Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Podejrzewam że 200 okresowa zatrzyma ten marsz.
Nie wiem ile ... Ale patrzę na poziom kredytu na zakupy instrumentów teraz i w 2008 ... Jest z czego schodzić pionowo w dół i to szybko... Pytanie gdzie TLT znajdą dół. Bo jak odbiją to od razu +50% do góry... Obligacje już dawno wygrywają z SP500 Dividends... Dają większy procent niż średnia z SP500.sebo pisze:Patrzysz na tych co kupują akcje nie na kredyt?
Myślisz, że giełda w USA to 90% kredytu na akcje ?
Bo taki spadek, który pokazujesz to tak jakby wszyscy się zapakowali w akcje na kredyt, a na kredyt pakowali się dość wysoko a nie nisko.
OK obligacje przemawiają jak będzie dobry procent a jest? Nie jeszcze nie jest.
Na dzisiaj raczej dywidendy wygrywają, jeszcze nie przechyliło się w stronę obligacji. Jest blisko ale nie aż tak.
Sam myślę o obligacjach jakie najlepiej kupić np we wrześniu? Czy może ETF TLT?
Jak volatility strzeli mocniej to jak gadaliśmy wywalą ją dużą czerwoną świecą z palcem w d... Ropa już -1.00% kolejny argument dla niedźwiedzia. W/g mnie ropa teraz zacznie pionowo w dół lecieć i niedźwiedzie z tą asystą przebiją MA200...Gregory pisze:Podejrzewam że 200 okresowa zatrzyma ten marsz.
Dajcie choć jeden argument za byciem LONG teraz :) 3cia czerwona świeca się buduje. 3ci miesiąc z rzędu na bearsów :
Brakuje mi jeszcze paniki. Jeszcze jej nie ma.
Kobieca intuicja Hrynek :)
VIX +15% ... Oj strzał na MA200 będzie, oj będzie...
Wiesz po fakcie to jest najłatwiej. Szkoda tylko że trochę zdawkowo pisze. Jakby załączyła metodologię to można podjąć dyskusję. Nie tylko ona popełnia błędy. Czasem jak jest się w błędzie a o tym nie wiesz to dyskusja na argumenty daje możliwość innego spojrzenia. Stwierdzenie z moich wyliczeń to zbyt mało na rozpoczęcie dyskusji.
2625 pęka. Cena wyraźnie dąży do dolnego Bolingera w tym układzie.
- Załączniki
-
-
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 20:02 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz moim zdaniem powinna zacząć się wyprzedaż po pożarze.
Ja pier... leci jak kamień w wodę ...
Nie sądziłem że ten tydzień będzie tak wyglądał. Takiego wyniku w kilka dni jeszcze nie miałem.
VIX już 16% , spodziewałem się jednak większego ruchu. 100-150%
VIX już 16% , spodziewałem się jednak większego ruchu. 100-150%
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 20:08 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauczycie się ile ropa jest warta przy record LONG hahahahaha i co oznacza wojna czy wydobycie ... NIC...
Kurde zgadłem z tym VIXem +20% widzę ...
Kurde zgadłem z tym VIXem +20% widzę ...
ładna świeca dzienna się szykuje, według moich obliczeń na SP500 pivot ponts S1 - 2583 i S2 2543
chyba o to chodziło i tego sobie życzyliśmy?Ja pier... leci jak kamień w wodę ...