Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Teraz właśnie jest ten moment gdzie wszyscy wskakują LONG...
Nie mam pojęcia jak ludzie przy tej płynności co jest uważają, że zrobimy zaraz 3000 na SP500. Po prostu nie mam zielonego pojęcia.
Nie mam pojęcia jak ludzie przy tej płynności co jest uważają, że zrobimy zaraz 3000 na SP500. Po prostu nie mam zielonego pojęcia.
Nic dziś nie będzie - czysta dystrybucja i zamknięcie na zielono + weak short squeeze w ramach zamknięcia 1Q.
Tu nic się nie zmienia :
Tu nic się nie zmienia :
Patryk gdzie ten dolar Ci zapierdziela do góry?
Trzymajmy sie faktow. Piszecie o tym zapierdzielaniu dolara a on ledwo na 90 na indeksie.
Moze dlatego gielda tego nie widzi dzisiaj :)
Wiem ze jestes w shorty zapakowany ale trzymajmy sie faktow i nie piszmy zyczeniowo.
Moim zdaniem obecnie sie duzo rzeczy rozjechalo i nawet te pojedyncze moicne spadki przytrafiały sie w dni gdzie nie wszystko wskazywalo na spadki.
A były dni gdzie wydawalo sie ze wszystko idealnie ustawione pod spadki a gielda pokazuje nam fucka i idzie do góry.
Chyba ze macie cos co Wam wskazuje spadkowy dzien z duzym prawdopodobienstwem to chetnie sprawdze.
Dzis rentownosci 10y w dol i gielda poszla przeciwnie.
Zastanawiam sie jaka bedzie sesja poniedzialkowa bo dzis juz raczej nic nie zapoczatkuje spadkow.
Trzymajmy sie faktow. Piszecie o tym zapierdzielaniu dolara a on ledwo na 90 na indeksie.
Moze dlatego gielda tego nie widzi dzisiaj :)
Wiem ze jestes w shorty zapakowany ale trzymajmy sie faktow i nie piszmy zyczeniowo.
Moim zdaniem obecnie sie duzo rzeczy rozjechalo i nawet te pojedyncze moicne spadki przytrafiały sie w dni gdzie nie wszystko wskazywalo na spadki.
A były dni gdzie wydawalo sie ze wszystko idealnie ustawione pod spadki a gielda pokazuje nam fucka i idzie do góry.
Chyba ze macie cos co Wam wskazuje spadkowy dzien z duzym prawdopodobienstwem to chetnie sprawdze.
Dzis rentownosci 10y w dol i gielda poszla przeciwnie.
Zastanawiam sie jaka bedzie sesja poniedzialkowa bo dzis juz raczej nic nie zapoczatkuje spadkow.
Az sie prosi o przyszortowanie ale na chwile obecna moj plan jest taki ze poczekam do poniedzialku mysle ze otwarcie bedzie na zielono, pierwsze 15 min do godzinki jeszcze w góre i wtedy w shorty wejde jesli wszystko sie ulozy zgodnie z moim planem.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2018, 21:35 przez Bartek, łącznie zmieniany 1 raz.
Good job algos good job ...
2644 wytrzymało. Trzeszczało ale wybicie niepotwierdzone.
2644 nie jest akurat poziomem Fibo, Greg
2644 nie jest akurat poziomem Fibo, Greg
i 13.8M akcji Tesli zmienilo wlasciciela :)
Ah, bo ja teraz Gregory w ogóle na fibo się nie patrzę. W ogóle.
Dystrubucja do frajerówpapik pisze:i 13.8M akcji Tesli zmienilo wlasciciela :)
Algosy właśnie puszczaja massive SELL SELL SELL - jeszcze ulica robi buy-the-dip...
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Bartek, wtedy jak to pisałem sytuacja z dolarem wyglądała trochę korzystniej - był niewielki wzrost. No i jeszcze kwestia interpretacji słowa zapierdziela. Anyway, ja się po prostu zapatruję na wystrzał dolara w najbliższym czasie, wiele rzeczy na to wskazuje. A jak dolar wystrzeli to bye dla giełdy.
