Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Greg, Gregory, Patryk,
Dziś trudno w to uwierzyć, ale mnie wychodzi, że USD zacznie się umacniac. widzę to od jutra przez nabliższe dwa tygodnie USD/PLN w górę, EUR/USD w dół. Potem ponownie zmiana czyli USD/PLN w dół.
Greg co oznacza dla Ciebie taki scenariusz dla SP500? ....USD/JPY w górę, SP500 w górę?!? ;)
Dziś trudno w to uwierzyć, ale mnie wychodzi, że USD zacznie się umacniac. widzę to od jutra przez nabliższe dwa tygodnie USD/PLN w górę, EUR/USD w dół. Potem ponownie zmiana czyli USD/PLN w dół.
Greg co oznacza dla Ciebie taki scenariusz dla SP500? ....USD/JPY w górę, SP500 w górę?!? ;)
Widziałbym DXY na 61,8. Po 20.00 prawdopodobnie w górę.
- Załączniki
-
No to nie wytrzymali na S&P.f
Obstawiałem studzenie poranne, ale myślałem, że w nocy Azja już to zdetonowała. Ale nie. Kolejne dołki przyszły z czasem...
To co, teraz idziemy do góry zgodnie z oRGR i ramionami na ok. 2640. Czy uda się równać do wczorajszego 2666?
Kurde - piękne wahania. Dobrze się wstrzelić i nie wymiękać i ten domek na Ibizie Ci Gregu wykupią swingersi forexowi :)
Obstawiałem studzenie poranne, ale myślałem, że w nocy Azja już to zdetonowała. Ale nie. Kolejne dołki przyszły z czasem...
To co, teraz idziemy do góry zgodnie z oRGR i ramionami na ok. 2640. Czy uda się równać do wczorajszego 2666?
Kurde - piękne wahania. Dobrze się wstrzelić i nie wymiękać i ten domek na Ibizie Ci Gregu wykupią swingersi forexowi :)
a ropa dalej w górę, pomimo bearish danych. Widać emocje wokół Syrii silne
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Mam brudny monitor or what? :D
Zapasy wzrosły, a ropa pionowo do góry? Chyba ostro zawrócą, bo to już ostatnio paradygmat, że rynki reagują zupełnie na odwrót. ;]
Zapasy wzrosły, a ropa pionowo do góry? Chyba ostro zawrócą, bo to już ostatnio paradygmat, że rynki reagują zupełnie na odwrót. ;]
Sprzedałam większość i mam 10% zysk na całym portfolio :)
Liderem byl LABU 20 procent od piątku. Mam chwilowo nieco inne plany ;-)
Liderem byl LABU 20 procent od piątku. Mam chwilowo nieco inne plany ;-)
srebro wybiło, do 17.30$ powinno być szybko :-)
No i jaktam ... Ropa pion do góry, złoto pion do góry? :D
1:0 ... Chyba jednak 2660 to był MAX ... Zobaczymy teraz jak wszystko zacznie lecieć w dół... Pop-corn i czekamy. Ostatnie 2h kluczowe... Nie ma co się patrzeć na giełdę do 20:00... Bo to dumb-money wchodzą...
Ide po piwko i popatrzę na 2gą połowę dnia :)
Generalnie się teraz szykuje na LONG VOLATILITY...
1:0 ... Chyba jednak 2660 to był MAX ... Zobaczymy teraz jak wszystko zacznie lecieć w dół... Pop-corn i czekamy. Ostatnie 2h kluczowe... Nie ma co się patrzeć na giełdę do 20:00... Bo to dumb-money wchodzą...
Ide po piwko i popatrzę na 2gą połowę dnia :)
Generalnie się teraz szykuje na LONG VOLATILITY...
W teorii : USD/JPY w górę = SP500 w górę, ale zapewne wtedy też :hrynek pisze:Greg co oznacza dla Ciebie taki scenariusz dla SP500? ....USD/JPY w górę, SP500 w górę?!? ;)
EURUSD w dół, ropa w dół i rosnący DXY zabije giełdę. Sytuacja bez wyjścia na napompowanym rynku... -> im mocniejsze DXY tym większe zabójstwo dla rynku. Jeżeli DXY wybije technicznie dół poniżej 88 np. 85 itp itd. To USA straci kontrolę nad obligacjami.
A więc albo dług i poświęcamy ceny akcji i ratujemy dolara -> Wysokie DXY.
Albo walić wszystko niszczymy dolara i bankrutujemy -> Niskie DXY.
W 2001 był Afganistan + recesjacezary692 pisze:Ta jasne. Piszą mu to bo świat oszalał i Twity rządzą rynkiem.neverar00 pisze:Trump szaleje na twitterze to i rynki szaleją...
W 2008 był Irak i Saddam z bronią masowej zagłady której nie było + recesja
W 2018 jest Syria i Al-Assad z gazociągami, które krzyżują interesy USA i Rosji... + pewnie recesja :)
Trzeba odwrócić uwage ludu od problemów gospodarczych i znaleźć winnego kryzysu.
So far so good :
Zobaczymy czy w wała na Facebooku ludzi zrobili :
Jak tak to trend na NASDAQu jest jasny ... w dół :
Jak tak to trend na NASDAQu jest jasny ... w dół :
Siła byków mnie poraża póki co ... No ...od 20:00 niedźwiedzie wchodzą ... Zobaczymy czy pokażą siłę...
To pseudo "flying to safety" -> już prawie cały wzrost oddały :cezary692 pisze:Pytanie jest dlaczego wybija:eranet pisze:srebro wybiło, do 17.30$ powinno być szybko :-)
1. Spadający USD
2. Zagrożenie konfrontacją w Syrii
3. Oba powyższe
...i czy to ruch długofalowy?
Ropa też odda...
Nic się nie dzieje, ja myślałem że będzie jakaś big świeca a tu nic.
Kichają ogniem z powodu tej Syrii a i tak wiadomo że nic nie będą tam robić.
Kichają ogniem z powodu tej Syrii a i tak wiadomo że nic nie będą tam robić.