Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
TESLA wyłamuje w dół 300$ chyba ... Jak strzeli mocniej to mój wyczekiwany CRASH na niej w końcu będzie :) Się doczekałem ... hehe
Go TESLA!!!!!!!!!!!! :)
Zaczynamy ... Ogromne zlecenia wpadają na SP500. Buy czy sell ... Chyba sell
Go TESLA!!!!!!!!!!!! :)
Zaczynamy ... Ogromne zlecenia wpadają na SP500. Buy czy sell ... Chyba sell
Dlatego należy się na bieżąco dostawać do sytuacji i nie słuchać zbytnio mediów bo one tylko wodę z mózgu robią. A poza tym widział ktoś niezależne media?Patryk Rozgwiazda pisze:Wybaczcie za niezbyt merytoryczny komentarz w tej chwili, ale dla mnie ta cała sytuacja na giełdach w tej chwili to spektakl... spektakl komediowy.
Ropa w końcu zaczyna się deklarować. Jednak jeszcze trochę.
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Tesla nad przepaścią, ale chyba nikt tu nie jest zaskoczony, to nie mogło się inaczej skończyć :D
W ogóle to wszystko nad przepaścią właśnie. Zakładamy kamizelki i w dół?
W ogóle to wszystko nad przepaścią właśnie. Zakładamy kamizelki i w dół?
W/g mnie zakładamy... Dziś wybijemy poniżej MA200... i wchodzimy w BEAR MARKET...
Bond market w ogóle nie kupuje ruchu w górę. W OGÓLE.
HYG -> podbity i się osuwa w dół cały czas już z +0.5% jest +0.29%...
VIX idzie do góry...
Nie wiem niestety co by w tym miało być bullish póki co. Jedno jest pewne. Dużo do góry albo mocno w dół polecimy dzisiaj. Ręka na spuście musi być. Zakładam póki co, że polecimy jednak w dół...
Bond market w ogóle nie kupuje ruchu w górę. W OGÓLE.
HYG -> podbity i się osuwa w dół cały czas już z +0.5% jest +0.29%...
VIX idzie do góry...
Nie wiem niestety co by w tym miało być bullish póki co. Jedno jest pewne. Dużo do góry albo mocno w dół polecimy dzisiaj. Ręka na spuście musi być. Zakładam póki co, że polecimy jednak w dół...
Musimy skutecznie wybić 2587. Najlepiej dużą ładną świecą. To będzie potwierdzenie ruchu.
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
No dokładnie. To znaczy wiem, że to dla osób bardziej doświadczonych nic niezwykłego. Ale ja jestem stosunkowo nowy, siedzę w tym od pół roku i każda taka sytuacja mi uświadamia jeszcze bardziej jaką papkę serwują media. Przecież czytając prasę szerokiego nurtu to przeciętna osoba nie zarobi ani grosza na giełdzie. Zawsze jak piszą żeby kupować to trzeba sprzedawać i na odwrót. Czasem odnoszę wrażenie, że grając przeciwko newsom mediowym, albo grając na ślepo wyjdziesz lepiej niż słuchając tego co tam mówią. :DGregory pisze: Dlatego należy się na bieżąco dostawać do sytuacji i nie słuchać zbytnio mediów bo one tylko wodę z mózgu robią. A poza tym widział ktoś niezależne media?
Pierwsze 2h dumb-money buy-the-dip, potem smart money - sell ... Zobaczymy. 2587 jak wywalimy w dół to będzie ostro, bo ze 150pkt polecimy...Gregory pisze:Musimy skutecznie wybić 2587. Najlepiej dużą ładną świecą. To będzie potwierdzenie ruchu.
Doszliśmy do tego co mówiłem!
Umacniające się EURUSD zaczyna napędzać spadki na DAXie. Nie da się dalej pompować DXY w dół, aby utrzymać akcje na powierzchni. NIE DA... Teraz SP500 patrzy na DAX i mówi ... O kur... w DÓŁ, a że EURUSD w dół to USD up, commodities DOWN -> ropa w dół zacznie dodatkowo napędzać spadki...
VIX z 21 już na 24 ... z -12% prawie już na 0% - coś tu się dzieje...