To co mnie dzisiaj zszokowało to te coraz szybciej zmniejszające się spready. Masz 100% racji, że to nigdy nie wiadomo dokładnie kiedy spadnie, często siedzieliśmy i nie było nic, czasem dziwiliśmy się nieco, że spada akurat teraz, no ale tak to jest. Tu chodzi o prawdopodobieństwo różnych wydarzeń i zarządzanie ryzykiem, ręki nigdy bym sobie nie dał uciąć, bo rynek ma swoje kaprysy i sporo rzeczy jest zwyczajnie przypadkowa, albo występuje tak wiele zmiennych, że niemożliwe jest dokładnie oszacowanie co się stanie. Ja staram się zawsze mieć otwarty umysł i podchodzę krytycznie do siebie, tak mi się wydaje przynajmniej. :)
No a właśnie ładnie się odbili od 2660 - Greg dostajesz tytuł wróżbity roku. :D
Swoją drogą już myślałem, że algosy będą do końca dnia kupować jak głupie, strasznie męczące jest wtedy oglądanie tego. Nic nie buja tylko powolutku krok po kroku wchodzą po schodach. No ale cóż, byki wchodzą po schodach, a niedźwiedzie skaczą z okien. :)
To co mnie dzisiaj zszokowało to te coraz szybciej zmniejszające się spready. Masz 100% racji, że to nigdy nie wiadomo dokładnie kiedy spadnie, często siedzieliśmy i nie było nic, czasem dziwiliśmy się nieco, że spada akurat teraz, no ale tak to jest. Tu chodzi o prawdopodobieństwo różnych wydarzeń i zarządzanie ryzykiem, ręki nigdy bym sobie nie dał uciąć, bo rynek ma swoje kaprysy i sporo rzeczy jest zwyczajnie przypadkowa, albo występuje tak wiele zmiennych, że niemożliwe jest dokładnie oszacowanie co się stanie. Ja staram się zawsze mieć otwarty umysł i podchodzę krytycznie do siebie, tak mi się wydaje przynajmniej. :)
No a właśnie ładnie się odbili od 2660 - Greg dostajesz tytuł wróżbity roku. :D
Swoją drogą już myślałem, że algosy będą do końca dnia kupować jak głupie, strasznie męczące jest wtedy oglądanie tego. Nic nie buja tylko powolutku krok po kroku wchodzą po schodach. No ale cóż, byki wchodzą po schodach, a niedźwiedzie skaczą z okien. :)
Pomimo dzisiejszego slabszego dla nas dnia wszystko zaczyna sie ukladac i potwierdzac- na razie najbardziej dostały firmy nie zarabiajace pieniedzy i jadace na pozyczonych pieniadzach w stylu Tesli Roku i inych im podobnym.
Czyli rynek to w koncu zauwazyl .(czego nie widzial caly 2017rok)
Lekka panika i obawa sie wkradła.
Przyszła tez kolej na testowanie inwestorow na FAANGU- wynik na razie niepewny.
Jak złamia FAANG to juz poleci i bedzie sie samo nakrecalo.
Czyli rynek to w koncu zauwazyl .(czego nie widzial caly 2017rok)
Lekka panika i obawa sie wkradła.
Przyszła tez kolej na testowanie inwestorow na FAANGU- wynik na razie niepewny.
Jak złamia FAANG to juz poleci i bedzie sie samo nakrecalo.
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Najsłabsze ogniwa pękają jako pierwsze jak zawsze.
Swoją drogą jeśli chodzi o takie absurdalne wzrosty jak na przykład fangach, to mi się wydaje, że ludzie nie są aż tak głupi jak wam się wydaje. Tutaj zachodzi inne zjawisko o którym czytałem w książce Giełda i Psychologia. Bo generalnie istnieje podział na inwestorów racjonalnych i nieracjonalnych. Ci pierwsi kierują się racjonalnymi przesłankami przy wyborze inwestycji, a ci drudzy wchodzą, bo rośnie - tych drugich z natury rzeczy jest więcej. I dzieje się tak, że Ci racjonalni też w to wchodzą pomimo tego, że wiedzą iż to bańka, bo czemu by mieli zmarnować szansę na taki zarobek. Tylko pytanie czy taki inwestor nadal jest racjonalny czy już nie, skoro postąpił tak jak ten nieracjonalny. Ale ja bym powiedział, że jest jedna wielka różnica, która odróżnia tych racjonalnych od innych, ponieważ ci racjonalni wiedzą kiedy wyjść. :)
Podobne zjawiska zachodzą na crypto, często nowe ''rewolucyjne'' waluty są pompowane przez spekulantów i reklamowane na forach itd Sporo uczestników takiej podbitki wie, że to podbitka i za wszystkim stoją oszuści, którzy wyjdą na szczycie, ale mimo tego próbują oszukać oszustów, często z marnym skutkiem
Generalnie spekulacje giełdowe to ciężki temat, spora większość musi stracić, żeby ta mniejsza część mogła się nachapać. Wygrani to zawsze brokerzy, prowizje płacą wszyscy niezależnie od wyników. :)
Swoją drogą jeśli chodzi o takie absurdalne wzrosty jak na przykład fangach, to mi się wydaje, że ludzie nie są aż tak głupi jak wam się wydaje. Tutaj zachodzi inne zjawisko o którym czytałem w książce Giełda i Psychologia. Bo generalnie istnieje podział na inwestorów racjonalnych i nieracjonalnych. Ci pierwsi kierują się racjonalnymi przesłankami przy wyborze inwestycji, a ci drudzy wchodzą, bo rośnie - tych drugich z natury rzeczy jest więcej. I dzieje się tak, że Ci racjonalni też w to wchodzą pomimo tego, że wiedzą iż to bańka, bo czemu by mieli zmarnować szansę na taki zarobek. Tylko pytanie czy taki inwestor nadal jest racjonalny czy już nie, skoro postąpił tak jak ten nieracjonalny. Ale ja bym powiedział, że jest jedna wielka różnica, która odróżnia tych racjonalnych od innych, ponieważ ci racjonalni wiedzą kiedy wyjść. :)
Podobne zjawiska zachodzą na crypto, często nowe ''rewolucyjne'' waluty są pompowane przez spekulantów i reklamowane na forach itd Sporo uczestników takiej podbitki wie, że to podbitka i za wszystkim stoją oszuści, którzy wyjdą na szczycie, ale mimo tego próbują oszukać oszustów, często z marnym skutkiem
Generalnie spekulacje giełdowe to ciężki temat, spora większość musi stracić, żeby ta mniejsza część mogła się nachapać. Wygrani to zawsze brokerzy, prowizje płacą wszyscy niezależnie od wyników. :)
Do rozmyślania... Bond market aż eksplodował od sygnalizowania krachu i recesji...
