Nie o to chodzi ... Tylko ile razy wciąłeś się na tzw. "fundamentals bro" ??? Ja pokazuje jak przy przejściu bull/bear retail wpada w pułapkę statystyki ... Ile razy wpadłeś już w pułapkę statystyk na spółkach? Czy weekly leading indicator się załamuje? Jeżeli tak to czemu cały czas wierzysz w statystykę, że będzie OK?Tomek pisze:OK, zostawiam ten wątek w całości Tobie i zobowiązuję się, że nie będę więcej wklejał tu żadnych twardych danych, które nie pasują do Twojej teorii, ani w żaden inny sposób nie będę weryfikował tego, co wypisujesz.Greg pisze:Przestań wrzucać beznadziejne statystyki (...) sam siebie oszukujesz i wprowadzasz w błąd naszych czytelników. Nie rób tego please...
Ile masz sektor łupkowy w/g statystyki?
Ile semiconductors powinien kosztować w/g fundamentals bro?
Co z Emerging Markets, przecież P/E=10 to taniocha. Buy-the-dip?
Przy przechodzeniu trendu "fundamentals bro" nie działa. NIE DZIAŁA... Za chwilę z Apple się ockniecie jak z Micronem... Just watch... (ja sam czekałem na Apple bo to kropka nad i potwierdzająca down-trend - ostatnia spółka na którą czekałem)
Rynek idzie do przodu... a statystyka NIE, bo zakłada nieskończony wzrost. Jeszcze raz podkreślam n-ty raz :
Na tym retail się łapie. Nie bądźcie jak retail ... Z Apple wrócimy do dyskusji za ok 3M i przypomnę Microna i "fundamentals bro" po czym fundamentals zjechały -50% ... razem z super statystyką... A Micron 20 lat nie odrobi teraz tej ceny.Żadne statystyki i wyceny nie mają zastosowania przy przejściu bull/bear oraz bear/bull. Przechodzenie trwa około 6-12M (Wyckoff Logic - akumulacja, albo dystrybucja). Więcej w podsumowaniu na koniec roku