Rigsow coraz wiecej, obecny rajd to pewnie geopolityka, a przy takim wystarczy kilka dni spokoju albo zmiana glownego mediowego trendu w jakims temacie typu Syria.
S&P właśnie bije dzisiejszy rekord przy spadającym lekko USD/JPY
https://www.youtube.com/watch?v=Ga3maNZ0x0w
Przesłuchanie Marka na żywo
Przesłuchanie Marka na żywo