Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Oh nie ... To dopiero początek zabawy z naszą gospodarką...
Ponieważ nasza gospodarka to Emerging Market więc najmocniejszy strzał do góry odczuła w fazie inflationary (low DXY) czyli 01/2016-01/2018 ... Wcześniej tak sobie, a teraz powinna zaliczyć pionowy zjazd.
Ponieważ nasza gospodarka to Emerging Market więc najmocniejszy strzał do góry odczuła w fazie inflationary (low DXY) czyli 01/2016-01/2018 ... Wcześniej tak sobie, a teraz powinna zaliczyć pionowy zjazd.
Greg ale w krótkim terminie powinny odreagować spadki?
Nie wiem. Nie patrzę się na dzień czy dwa...
A tu mamy update. Zmieniam poziom DXY do 130 nawet.
Strzałka You are here powinna być niżej, ale przesuwać mi się już jej nie chce.
A tu mamy update. Zmieniam poziom DXY do 130 nawet.
Strzałka You are here powinna być niżej, ale przesuwać mi się już jej nie chce.
Pytanie mam. Czy zakonczenie dodruku przez EBC nie powinno przelozyc sie na oslabienie dolara?
Przepraszam że pytam o takie szczegóły, ale nie rozumiem za bardzo wypowiedzi Grega - jaka grupa jest nazywana retail w powyższym poście? Handel detaliczny sam w sobie nie inwestuje na giełdzie (?).Greg pisze:Zobaczcie też co retail robi ... 3xlong nasdaq (TQQQ) ... Rekord ...
Chodzi o indywidualnych inwestorów, takich jak ja i Ty, a nie instytucjonalnych.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Skąd wiadomo, że to retail :) ? Z tego rysunku wynika, że ten retail nie jest taki głupi. Zrobił btfd w lutym i dobrze na tym wyszedł. Potem sprzedawał wzrosty przed największymi spadkami w październiku i mocno obkupił się na spadkach.Greg pisze:Zobaczcie też co retail robi ... 3xlong nasdaq (TQQQ) ... Rekord ...
Napływ kapitału do USA po obniżeniu podatków przez Trumpa. Akurat wchodzimy w okres gdzie FED zrobi już łącznie ponad 300 mld QT.
Jaki retail :p Przecież mieliśmy piękną akumulację na 4h od 24.10 do 30.10 i jesteśmy dopiero po 1 fali wzrostowej (obecnie w korekcie). Zakładam, że do wyborów tu postoimy i kolejny impuls w górę pójdzie lub w dół dopiero po nich~
Pewnie się Greg ucieszy :) Apple już poniżej 200$~ po tym jak znów obniżyli prognozy.
Nie wydaje mi się ale OK... Tu nasz bubble of the bubble ... Właściwie to ostatnia spółka która pęka ... True-Value gdzieś 40-50$ więc jest z czego lecieć... Za 2 lata wspomnicie moje słowa o Nokii 2.0. Fajny plusik już na tych shortach...dammad pisze:Jaki retail :p Przecież mieliśmy piękną akumulację na 4h od 24.10 do 30.10 i jesteśmy dopiero po 1 fali wzrostowej (obecnie w korekcie). Zakładam, że do wyborów tu postoimy i kolejny impuls w górę pójdzie lub w dół dopiero po nich~
Ty byś chciał wszystko szybko :) Wysypiemy się to prawda, ale wolumen pokazuje, że były spore zakupy w strefie 2600 i obrona dołków z lutego i marca. A teraz idzie automatyczne odbicie z tych stref.
I właśnie ten cały ruch nam pokaże co dalej - jeśli będzie słabość i wyjście dołem na ponowne testy 2600 lub 2500 to diametralnie zmienia się sytuacja i spadki mogą przyspieszyć. Jednak jeśli utrzymają tą strefę i wyjdą sobie up, na bazie czego tam nie wymyślą w mediach to wówczas, jeszcze chwilę pociągniemy testując na danych indeksach topy ze stycznia bądź nawet ostatnie.
I właśnie ten cały ruch nam pokaże co dalej - jeśli będzie słabość i wyjście dołem na ponowne testy 2600 lub 2500 to diametralnie zmienia się sytuacja i spadki mogą przyspieszyć. Jednak jeśli utrzymają tą strefę i wyjdą sobie up, na bazie czego tam nie wymyślą w mediach to wówczas, jeszcze chwilę pociągniemy testując na danych indeksach topy ze stycznia bądź nawet ostatnie.
Zresztą Greg spójrz na Apple, Amazon, etc przecież tam jest tyle pięknego miejsca do wzrostów, aby upakować dodatkowe rzesze ludzi, że takiego potencjału nie można zmarnować ;)
Amazon to już w ogóle w 100% jak Bitcoin wygląda na tą chwilę w grudniu 2017~
Amazon to już w ogóle w 100% jak Bitcoin wygląda na tą chwilę w grudniu 2017~
Właśnie do takie typowego "krachu" brakuje jakiegoś zapalnika jak poprzednio - Enron, Lehman - czyli najprawdopodobniej bankructwo.
O Tesli na razie ucichło i być może rzeczywiście przeciągnie się to na 2019. Co nie oznacza, że Greg nie miał racji. Bo widać, że gospodarka światowa zwalnia.
Dwa ciekawe wywiady:
https://www.youtube.com/watch?v=nAI2J31PVTc
https://www.youtube.com/watch?v=Xdl44NijQEk
W pierwszym o buybuckach, które przepalają tylko kasę, a w drugim sporo aktualnych danych.
O Tesli na razie ucichło i być może rzeczywiście przeciągnie się to na 2019. Co nie oznacza, że Greg nie miał racji. Bo widać, że gospodarka światowa zwalnia.
Dwa ciekawe wywiady:
https://www.youtube.com/watch?v=nAI2J31PVTc
https://www.youtube.com/watch?v=Xdl44NijQEk
W pierwszym o buybuckach, które przepalają tylko kasę, a w drugim sporo aktualnych danych.