Tu jest DAX -> do 3ch razy sztuka. Umacniająca się para EURUSD ciągnie DAX w dół, ale giełdy w USA do góry, albo stabilnie, jednak gdy EURUSD dalej będzie rosło spowoduje przełamanie w dół kluczowego wparcia, które indeksy w USA pociągną za sobą
Nie wiem czy macie takie samo wrażenie, ale po bykach spodziewałem się masywnego ataku prawie w pionie, a tu rajd 40-50 punktów na SP500 i nagle stop... Tak nie wygląda szalone odbicie.
Jak zwykle o 20:00 trzeba będzie dołączyć się do fali...
SP500 - 2640 -> to poziom do przełamania przez byki na dziś, albo umarł w butach.
Jak tak 10Y będą szły do góry, to raczej niedźwiedzie wygrywają...
Jak zwykle o 20:00 trzeba będzie dołączyć się do fali...
SP500 - 2640 -> to poziom do przełamania przez byki na dziś, albo umarł w butach.
Jak tak 10Y będą szły do góry, to raczej niedźwiedzie wygrywają...
Pakować się w TLT na rok czy raczej nie, albo jakieś inne obligacje dobrze oprocentowane?
Dolar zejdzie poniżej 3,30?
Dolar zejdzie poniżej 3,30?
złoto na oporze..heh.. ropa dzis tez już była na oporze..
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Ja wątpię żeby dolar zszedł poniżej 3,30, jeżeli nawet to na bardzo krótko - raczej 3,30 byłoby najlepszą możliwą okazją, chociaż nawet możemy dotąd nie zejść i na 3,35 może wypaść dołek. Zobacz ile jest jeszcze miejsca na DXY do spadku, już coraz mniej. A dolar po tych cenach to okazja jeżeli wszyscy zakładamy umocnienie dolara i ten scenariusz zrealizuje się. Ja jestem prawie pewien po tym co widzę, że tak będzie i wróci dolar po 4zł, ale giełda już nie jednego zaskoczyła. :)
A wracając do reszty, wychodzi na to, że mamy w tej chwili jakie tako doji na SP500, ropa się kotłuje pod oporami, chyba tak już zostanie dzisiaj.
Chyba idealnie sprawdzi się scenariusz który wyrysował dzisiaj wspominany wcześniej pan Sławomir. :)
A wracając do reszty, wychodzi na to, że mamy w tej chwili jakie tako doji na SP500, ropa się kotłuje pod oporami, chyba tak już zostanie dzisiaj.
Chyba idealnie sprawdzi się scenariusz który wyrysował dzisiaj wspominany wcześniej pan Sławomir. :)
Ostatnio zmieniony 26 mar 2018, 19:18 przez Patryk Rozgwiazda, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiesz jak to jest jak wszyscy czegoś oczekują.
Dolar względem dobrych walut jest za drogi ityle.
Dolar względem dobrych walut jest za drogi ityle.
2651 jest też super bullish akurat ta fala C na 2651 się zatrzymuje. Nie ma 5-tej fali dobrej w dół...Patryk Rozgwiazda pisze:
jabym to widział inaczej, myślę, że powinno nastąpić gwałtowne umocnienie złotego, na poziomie 3,48 był poziom Fibo 61,8 i poziom został przełamany, pogarszający się sentyment do akcji powinien spowodować ucieczkę z rynków wschodzących, jeśli ktoś śledzi naszą giełdę to ewidentnie widać, że mamy fazę dystrybucji, codziennie tanieją akcje z różnych sektorów - w jeden dzień banki, w drugi energetyka itd a WIG20 spada po 0,5 - 1% do ucieczki z naszego rynku lepszy jest mocny złoty /dodatkowy zarobek na różnicy kursu/ a nasz rynek jest "płytki" i bez problemu mogą podciągnąć kursPatryk Rozgwiazda pisze:Ja wątpię żeby dolar zszedł poniżej 3,30, jeżeli nawet to na bardzo krótko - raczej 3,30 byłoby najlepszą możliwą okazją, chociaż nawet możemy dotąd nie zejść i na 3,35
ja widzę to tak coraz mocniejszy złoty i coraz większe spadki na WIG20 - nie będę zaskoczony jak zobaczę 3 zł za USD