Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
100$ bro...
Ok, masz rację, wyszło że się czepiam Grega i wytykam mu błędy, a nie taka była moja intencja.cezary692 pisze:Arcu a ile umieściłeś tu swoich projekcji popartych analizami? Ile pracy tu włożyłeś i gdzie można poczytać Twoje opracowania?arku pisze:Nie istnieje, a miesiąc temu, gdy pierwszy raz przebiliśmy MA200 w dół spierałeś się bodajże z Tomkiem, że na 100% już nie ma szans na powrót powyżej. Okazało się inaczej ale oczywiście nie masz problemu żeby przekuć to w swój kolejny sukces prognostyczny. Oprócz szerokiej wiedzy zazdroszczę Ci też pewności siebie :-) no offenceGreg pisze:Zauważcie, że MA200 w Bear Market nie istnieje... Rynek sobie przelatuje przez nią bez oporów, a do góry też aby trap as much retail suckers as possible...
Może wejdziesz w merytoryczną dyskusję?
Wytykać błędy potrafi każdy głupiec.
"Nie myli się ten co nic nie robi"
Sam próbowałem wchodzić w polemikę z Gregiem. Lubię czytać, jak profesjonalnie robi to Tomek, ale wytykanie w taki sposób to nie tak.
Jeszcze raz powtórzę że mam wielkie uznanie dla niego za rozległa wiedzę i chęć dzielenia się nią, natomiast swoim postem chciałem zwrócić uwagę że nietrafione prognozy są na tym wątku "zamiatane pod dywan" i pomijane, a myślę że korzystniej i merytoryczniej byłoby roztrząsnąć dlaczego dany scenariusz się nie zrealizował.
no ale arku ... no nie trafiłeś na razie, bo ta linia jak pokazałem była do retestu ... Jedyna wtopa to nie 2790 a 2815 jest retest ... Największa zagwozdka to jak wielka fala #3 będzie czy 2400 czy 2100 tego I don't know... Musisz się lepiej postarać...
Ja wam się na końcu przyznam gdzie jeden kluczowy błąd popełniłem w rozumowaniu, ale zostawie sobie to na koniec ... Trochę mnie nerwów kosztował ...
A teraz bawmy się i zobaczmy gdzie ten pierdolnik się cały zatrzyma ...
Chciwy nie jestem ... 368% na spekulacji spadków cen ropy ... Żona będzie miała na waciki ;)
Opcja PUT na UCO (2xLONG Oil)
Opcja PUT na UCO (2xLONG Oil)
A tu nasz wehikuł inwestycyjny ... Short Brasil... to ma przed sobą z 50% spadków...
Nie mówicie, że na bear market nie można się dobrze bawić... Można za to w rok zarobić tyle co w 10 lat na bull market...
jakim instrumentem shortujecie gaz?
DGAZ ... Ale to ostre narzędzie bo to 3x lewar... Ja innych nie używam...
Ciekawe czy gaz nie wywali najpierw do góry tak jak w 2000 i w 2008.
Może, dlatego very very small i ostrożnie...
a tu kolejna ciekawostka ... Real Estate przed przepaścią...
a tu kolejna ciekawostka ... Real Estate przed przepaścią...
Biere ten real estate na short ... Chyba niezły risk/reward na spekulację...
Ja założyłem, że gaz może pójść mocno w górę w krótkim czasie, bo na razie jak się wszystko wali to gaz leci mocno do góry.
Może, ale jak zleci to after albo pre-market i zyski idą się walić, bo tak gaz robi... Nie wiem czemu, ale jak ropa drastycznie spada gaz leci drastycznie do góry a potem spada szybciej od ropy ... No cóż takie życie ;)
Prego ...
Prego ...