Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Dla rozluźnienia, BUY THE DIP:
https://www.youtube.com/watch?v=E-0If8l_K3Y
https://www.youtube.com/watch?v=E-0If8l_K3Y
Oj 2 ;)
I to na koniec sesji...
I to na koniec sesji...
Ryszard, to jest typowe grudniowe tzw. window dressing, czyli ubieranie manekinów na wystawach sklepowych, żeby ładnie świeciły i ładnie wyglądały, jak fundusze na koniec roku będą się w raportach spowiadać z tego, co mają w portfelach :)Ryszard Wielkouch pisze:Z tego co tu widzę to ktoś się pozbywa "ryzykownych" na rzecz "bezpiecznych" akcji. Może to nic nie znaczyć bo długo nie śledzę tych statystyk, ale lepiej mieć się na baczności.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Jutro nie będzie wątpliwości czy to było window dressing Jay Powell ratuj :)
Moja dzisiejsza taktyka otwieram transakcje tylko sell na nasdaq, gdy jestem delikatnie na plus zamykam. Przyblokowało mnie dzisiaj od godziny 15 do około 20, ale najważniejsze to zachować zimną krew i nie zamykać pozycji ze stratą.
świetna taktyka, prawie tak dobra jak uśrednianie gdy idzie w niewłaściwą stronę :-)onufry pisze:Moja dzisiejsza taktyka otwieram transakcje tylko sell na nasdaq, gdy jestem delikatnie na plus zamykam. Przyblokowało mnie dzisiaj od godziny 15 do około 20, ale najważniejsze to zachować zimną krew i nie zamykać pozycji ze stratą.
choć ja dla odmiany wolę założyć ile mogę stracić w danej pozycji
Uważam że i tak nasdaq dużo spadnie, więc nie boje się otwierać pozycji sell tylko boje się buy. W przypadku gdy kurs nie pójdzie w odpowiednim kierunku i tak nie zamkne pozycji tylko będę czekał do skutku, dlatego teraz pewnie zostawię pozycję na noc. Chyba że będzie new ATH to wtedy po mnie.
na niskich interwałach na tę chwilę wygląda jak lokalne podwójne dno na sp500. Linia szyi na 2374 zasięg wypada w okolicach 2610 czyli na najbliższych oporach.
zobaczymy jak się rozwinie sytuacja,ale longi delikatnie zapakowałem pod ten scenariusz
zobaczymy jak się rozwinie sytuacja,ale longi delikatnie zapakowałem pod ten scenariusz
O ile pamiętam to teraz ma być deflacyjna faza spowolnienia gospodarczego, a więc gotówka, ewentualnie obligacje.
Narazie giełda spada, ale jeszcze nie ma objawów recesji. Gospodarka idzie siłą rozpędu, bezrobocie wciąż niskie. Surowce odpalają dopiero na samym dnie recesji, i to też powolutku.
Narazie giełda spada, ale jeszcze nie ma objawów recesji. Gospodarka idzie siłą rozpędu, bezrobocie wciąż niskie. Surowce odpalają dopiero na samym dnie recesji, i to też powolutku.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2018, 22:12 przez Makaron, łącznie zmieniany 1 raz.
Sp500, m30, potencjalnie robią aku z wyckoffa pod Powella jutro :) Negacja jeśli wybiją low z tego wieczoru, bądź jakieś większe odstępstwa.
Aha i target jak widać jest na te 2600~ tam mamy opór, więc będzie konsola na pewno i jeśli ją przebiją idą up / a jeśli nie to 2450~ więc rozsądnie z pozycjami :)
Miłego~
Aha i target jak widać jest na te 2600~ tam mamy opór, więc będzie konsola na pewno i jeśli ją przebiją idą up / a jeśli nie to 2450~ więc rozsądnie z pozycjami :)
Miłego~
-
Ale docisk poza sesją ! Jakiś flash crash jutro czy co? :)
Na razie wciąż są w trading range, który zaznaczyłem niżej.
Wpis Dawida ze spekulant.com.pl - "Na ten czas, ani VIX, ani SKEW nie sygnalizują, aby Amerykanie obawiali się dzisiejsze sesji. Także mogą być wzięci z zaskoczenia lub pojawi się istna euforia jakiej świat nie widział od czasu narodzenia pewnego osobnika…."
W pełni się zgadzam.
Wpis Dawida ze spekulant.com.pl - "Na ten czas, ani VIX, ani SKEW nie sygnalizują, aby Amerykanie obawiali się dzisiejsze sesji. Także mogą być wzięci z zaskoczenia lub pojawi się istna euforia jakiej świat nie widział od czasu narodzenia pewnego osobnika…."
W pełni się zgadzam.
"Eksperci są zgodni. Osama bin Laden jest żywy lub martwy" :)
Dzisiaj zmieniam taktyke bo była słaba, gram też na wzrosty. Dzisiaj napewno będzie duża zmienność pewnie spadnie <0 %, i podniesie się >1%.
He, he, dobry był wpis przedwczoraj na blogu Michaela Batnicka na temat tego, jak dużą moc mają wszystkie te przepowiednie na temat tego, co zrobi i jak się zachowa S&P 500. Tutaj tylko dwa wykresy:
Przewidywania analityków odnośnie poziomu S&P vs rzeczywistość:
Dysproporcja pomiędzy przewidywaniami a rzeczywistością:
Good luck forecasting markets :)
Przewidywania analityków odnośnie poziomu S&P vs rzeczywistość:
Dysproporcja pomiędzy przewidywaniami a rzeczywistością:
Good luck forecasting markets :)