jasna sprawa. Dlatego pytam bo kiedyś Greg pisał o takiej zależności i nie do końca ją rozumiem. Dzisiaj jej nie było. To kwestia płynności przy panice?Gregory pisze:Budżet Rosji jest surowcowy gdzie lwią część zajmuje ropa.
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Z tego co pamiętam, chyba był napisany pod 55$
Podejrzewam że europejskie indexy zareagują jutro.
Europa świeci światłem odbitym od NY
Podejrzewam że europejskie indexy zareagują jutro.
Europa świeci światłem odbitym od NY
bingoGregory pisze:Słabo coś zamykali krótkie pozycje na koniec sesji. Coś chyba z ropą będzie na 22.30
Crude: +5.321MM
Cushing: +1.655M
Gas: -5.799M
Distillate: -2.238M
Dla mnie to miód. Trochę się ostatnio rozpędziłem z tymi selami na ropę.
Dla mnie też... :) Może XLE wywali w dół... a to będzie killer dla wszystkich indeksów...Gregory pisze:Dla mnie to miód. Trochę się ostatnio rozpędziłem z tymi selami na ropę.
Oby jutrzejsze dane to potwierdziły wówczas naprawdę będę ich lubił.
XAURUB?
Generalnie cała Rosja jest na chyba mega shorta w połączeniu z Turcją...
Ja tu drop ropy na 55$ widzę tak poza tym... Nie wiem co się wydarzy, ale tak to widzę. A Ty Gregory? Lekki bounce na RSX i short...
Turcja jest dla mnie tuż przed hiper-inflacją ... Druga Wenezuela z ogromnym długiem w USD, a jak DXY odbije to Turecka lira zatonie. Już tam jest 2-wu procentowa inflacja. Tylko patrzeć jak się rozkręci.
Generalnie cała Rosja jest na chyba mega shorta w połączeniu z Turcją...
Ja tu drop ropy na 55$ widzę tak poza tym... Nie wiem co się wydarzy, ale tak to widzę. A Ty Gregory? Lekki bounce na RSX i short...
Pochodna... RSX patrzy na ropę i dolara... RSX już wyleciało poniżem MA50. Przydałby się mały bounce dolara w dół i załadować RUSS (3xshort RSX). Jak DXY zacznie rajd do góry to Rosji nie ma... Można się cieszyć, że Rosja ma mały dług, dużo USD i sporo złota. To może ją bardziej oszczędzą niż Turcję. Gdyby był 3xshort na Turcję to dawno bym tam siedział.eleste pisze:Jeszcze mam pytanie. Jakiś czas temu była wzmianka o korelacji spadków w US z spadkami w Rosji (w założeniu to samo tylko x2 x3) - dziś tego nie było (RSX poleciał 1%). Czy to nie jest tak, że jednak bardziej RSX patrzy na ropę?
Turcja jest dla mnie tuż przed hiper-inflacją ... Druga Wenezuela z ogromnym długiem w USD, a jak DXY odbije to Turecka lira zatonie. Już tam jest 2-wu procentowa inflacja. Tylko patrzeć jak się rozkręci.
Jutro -> zobaczymy co DXY zrobi i EURUSD, oczekuje znowu kretyńskiego Buy-The-Dip podbitka o jakieś 30-40pkt na SP500 -> doładowanie shortów i BANG wybijamy MA200 w dół na bear market.
A to powód dzisiejszej zabawy. EURUSD po prostu spadło i kapitał odpłynął do USD... Żadne inne bzdury ala wypadek Tesli itp itd, czy wyprzedaże kwartalne blablabla - jakąkolwiek teorię do tego dobierzecie... To pokazuje jak rynek jest skrajnie napompowany. To wyobraźcie sobie co się stanie jak DXY dobije do 91-95 ... a EURUSD spadnie do 1.15... gdy USDJPY wzrośnie do np. 115. Długo im się udało trzymać DXY w ryzach pod 90, ale doszli do ściany no i takie efekty fajerwerkowe...
Gdzie ulica się ostatnio zapakowała? No jasne w NASDAQ i FAANG <- jak zwykle na szczycie...
A to powód dzisiejszej zabawy. EURUSD po prostu spadło i kapitał odpłynął do USD... Żadne inne bzdury ala wypadek Tesli itp itd, czy wyprzedaże kwartalne blablabla - jakąkolwiek teorię do tego dobierzecie... To pokazuje jak rynek jest skrajnie napompowany. To wyobraźcie sobie co się stanie jak DXY dobije do 91-95 ... a EURUSD spadnie do 1.15... gdy USDJPY wzrośnie do np. 115. Długo im się udało trzymać DXY w ryzach pod 90, ale doszli do ściany no i takie efekty fajerwerkowe...
Gdzie ulica się ostatnio zapakowała? No jasne w NASDAQ i FAANG <- jak zwykle na szczycie...
I jeszcze powrót do obligacji. Przypominacie sobie jak mówiłem, że będzie brutalne wyjście. To wtedy gdy pierwszy raz spadlismy -10%...
Pokonanie 107,500 -107,800 otwiera drogę bez przeszkód na 115 (W1)
- Załączniki
-
Na razie znowu pre-perfect storm scenario ...
DXY +0.2%, EURUSD na lekkim minusie, bounce max 2625-2640pkt widzę...chyba, że coś się zmieni...
10Y to potwierdzają heheh record short na obligacjach ... Szybko się odwróci... (już się odwraca)
Ooooo LIBOR3M zaczyna iść w dół ... 2.30% póki co -> idzie w dół gdy zaraz trzeba będzie ciąć stopy...
DXY +0.2%, EURUSD na lekkim minusie, bounce max 2625-2640pkt widzę...chyba, że coś się zmieni...
10Y to potwierdzają heheh record short na obligacjach ... Szybko się odwróci... (już się odwraca)
Ooooo LIBOR3M zaczyna iść w dół ... 2.30% póki co -> idzie w dół gdy zaraz trzeba będzie ciąć stopy...
You know what it means?
Następne -5% w dół...
Tesla CRASH pre-market -4%...
Następne -5% w dół...
Tesla CRASH pre-market -4%...
Jeszcze lepiej .. To chyba idealny dzień na shortuj wszystko x3 cokolwiek złapiesz od samego początku ...
Oh fuck ...
Oh fuck ...