Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Pokaże Wam crash model z którym ja się zgadzam ... Nie ma nic gorszego niż crash po ratowaniu systemu i drukowaniu kasy, co było w 2008 roku ... Uważam, że potwtórkę z 1929 zrobimy ... Sprzedaje mieszkania, FIZy wypowiedziałem, Asset Management też ...
To jest koniec cyklu Kondratiewa ... o którym Białek tak ciągle gada... on raz na 66 lat przypada ...
To jest koniec cyklu Kondratiewa ... o którym Białek tak ciągle gada... on raz na 66 lat przypada ...
Na godzinowym na SP500 same cienie.
Na VIX tak dociskają sprężynę że jak odbije to poleci jak z procy. Dużo do ściskania nie mają. Tylko 4 baksy do 10 zostało.
Na VIX tak dociskają sprężynę że jak odbije to poleci jak z procy. Dużo do ściskania nie mają. Tylko 4 baksy do 10 zostało.
To znaczy który, bo jak tymczasem nie mogą przebić 2710. Wystarczy zajrzeć na M15 cienie góra dół na pipkach.
-11% na VIXie a 2706 przebić się nie da ... Chyba ktoś wpada w panic mode, że to przestaje działać... DXY przestało, teraz ShortVIX przestaje ... a obligacje zawsze mają racje ...
Już -12%, a rynek chce w dół :
Już -12%, a rynek chce w dół :
Na VIX już pin bar na M15 na godzinowym się tworzy ale pewnie będzie świeca z cieniem dolnym
Tu chyba będzie odwrót.
- Załączniki
-
-
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2018, 20:31 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
jak takie jaja się dzieją to jak wcześniej wspomniałem wątpie abyśmy do 2740 dotarli...
Ostatnie 2h ... Zrobić w ch... byków na dystrybucję...Gregory pisze:Tu chyba będzie odwrót.
Podstawą jest wybicie w dół MA200 i zejście w/g mnie na 2450 na SP500 -> potem zaczniemy fazę BLOW-OFF mode (finalna faza) i możemy nawet zrobić double top na 2875, spready się wtedy bardzo zawężą i to będzie game over przed 4Q2018 gdzie zaliczymy jakieś pewnie bankructwo Wells Fargo/Deutsche Bank itp itd...
Patrzcie jak ropa i złoto wyskakuje pomimo tego, że rynek stoi na tym samym poziomie ...
PS : Nawet gdy rynek wystartuje pionowo do góry, bo rynek musi pionowo do góry wystartować, to patrzcie na 10Y-2Y. Nie ma w/g mnie takiej opcji, abyśmy sobie latali w naturalnych kanałach. Wygląda to mniej więcej tak :
czy ktoś jest w stanie wyjaśnić, dlaczego sp500 urosło raptem 1%, a vix, tvix, uvxy poleciały o 10%? nawet jeśli część tych instumentów jest lewarowynych, to dźwignia nie powinna chyba wynosić 10x. skąd taka anomalia?
Dlatego, że ktoś (pewnie FED) próbuje oszukać rynek który jest w fazie FREE-FALL w tej chwili shortuje VIX w oczekiwaniu, że algosy nie zobaczą 10Y-2Y i nie ruszą do wyprzedaży lawinowej.jack pisze:czy ktoś jest w stanie wyjaśnić, dlaczego sp500 urosło raptem 1%, a vix, tvix, uvxy poleciały o 10%? nawet jeśli część tych instumentów jest lewarowynych, to dźwignia nie powinna chyba wynosić 10x. skąd taka anomalia?
To jest następna część filmu "Oszukać przeznaczenie" ...
Generalnie to rynek powienien teraz tąpnąć conajmniej -10% ... ale jak zwykle ktoś to usilnie ratuje panicznie do ostatniej kropli krwi...
Obligacje coraz mocniej zawężają spready 10Y-2Y do recesji, Więcej shortVIX, więcej zawężania spreadów -> RYNEK CHCE FREE FALL pionowo w dół w tej chwili!!!!!
2706 ... W/g mnie nie do przejścia ... Im wyżej pójdziemy tym szybciej 10Y-2Y zaczną się zawężać i to pionowo w dół... To pokazuje, że rynek akcji po prostu oszukuje realną sytuację gospodarczą.
Jutro wygasają opcje i kontrakty na VIX, więc dzisiaj fundusze robią rolowanie wyprzedając wygasające ze stratą i kupując kolejne drożej, stąd duże dysproporcje i skoki w cenach. Tu jest kalendarz: http://www.macroption.com/vix-expiration-calendar/jack pisze:czy ktoś jest w stanie wyjaśnić, dlaczego sp500 urosło raptem 1%, a vix, tvix, uvxy poleciały o 10%? nawet jeśli część tych instumentów jest lewarowynych, to dźwignia nie powinna chyba wynosić 10x. skąd taka anomalia?
Gdzieś ujście musimy znaleźć :