Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Chyba 338$ to był TOP
Nooooooooo, come on bears !
Jeszcze 30pkt w dół na SP500 i świeczka będzie neutralna, kazdy następny 1pkt to miesiąc leci na czerwono dla niedźwiedzia :
Już niedużo niedźwiadkom brakuje.
Już niedużo niedźwiadkom brakuje.
brakuje ciągle tej ropy żeby się dołączyła. Było w ogóle jakieś info, które tą ropę tak podpompowało? jakieś przecieki o Libii/Iranie jak Tomek niedawno wspominał?
Ropa w górę rynek w dół .. Coraz zabawniej ... Jak się kończy wiadomo... Ropa ostatnia wyskakuje do góry, gdy rynek się osuwa w dół... Tzw. "Inflationary spike" ...
Nic nie było, to naturalne zachowanie rynku teraz, jak rynek zabierze ropę w dół to ... będzie szybko.
A Emerging Markets jak się cieszą :
Nic nie było, to naturalne zachowanie rynku teraz, jak rynek zabierze ropę w dół to ... będzie szybko.
A Emerging Markets jak się cieszą :
Pytanie za 1M pkt. Jak mocno USDJPY musi tracić aby indeksy na zero utrzymać ...
Znowu ktoś poduchę podłożył jak lecieliśmy ... W nieskończoność się na szczęście nie da... Coraz trudniej te wyprzedaże opanować...
Google ratuje EPSami ...
Google ratuje EPSami ...
Ja obkupiłam się w longi. W ciągu dnia wyprzedawałam szorty.
Zobaczymy ;)
Zobaczymy ;)
Google +4% po wynikach, oddał już prawie cały wzrost.
Dobra ... Kolejne czary mary księgowe ... Rynek już wyprzedał cały +4% wzrost...
Dobra ... Kolejne czary mary księgowe ... Rynek już wyprzedał cały +4% wzrost...
This was Google's worst margin since 2012.
Furthermore, another red sign is that the company also reported Other Income of $3.5BN, of which $3.031BN was a gain on equity securities, meaning that most of the EPS beat was largely due to accounting and tax gimmicks.
Widzę Kris że od dawna się czaisz na tego dolara. Może napisz ile tego chcesz kupić i czy jednoetapowo czy planujesz sukcesywnie zwiększać zaangażowanie i jaki jest horyzont inwestycyjny dla Ciebie i jaki jest cel- czy tylko chcesz zarobić wiecej PLN czy mieć trochę kasy w innej walucie niż PLN.
I jaki jest dla Ciebie optymalny punkt wejścia.
Bo tak to mozesz czekać w nieskończoność bo zawsze może być jeszcze taniej/ drożej.
Moja propozycja: kup za 30% usd za 30% eur a 30% zostaw sobie w PLN. Pozostałe 10 % wydaj na siebie a jak nie potrzebujesz wydać na siebie to kup BTC gdyby ktoś większy stwierdził ze pcha swiat w kierunku krypto w celu eliminacji gotówki.
To jest moim zdaniem dobra konfiguracja zeby przechowywac kasę jesli chcesz robic to w walutach i jesli nie wiesz w ktora strone co bedzie szło i jeśli uwazasz obecne czasy za niepewne dla innych inwestycji.
I jaki jest dla Ciebie optymalny punkt wejścia.
Bo tak to mozesz czekać w nieskończoność bo zawsze może być jeszcze taniej/ drożej.
Moja propozycja: kup za 30% usd za 30% eur a 30% zostaw sobie w PLN. Pozostałe 10 % wydaj na siebie a jak nie potrzebujesz wydać na siebie to kup BTC gdyby ktoś większy stwierdził ze pcha swiat w kierunku krypto w celu eliminacji gotówki.
To jest moim zdaniem dobra konfiguracja zeby przechowywac kasę jesli chcesz robic to w walutach i jesli nie wiesz w ktora strone co bedzie szło i jeśli uwazasz obecne czasy za niepewne dla innych inwestycji.
Kris
Tak jak pisałam w zeszłym tygodniu Dolar będzie się umacniał max do 4 MAJA i potem ponownie w dół.
Pisałam w zeszłym tygodniu w komentarzu do Grega:
Czyli obecnie zakładam że spadnie 10 procent. Od końca sierpnia się odbije i faktycznie będzie rósł, ale maks 3,75 w następne pół roku, ale nie wyżej. Czyli wzrośnie ponad 20%.
Ja pewnie jestem obecnie jedynym misiem co do dolara.
To też już kiedyś pisałam, gdybym miała inwestować w dolara to teraz trzymałabym do końca sierpnia złotówki (za samo trzymanie gotówki a nie wpłacanie na dolara zyskuje się 10%), potem dopiero kupiłam dolara, by zyskać dodatkowe ponad 20 procent.
Niewielu ludzi na samej giełdzie robi 30 procent w rok. Dlaczego ja tak nie gram... Wolę giełdę, tam lepiej mi mieć konto w dolarach, by nie płacić spreadem za przewalutowania w transakcji, i wierzę, że dużo więcej zarobię i w tym roku. :)
Ps. Podoba mi się być Master Witch, jak kiedyś pisałeś ;)
Tak jak pisałam w zeszłym tygodniu Dolar będzie się umacniał max do 4 MAJA i potem ponownie w dół.
