Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Zobaczymy dziś czy inflacja już zwolniła gospodarkę US czy jeszcze nie ... (obstawiam że tak i odczyt będzie niższy od oczekiwań) ... Czyli interest rates zaczną spadać, Rentowności US10Y spadną, obligacje wzrosną, i ciekawe co rynek na to, pewnie pierwsza reakcja bullish (bo interest rates spadną), a potem zorientowanie, że to slow-down...
Japonia i Niemiaszki zostali zQEdowani do zgonu...
https://www.bloomberg.com/news/articles ... al-economy
https://www.bloomberg.com/news/articles ... al-economy
Moja teoria z gazem chyba się powoli sprawdza:
- Załączniki
-
Zakładasz spadek indexu i grasz na spadki złota? (ze stopki short GDX)Greg pisze:93-95
Nieżle wywożą DAXa, ciekawe czy to też bull trap
Zamknąłem L na dax ze stratą dzisiaj, otworzyłem S a tu nagle wystrzał w górę!!!
Ktoś analizuje głębiej ten indeks? Co tu się może wydarzyć?
Ktoś analizuje głębiej ten indeks? Co tu się może wydarzyć?
Yep, dowalam 2x koleją działę na short... Tak to z gazem jest ... Jakiś fundusz poległ na spadkach ropy i musiał zamykać shorty na gazie... Gaz w takim samym tempie wróci w dół jak leci do góry... Gaz to straszny produkt latający w górę i w dół pionowo, dlatego tu bardzo trzeba uważać i małą łyżeczką, ale jak się już trafi to wild ride...Hermetic pisze:Moja teoria z gazem chyba się powoli sprawdza:
A cóż jak zwykle... Up, teraz down (open strong close weak) ... a Apple < 190$ w tle...
16/11 < 170$ ... Jeszcze 2 dni zostały grrrr...
Bitcoin po kilku miesiącach stwierdził, że czas na ruch. 5600$~
No, a jaki wolumen na DGAZie - rekord rekordów ... Ale fakt szalona ... Po ropie przychodzi czas na Gaz i jeszcze gwałtowniejsze chyba spadki ...
średnią mam na razie koło 6.00$ w DGAZie więc sporo pod wodą, ale wiedziałem, ze to będzie niebezpieczna zabawa i ostrzegałem aby małymi wolumenami to akumulować...
Japonia i Niemcy ujemne GDP, dziś CPI takie na zero z lekkim minus. US10Y = 3.13% a więc spadają, więc szykuje się korekta na DXY bo rynek już za chwileczkę zacznie wyceniać RATE-CUTS w USA... Zobaczymy na którym levelu w dół coś się znowu wydarzy...
średnią mam na razie koło 6.00$ w DGAZie więc sporo pod wodą, ale wiedziałem, ze to będzie niebezpieczna zabawa i ostrzegałem aby małymi wolumenami to akumulować...
Ludzie nigdy się nie nauczą ...Retail włazi w buy-the-dip a rynek to wyprzedaje aż retailowcom zabraknie kasy i zostaną z ręką w nocniku ... Fundamentals BRO... Fundamentals odziwo nie działają w bear market...Apple Enters Bear Market - Down Over $200 Billion From Record Highs
Japonia i Niemcy ujemne GDP, dziś CPI takie na zero z lekkim minus. US10Y = 3.13% a więc spadają, więc szykuje się korekta na DXY bo rynek już za chwileczkę zacznie wyceniać RATE-CUTS w USA... Zobaczymy na którym levelu w dół coś się znowu wydarzy...
Rozumiem że nie warto teraz kupować dolca. Greg jak to widzisz?
U mnie 4,80 ale chyba dokupię.
Jakaś tam masakra się dzieje, my chyba czegoś nie wiemy.
Jakaś tam masakra się dzieje, my chyba czegoś nie wiemy.
Jeden o gazie drugi o dolarze...heh