Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Niedźwiedzie MUSZĄ wyrobić w ostatnie 5 dni czerwoną świecę miesięczną. Trzecia czerwona świeca to raczej na pewno mamy top is in and game over mode : ON. Lepiej być już permanentnie po krótkiej stronie wtedy.
Ja uważam, że SP500=1200 w tym roku na koniec zobaczymy to raptem -70% -> that's my target.
VIX z -4% już +7% ... Brakuje strzału z volatility na koniec dnia ... do walnięcia -5%...
Ja uważam, że SP500=1200 w tym roku na koniec zobaczymy to raptem -70% -> that's my target.
VIX z -4% już +7% ... Brakuje strzału z volatility na koniec dnia ... do walnięcia -5%...
2647 może być dołek na dziś potencjalnie. Dalej mamy 2615, 2580 -> zobaczymy co niedźwiadki wymyślą w ostatnie 2h...
Mniej więcej z Gregorym mi się pokrywają te poziomy...
Chociaż jak patrzę się, że VIX jest już +8% to raczej na ostatnie 2h spodziewam się jeszcze bardziej wściekłego ataku niedźwiedzia...
Mniej więcej z Gregorym mi się pokrywają te poziomy...
Chociaż jak patrzę się, że VIX jest już +8% to raczej na ostatnie 2h spodziewam się jeszcze bardziej wściekłego ataku niedźwiedzia...
W moim przekonaniu powinna się teraz włączyć panika. Po 2644 powinny puścić stopy.
Musimy przebić SMA22 tj. 50% kanału Bolingera 20:2,3
Musimy przebić SMA22 tj. 50% kanału Bolingera 20:2,3
- Załączniki
-
VIX +9% ... i rośnie ... Szykuje się raczej atak niedźwiedzi w ostatnie 2h... Rates 2.98% nic nie spada, DXY wysoko. Pożywka dla niedźwiedzia. Nawet nie pożywka, to same smakołyki... niedźwiedziom brakuje ok 18pkt na SP500 aby przejść miesięcznie na niedźwiedzią stronę.
Niech volatility skończy dziś +20% to skończymy -5% i poniżej MA200...
Tesli brakuje do kompletu wyjścia i powiedzenia, że potrzebuje 5B$ w obligacjach, bo nie ma kasy ...
Kurs strzeli -10% od razu na wstępie :)
Kurs strzeli -10% od razu na wstępie :)
VIX +11% i ropa zaczyna strzelać w dół...
pewnie znowu jakieś poduchy podłożą
Greg pisze:
To jest bardzo duży spadek, czemu ma tyle spaść, gdzie ma gotówka pójść?
Po następne w pierwszej fazie będą sprzedawali spekulanci później w popłochu za nimi na kredyt, Ci co mają akcje długoterminowo czemu maja wyzbywać się akcji? Jedni sprzedadzą inny będą mieli to gdzieś.
Po następne akcje nie są tak przewartościowane jak się pisze, dużo jest fajnych spółek w rozsądnych cenach prawie.
Mamy miesięczną świecę na zero
Zobacz jaki masz leverage na potencjalne margin calle. 2008 rok to pikuś. Gdzie? W US Treasury :)sebo pisze:To jest bardzo duży spadek, czemu ma tyle spaść, gdzie ma gotówka pójść?Greg pisze:
VIX +13%...
Patrzysz na tych co kupują akcje nie na kredyt?
Myślisz, że giełda w USA to 90% kredytu na akcje ?
Bo taki spadek, który pokazujesz to tak jakby wszyscy się zapakowali w akcje na kredyt, a na kredyt pakowali się dość wysoko a nie nisko.
OK obligacje przemawiają jak będzie dobry procent a jest? Nie jeszcze nie jest.
Na dzisiaj raczej dywidendy wygrywają, jeszcze nie przechyliło się w stronę obligacji. Jest blisko ale nie aż tak.
Sam myślę o obligacjach jakie najlepiej kupić np we wrześniu? Czy może ETF TLT?
Myślisz, że giełda w USA to 90% kredytu na akcje ?
Bo taki spadek, który pokazujesz to tak jakby wszyscy się zapakowali w akcje na kredyt, a na kredyt pakowali się dość wysoko a nie nisko.
OK obligacje przemawiają jak będzie dobry procent a jest? Nie jeszcze nie jest.
Na dzisiaj raczej dywidendy wygrywają, jeszcze nie przechyliło się w stronę obligacji. Jest blisko ale nie aż tak.
Sam myślę o obligacjach jakie najlepiej kupić np we wrześniu? Czy może ETF TLT?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, 19:40 przez sebo, łącznie zmieniany 1 raz.
200 sma już blisko, na 2615. Nie wypada jej nie dotknąć ;)
a potem przejść na drugą stronę ;)
a potem przejść na drugą stronę ;)
panowie... i panie oczywiście, te spadki to moja wina, chyba za dużo zer mi się wcisnęło i poszło. przepraszam