Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Może w końcu się uda ... Jak 2680 wywalą w dół niedźwiedzie to triumf ... Póki co niedźwiadek.
Semiconductors - powtórka z rozrywki z 2001 roku. Teraz pięknie z prawej strony w dół powinno lecieć...
Semiconductors - powtórka z rozrywki z 2001 roku. Teraz pięknie z prawej strony w dół powinno lecieć...
Aż kawe sobie pójdę zrobić, bo znowu emocje jak w szachach. Wszystko stoi na mocnych trend liniach. Albo na ostatnie 2h podaż strasznie przywali, że wywali te opory, albo kolejna próba nieudana... i trzeba iść z bykiem...
Come on bears - do it ...
Come on bears - do it ...
Innymi słowy znaczy, że zakładasz, żę pójdziemy na all-time highs...Kris pisze:Greg. A ja Ci powiadam, że zobaczymy wspólnie w przeciągu najbliższych dwóch tygodni DXY grubo poniżej 88,60. I zobaczymy nowy Top na złocie nie ma innej opcji (oczywiście dzięki wujaszkowi DXY).
Czyli DXY w dół, 10Y pionowo ponad 3% ... Kurcze to jak mamy iść na all time highs skoro już teraz na 2.93% nie dajemy rady?
Póki co zawodzą mnie niedźwiedzie - na obiad chyba wszyscy poszli...
Generalnie coś bardzo grubego przed nami : Gdy EURUSD topuje do linii trendu na górze zawsze są bardzo duże spadki :
Szczegółowo :
Póki co zawodzą mnie niedźwiedzie - na obiad chyba wszyscy poszli...
Generalnie coś bardzo grubego przed nami : Gdy EURUSD topuje do linii trendu na górze zawsze są bardzo duże spadki :
Szczegółowo :
Ten ostatni wykres wyglada trochę jak odwrócona formacja rzygającego wielbłąda. Tzw. vommiting camel pattern :D
Zamarło znowu wszystko... Wszystkie kanały spadkowe trzymają, albo wszystko zawieszone na przebiciu wieloletnich trendów wzrostowych.
Tak długo jak rentowności 10Y będą 2.90% to jestem mega bearish i czekam na atak na wybicie MA200 w dół.
Kanał mocny spadkowy trzyma póki co :
Tak długo jak rentowności 10Y będą 2.90% to jestem mega bearish i czekam na atak na wybicie MA200 w dół.
Kanał mocny spadkowy trzyma póki co :
Muszą wystąpić szóstki/dziewiątki, kwestia jaki kalendarz i jakie dane się bierze pod uwagę.Greg pisze:Może coś napiszę zatem...
Skrzyżowanie cyklu Kondratiewa i tzw. Minsky Moment...
Jakie prawdopodobieństwo? Nie mam pojęcia, mam nadzieje, że uda się to jakoś obejść, ale na najgorsze przydałoby się przygotować bo tak na oko to max 1 rok został.
Przeshortowali Volatility ... Ale z bondsami rady sobie dać nie mogą... Mamy dzień... Walka do ostatniej kropli krwi się szykuje :)
Sesja neutralna, ale bearsy pokazują pazura. W sumie słabo im to idzie ... 3ci raz w 2 miechy atak na linie wieloletnie trendu... Bez Amazona to się nie uda... Dziś nie wiadomo co to było, ani to buy-the-dip, ani full short... 10Y bardzo wysoko, VIX zdławiony (aby algosy nie rzuciły się na sell-off). Co będzie zobaczymy.
4H - QQQ w sumie taki wedge spadkowy...
4H - Amazon (odrzuca go póki co od wejścia w "bańkowy" kanał)
4H - QQQ w sumie taki wedge spadkowy...
4H - Amazon (odrzuca go póki co od wejścia w "bańkowy" kanał)
Taka nie chytra, ile sobie PLNów dorzuciła bonusa przecież ;)Kris pisze:Greg. Ostatnio to pazura pokazywała chytra Baba z broszką ;)))))) Sory ale mam kapitalny nastrój :)
To dobre. Projekcje recesji przez FED :
To rozumiem tabula rasa.
Oni nigdy nic nie widzą :)Gregory pisze:To rozumiem tabula rasa.
Q1 GDP - raising concerns ... :)
Barclays cuts Q1 US GDP to 1.5% from 2.5%.
Tak FOMC przewidział recesję. Te same bzdury mają z szablonu i tylko zmieniają cyfry, a reszta taka sama + wiara w "moderate growth"...
Generalnie od początku inverted yield curve mamy 10-24 miesięcy ... W 2001 gdy zrobiła się inverted yield curve był top, w 2008 jeszcze poleciało do góry. 2000 rok był dziwny bo najpierw pionowo spadło 10Y-2Y, żeby potem odbić i jeszcze raz w 2001 spaść ponownie i dopiero zacząć iść w trybie inverse.
"The U.S. economy is firing on all cylinders, yet 75 percent of ultra-high net worth investors predict it will hit recession by 2020, a J.P. Morgan survey found."Greg pisze:Oni nigdy nic nie widzą :)Gregory pisze:To rozumiem tabula rasa.
Q1 GDP - raising concerns ... :)
https://cnb.cx/2vqKINE
A najpozniej do czwartku sie wyjasni gora/dol (chwilowo). Albo dzisiaj :)
Znalazłem przy okazji interesujący wskaźnik prawdopodobieństwa wystąpienia recesji, którego wcześniej nie znałem i narzuciłem go na wykres S&P 500. Poprzednimi razami, gdyby patrzeć na sygnał ostrzegawczy rozumiany jako wzrost prawdopodobieństwa wystąpienia recesji do 20%, to można by jeszcze uciec z rynku i uchronić się przed całkiem pokaźnymi późniejszymi spadkami. I analogicznie, gdyby wrócić na rynek w momencie jak prawdopodobieństwo recesji spada znowu w okolice 1%, to można by się załapać na potężne wzrosty.
Ten wskaźnik jest dynamicznie wyliczany i bierze pod uwagę, m.in. aktualną produkcję przemysłową, wzrost zatrudnienia, przychody gospodarstwa domowego etc. http://pages.uoregon.edu/jpiger/us_recession_probs.htm/
Ten wskaźnik jest dynamicznie wyliczany i bierze pod uwagę, m.in. aktualną produkcję przemysłową, wzrost zatrudnienia, przychody gospodarstwa domowego etc. http://pages.uoregon.edu/jpiger/us_recession_probs.htm/