Pisałam w zeszłym tygodniu w komentarzu do Grega:
Ja nadal uważam że pod koniec wakacji dolar będzie za 3 zł i dopiero wtedy będzie rósł na poważnie.Sprawdź mnie około 10 maja, gdy już będzie widać trend w dół
Czyli obecnie zakładam że spadnie 10 procent. Od końca sierpnia się odbije i faktycznie będzie rósł, ale maks 3,75 w następne pół roku, ale nie wyżej. Czyli wzrośnie ponad 20%.
Ja pewnie jestem obecnie jedynym misiem co do dolara.
To też już kiedyś pisałam, gdybym miała inwestować w dolara to teraz trzymałabym do końca sierpnia złotówki (za samo trzymanie gotówki a nie wpłacanie na dolara zyskuje się 10%), potem dopiero kupiłam dolara, by zyskać dodatkowe ponad 20 procent.
Niewielu ludzi na samej giełdzie robi 30 procent w rok. Dlaczego ja tak nie gram... Wolę giełdę, tam lepiej mi mieć konto w dolarach, by nie płacić spreadem za przewalutowania w transakcji, i wierzę, że dużo więcej zarobię i w tym roku. :)
Ps. Podoba mi się być Master Witch, jak kiedyś pisałeś ;)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Wejdę między wódkę, a zakąskę ;)
Domyślam się, że Hrynek chodzi o posiedzeniu FEDU, które ma miejsce 2 maja i do tego czasu dolar ma się umacniać.
Tylko za bardzo nie widzę powodu, żeby tak miało być bo prawdopodobieństwo podwyżki stóp procentowych jest na poziomie 4%, a utrzymanie dotychczasowej stopy na 96%.
Według badań to kobiety mają być lepszymi trejderami może kobieca intuicja Hrynek to podpowiedziała ;)
Domyślam się, że Hrynek chodzi o posiedzeniu FEDU, które ma miejsce 2 maja i do tego czasu dolar ma się umacniać.
Tylko za bardzo nie widzę powodu, żeby tak miało być bo prawdopodobieństwo podwyżki stóp procentowych jest na poziomie 4%, a utrzymanie dotychczasowej stopy na 96%.
Według badań to kobiety mają być lepszymi trejderami może kobieca intuicja Hrynek to podpowiedziała ;)
Cezary a mnie się wydaje, że w giełdzie i w walutach, chodzi o trafne analizy, by zarobić :PTu nie chodzi o sprawdzanie ale podawanie na czym opierasz swoje analizy.
Większość z was pewnie uważa, że dolar ma się umacniać, ale każdemu wychodzi to w innym czasie, do innego poziomu i wszystko to wychodzi z wykresów najczęściej AT i AF. Każdy z nas myśli, że robi dobrze, że rozszyfrował rynek, ale każdy ma inny wynik...
Wiem, że wiekszość analityków też jest bullish...
Każdy może się mylić, ale gdyby już teraz przez co najmniej 2-3 miesiące dolar miałby się umacniać to przecież giełda by zaliczyła ostre spadki, a to jeszcze nie teraz. Ja prognozuję jeszcze jeden szczyt na SP500 i jestem obecnie bykiem.
Analizy opieram jak każdy na wiedzy, doświadczeniu, analizach, matematyce, analogiach z zeszłych lat, intuicji.
Ja piszę swoje opinie czyli moje trzy grosze, ale nikomu nie doradzam i nie rekomenduję, by robić to co ja. Każdy ma swój rozum, swój poziom ryzyka i swoje doświadczenie i bierze odpowiedzialność za swoje inwestycje.
Wczoraj kupiłam longi, co z resztą wczoraj napisałam, więc czy moje analizy są trafne można weryfikować na bieżąco. YINN (a mam w nim prawie 1/3 portfolio ) już w premarket ma 6% procent do przodu. Reszta też na plus - jedynie mniej.
Ryszard Wielkoduch, tak ...Tak to się zbiegnie z Fedem, ale też wychodzi mi tak z analizy trendu na dolarze i SP500, itd. Dolar może umacniać się może nawet do 4 maja z uwagi na ilość upartych byków. Ja uważam, że obecne umocnienie dolara to jest bull trap :)Wejdę między wódkę, a zakąskę ;)
Mogę się mylić (choć w to wątpię :P ), więc piszę sobie mazgroły, a każdy ma swoje analizy i robi to co mu rozum i intuicja dyktuje.
Jeśli taki styl pisania, nie jest zbyt mile widziany, to ja nie umiem inaczej i mogę jedynie zaprzestać, co uszanuję, a po prostu będę czytać.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Gartman jest bearish dlatego trzeba zajmować longi ;)
najgorsze jest to że bear market odwołany:Ryszard Wielkouch pisze:Gartman jest bearish dlatego trzeba zajmować longi ;)
;)Gartman pisze:(...) we are still very much certain that we’ve entered a longer term, bear market here in the US and abroad. (...)