Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Nie wiem ... i nie mam pojęcia co się stanie ... ale wygląda to na nieśmiały jakiś rajd do góry...
Mówiąc rajd masz na myśli korekcyjne odbicie (o którym wcześniej wspominałeś) czy taki rajd z prawdziwego zdarzenia?
Panowie 10-20 $ to nie rajd. Na SP500 za rajd można uznać 100$ i więcej. Od 2 kwietnia mamy ruch boczny 10-20$
Napisałem przecież "nieśmiały" :) Byki zmasakrowane. Sentyment z 7%. Nikt nie spodziewa się wzrostu ...Gregory pisze:Panowie 10-20 $ to nie rajd. Na SP500 za rajd można uznać 100$ i więcej. Od 2 kwietnia mamy ruch boczny 10-20$
Shorty should be covered. Cel -> 285$
Na Tesle info o cłąch na auta zadzialala chyba bullish.
Co za dziwaczny rynek.
Gowna w stylu Tesla i Roku na zielono.
No jeszcze Boeinga dzis brakuje zeby na zielono sie zamknal.
Podejrzewam ze trzeba przetrzymac do 20 i wyprzedaz powinna sie zaczac- to wszystko wyglada na falszywy ruch.
Co za dziwaczny rynek.
Podejrzewam ze trzeba przetrzymac do 20 i wyprzedaz powinna sie zaczac- to wszystko wyglada na falszywy ruch.
Greg, a koszt otwarcia short na tsla zmienil sie? i ten % otwarcia na niej? szukalem u siebie w saxo, ale nie wiem jak to sprawdzic to info.
Na teraz Tesla w IB shortable: Fee rate: 3,75%, Rebate rate -2,04%
Dzieki. to sie sprawdza w panelu inwestycyjnym banku w którym robie operacje?Ekspata pisze:Na teraz Tesla w IB shortable: Fee rate: 3,75%, Rebate rate -2,04%
W IB można wyświetlić to w oknie "Order Entry" po najechaniu kursorem na shortable. Po za tym możesz sobie ustawić jako jedną z kolumn portfolio.
Mam dokładnie to samo wrażenie co Ty Bartek... (póki co).Bartek pisze:Na Tesle info o cłąch na auta zadzialala chyba bullish.
Co za dziwaczny rynek.
Luka zamknięta i STOP... Wszystko do zera umarło. VIX w dół, a nic ruszyć nie chce. Utknęliśmy na 2600-2610... Nie mam sosu, żeby to sforsować póki co...
Chociaż jadą byczki -> dobrze, bo też ten wystrzał trejduje... do góry...
Właśnie skończyły się akcje do szortowania. Za te 2% rabatu za moment udostępnię swoje :) Coś mi się wydaje też, że skoro nie ma wolnych papierów w obiegu, to zaraz będziemy mieli największego short squeeza w historii Tesli i pionowy wystrzał.Ekspata pisze:Na teraz Tesla w IB shortable: Fee rate: 3,75%, Rebate rate -2,04%
-
Tomek a gdzie istnieje możlwiość udostępniania swoich akcji?Tomek pisze:Właśnie skończyły się akcje do szortowania. Za te 2% rabatu za moment udostępnię swoje :) Coś mi się wydaje też, że skoro nie ma wolnych papierów w obiegu, to zaraz będziemy mieli największego short squeeza w historii Tesli i pionowy wystrzał.Ekspata pisze:Na teraz Tesla w IB shortable: Fee rate: 3,75%, Rebate rate -2,04%
tsla-slb.png
Gotówkę... ale w jakiej walucie?Greg pisze:sobie gotówkę na koncie trzymaj i tyle...
Euro może szlag trafić, USD może szlag trafić, PLN poleci w dół podążając za EUR/USD, a inflacja zje wszystko.
Myślałem tez o CHF... dlaczego nie CHF?
u mnie to tak wygląda:Ekspata pisze:W IB można wyświetlić to w oknie "Order Entry" po najechaniu kursorem na shortable. Po za tym możesz sobie ustawić jako jedną z kolumn portfolio.
czy mi się wydaje, czy u mnie tego tu nie widać.
Account Management / Settings / Account Settings / Trading Permissions (Configure) / Stock Yield Enhancement Program. Jak klikniesz w ten znak zapytania obok po prawej, to dostaniesz dokładne wyliczenie, które Twoje akcje kwalifikują się do wypożyczenia i ile pieniędzy za to dostaniesz każdego dnia/miesiąca.PanSpekulant pisze:Tomek a gdzie istnieje możlwiość udostępniania swoich akcji?
Dziros, masz borrowing costs podany przecież. A tak w ogóle patrzysz na akcje czy na CFD na akcje?
PS. Mam wrażenie, że ta panika na giełdzie dobiegła końca, bo skoro Chiny ogłaszają przez noc taką zawieruchę, jak ogłosiły, a większość akcji nic sobie z tego nie robi, to znaczy że jakiś realizm powrócił na ten rynek.
PS 2. Widzieliście, że po tej korekcie Forward P/E na S&P 500 spadło do 16?