Nowy update. W sumie to oczekuje jednego dnia gdzie trachnie -20% w jeden dzień ... Do końca 2020 szacuje recesje pi razy oko... Zamierzam na tym zarobić 1000% :) SP500 na 1200pkt ... DXY=110 -> oczywiście to strzelanie ale zawsze można pospekulować :)
Tesla ... = 1$ :) i jeszcze przeshortuje do 0.01$ :)
Pięknie wymalowana formacja crashowa miesięczna po marcu.
Nowy update. W sumie to oczekuje jednego dnia gdzie trachnie -20% w jeden dzień ... Do końca 2020 szacuje recesje pi razy oko... Zamierzam na tym zarobić 1000% :) SP500 na 1200pkt ... DXY=110 -> oczywiście to strzelanie ale zawsze można pospekulować :)
Tesla ... = 1$ :) i jeszcze przeshortuje do 0.01$ :)
Pięknie wymalowana formacja crashowa miesięczna po marcu.
Gracjas :)Patryk Rozgwiazda pisze:No a właśnie ładnie się odbili od 2660 - Greg dostajesz tytuł wróżbity roku. :D
Algosy są w trybie wywalania do ulicy wszystkiego co mają w/g mnie. Jeszcze raz... Przyszły tydzień wywalimy MA200 w dół i dopiero padnie strach... że bear market to nie przelewki. Oliwy do ognia doleją słabe dane z gospodarki USA za 1Q i fatalne dane za 2Q. Kanada i Korea Płd jest już w recesji z ujemnym PKB.Patryk Rozgwiazda pisze:Swoją drogą już myślałem, że algosy będą do końca dnia kupować jak głupie, strasznie męczące jest wtedy oglądanie tego. Nic nie buja tylko powolutku krok po kroku wchodzą po schodach. No ale cóż, byki wchodzą po schodach, a niedźwiedzie skaczą z okien. :)
Brakuje New Lehmann Brothers Moment...
Największe gówno to oczywiście FAANG i te wszystkie crypto-pierdolety ala NVIDIA... NVIDIE to widzę po 50-100$ long term i za chwilę za jakieś 150-180$. Boeing właśnie idealny short z 330$ pionowo w dół teraz poleci... Super sprawa dla short sellerów. Winda w dół z lewarem to gigantyczne zyski. Poluje na VIX, bo zaraz eksploduje o 100% w/g mnie..., ale nie mogę się wstrzelić w niego...
PS : To nie jest rynek dla long term inwestorów! Long term inwestorzy zostaną zmasakrowani na pęknięciu tej bańki
Tesla after-hours. No i pięknie wydymano frajerów ... i crashuje dalej... Piękny wzorcowy DEAD CAT BOUNCE aby ulica kupiła ... Boże... aż mi tych ludzi wcale nie szkoda... A potem after-hours wywalić wszystko...
Nigdy nie wiem dlaczego giełda wszystko wyprzedza. Teraz był to dead cat bounce :
[quote]Musk-nado - Tesla Tumbles After-Hours On Massive Model S Recall[/quote][/b]
Cały wzrost dzisiejszy oddany ... Uahahahahahahahaha
Chyba zjem własnego buta jak przez następne 2tyg nie zobaczę ceny akcji Tesli grubo poniżej 200$...
Nigdy nie wiem dlaczego giełda wszystko wyprzedza. Teraz był to dead cat bounce :
[quote]Musk-nado - Tesla Tumbles After-Hours On Massive Model S Recall[/quote][/b]
Cały wzrost dzisiejszy oddany ... Uahahahahahahahaha
Chyba zjem własnego buta jak przez następne 2tyg nie zobaczę ceny akcji Tesli grubo poniżej 200$...