Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Zobaczymy jak szybko re-enter trzeba będzie robić. Earthquake leci :
Dobre, DXY zabija wszystko, a ktoś próbuje zdławić volatility, żeby wyprzedaż lawinowa nie poleciała :
Dobre, DXY zabija wszystko, a ktoś próbuje zdławić volatility, żeby wyprzedaż lawinowa nie poleciała :
Zobaczymy jak mocna jest pomarańczowa linia trendu :
Greg za bardzo chcesz tych spadków a chyba dobrze wiemy, że to nie ten rok :)
Całe rynki szykują się pod przyszły rok. Pod dziewiątkę.
Ten krzyk jest zbyt słaby nic nie da.
Całe rynki szykują się pod przyszły rok. Pod dziewiątkę.
Ten krzyk jest zbyt słaby nic nie da.
:) Jak VXX spadnie poniżej 38 - będę chciał wzrostów :) To nie ja chce, tylko mi to pokazują różne wskaźniki ... Niedźwiadkiem jestem od lutego tego roku :)
I VIX odbija się od pomarańczowej linii :
I VIX odbija się od pomarańczowej linii :
No ja też tylko chyba parę miesięcy wcześniej o ile dobrze pamiętam, bo ostatnio coś słabo z moją pamięcią jest u mnie.
W przyrodzie są różne dziwne rzeczy, człowiek nie ma wpływu na nie. Czasami są nie irracjonalne rzeczy.
Jedna fajna rzecz jest, nie da się nudzić z Tobą i tymi Twoimi spadkami, fajna odskocznia fajnie się czyta, lubię czasem też bajki oglądać.
Gdyby nie te spadki pewnie by była nuda i nic byś nie pisał. Choć nie wiem czy to globalnie ma jakieś znaczenie.
Idę poleżeć.
Te wskaźniki to po pierwsze jest ich za mało, nie dają kiedy i nie ma zdefiniowanej wielkości, czyli są o kant...
Szkoda, że tyle osób jest ślepo wpatrzona w te spadki.
Jedno oki jest królem w krainie ślepców, to tak odnośnie towarzystwa :)
W przyrodzie są różne dziwne rzeczy, człowiek nie ma wpływu na nie. Czasami są nie irracjonalne rzeczy.
Jedna fajna rzecz jest, nie da się nudzić z Tobą i tymi Twoimi spadkami, fajna odskocznia fajnie się czyta, lubię czasem też bajki oglądać.
Gdyby nie te spadki pewnie by była nuda i nic byś nie pisał. Choć nie wiem czy to globalnie ma jakieś znaczenie.
Idę poleżeć.
Te wskaźniki to po pierwsze jest ich za mało, nie dają kiedy i nie ma zdefiniowanej wielkości, czyli są o kant...
Szkoda, że tyle osób jest ślepo wpatrzona w te spadki.
Jedno oki jest królem w krainie ślepców, to tak odnośnie towarzystwa :)
Bo ludzie uważają, że jednego dnia gruchnie -50% ... a potem jest ruch +1% i wszyscy łoł jakie spadki ...
Lecimy na 2680 na SP500...
Sebo - wzrosty mało kogo interesują... Wsadzasz kase i śpisz, sprawa zaczyna się komplikować gdy zaczyna coś lecieć. Każdego dnia +0.2% i w 10 lat jesteś już +500%, a potem jest bum -70% w 1-2 lata i wszystko poszło w p..zdu...
Lecimy na 2680 na SP500...
Sebo - wzrosty mało kogo interesują... Wsadzasz kase i śpisz, sprawa zaczyna się komplikować gdy zaczyna coś lecieć. Każdego dnia +0.2% i w 10 lat jesteś już +500%, a potem jest bum -70% w 1-2 lata i wszystko poszło w p..zdu...
Dobra, to pierwszą część przepowiedni mamy już mniej więcej zaliczoną ;)Kris pisze:Najwyższy dopuszczalny TOP który zakładam to 3,49. Piszę to celowo teraz, bo po fakcie to można sobie pisać, że wiedziałem że tak będzie.
S&P w połowie ostatniej czarnej świecy...
Dopuszczam bounce max do 2680... Wzrost napędzony crushed volatility...
Fiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Ruch -0.5% na EURUSD to grubo... Ostatnie 3 dni chyba takie mieliśmy
Fiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Ruch -0.5% na EURUSD to grubo... Ostatnie 3 dni chyba takie mieliśmy
Ja wiem Greg, dlatego w pewnym wieku tak ważne, jest zabezpieczenie siebie finansowo a nie ruletka.
Witam wszystkich, vix w okolicach 16 przy obecnej sytuacji to chyba dobry moment do jakiegoś shorta na indexach us.
Dlatego cash is no longer trash...sebo pisze:Ja wiem Greg, dlatego w pewnym wieku tak ważne, jest zabezpieczenie siebie finansowo a nie ruletka.
@noth - póki co zaciukali się, crushed volatility zadziałał indeksy odbiły, dla DXY zaczyna ciążyć na indeksach giełdowych chyba... Zobaczymy jak długo crushed volatilility > DXY + 10Y
Na pewno lepszy, niż w okolicach 2618 :)
USD póki co przeleciał przez wszystkie MA z siłą wodospadu w kilka dni :) Czy się cofnie? Oczywiście, że tak, ale to kolejny spory warning jest ...
Bo w ostatniej fazie cyklu rajd USD który ma record short może być jak w 2014 roku czy 2009, a więc prawie bez cofek :
Bo w ostatniej fazie cyklu rajd USD który ma record short może być jak w 2014 roku czy 2009, a więc prawie bez cofek :
nie żartuj, właśnie wybili dołem z konsolidacji na EURUSD, no chyba, że się to okaże fałszywym wybiciem to OK PLN będzie się umacniaćKris pisze:USD/PLN RSI=73 :) I teraz nie ma innej opcji jak dół :) to kwestia czasu :) Już po Topie :)
pozatym RSI na walutach to chyba niezbyt dobry pomysł, ale z drugiej strony jeśli Tobie pasuje to OK
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2018, 17:45 przez rufi01, łącznie zmieniany 1 raz.