Stock Market Crash 2018 - live comments
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Wstawiłem już dzisiaj ten obrazek, a jest właśnie odnośnie dolara. Zbyt wiele byków w obozie dolara przez co jest większa szansa na spadek niż na wzrost. Tylko nikt nie powiedział, że taki stan może się jeszcze utrzymać przez jakiś czas, ale łącząc to z tym, że dolar nie może wyjść wyżej to raczej spadki.
Pojawił się wolumen niedźwiedzi na spadku - wzrasta szansa na wyjście dołem z tej krótkiej konsolidacji~
So true: Algos will have read the Fed statement before you can even click on the link.
No ale na tym wykresie widać że gdy był long fang był szczyt akcji. Więc dlaczego long dolar miałby sprawić że dolar osłabnie.
Jak może dxy długoterminowo się osłabić względem innych walut skoro coraz większą ilość krajów ma problemy z jego nabyciem. Być może ten optymizm jest skierowany tym iż wliczono w cenę podwyżkę stóp procentowych. Nie liczylbym na słabego dolara a napewno nie względem PLN.
Dokładnie w dodatku większość forum long dolar i chf, a to jest zakorzenione dużo głębiej i duża ilość pieniędzy na świecie pójdzie do chf i usd co spowoduje ich umocnienie tylko z tego powodu. Hahaha takie otwarcia o 20 to ja lubie. Niewiem co się stało ale chyba Jerome Powell jest loco
ale zabawa :) a złoto jak poszło :P
Dżeromi jednak jest loco 2 podwyżki zamiast 3. 2 transakcje w ciągu minuty zyskowne, teraz czekam na 3 dam jej trochę czasu.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2018, 20:08 przez onufry, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma jaja :) ale rynek może tego nie wytrzymać.
Rynek musi tego nie wytrzymać
Ta świeca m15 będzie się dzisiaj śnić po nocach :)
Ten nagły, zdecydowany ruch jest przewidziany na ten dzień/tydzień/miesiąc?dammad pisze:Na razie wciąż są w trading range, który zaznaczyłem niżej.
Wpis Dawida ze spekulant.com.pl - "Na ten czas, ani VIX, ani SKEW nie sygnalizują, aby Amerykanie obawiali się dzisiejsze sesji. Także mogą być wzięci z zaskoczenia lub pojawi się istna euforia jakiej świat nie widział od czasu narodzenia pewnego osobnika…."
W pełni się zgadzam.
Nie wiem, ale podejrzewam, że chodziło o dzisiejsze decyzje i to co powie Powell. A midterm/longterm to mówił o tym:
A jednak pokazach cochones i podniósł o 25 on;) to zarabiamy na shortach
Powell się nie pieści dzisiaj. Myślałem, że mięknie, ale jednak nie. I like it ;O
#Fed's Powell: Political considerations play no role in Fed policy.
Powell, “when you model the economy, tariffs don’t have an impact”
#Fed's Powell: Political considerations play no role in Fed policy.
Powell, “when you model the economy, tariffs don’t have an impact”