Go TESLA!!!!!!!!!!!! :)
Zaczynamy ... Ogromne zlecenia wpadają na SP500. Buy czy sell ... Chyba sell

Dlatego należy się na bieżąco dostawać do sytuacji i nie słuchać zbytnio mediów bo one tylko wodę z mózgu robią. A poza tym widział ktoś niezależne media?Patryk Rozgwiazda pisze:Wybaczcie za niezbyt merytoryczny komentarz w tej chwili, ale dla mnie ta cała sytuacja na giełdach w tej chwili to spektakl... spektakl komediowy.
No dokładnie. To znaczy wiem, że to dla osób bardziej doświadczonych nic niezwykłego. Ale ja jestem stosunkowo nowy, siedzę w tym od pół roku i każda taka sytuacja mi uświadamia jeszcze bardziej jaką papkę serwują media. Przecież czytając prasę szerokiego nurtu to przeciętna osoba nie zarobi ani grosza na giełdzie. Zawsze jak piszą żeby kupować to trzeba sprzedawać i na odwrót. Czasem odnoszę wrażenie, że grając przeciwko newsom mediowym, albo grając na ślepo wyjdziesz lepiej niż słuchając tego co tam mówią. :DGregory pisze: Dlatego należy się na bieżąco dostawać do sytuacji i nie słuchać zbytnio mediów bo one tylko wodę z mózgu robią. A poza tym widział ktoś niezależne media?
Pierwsze 2h dumb-money buy-the-dip, potem smart money - sell ... Zobaczymy. 2587 jak wywalimy w dół to będzie ostro, bo ze 150pkt polecimy...Gregory pisze:Musimy skutecznie wybić 2587. Najlepiej dużą ładną świecą. To będzie potwierdzenie ruchu.
2651 jest też super bullish akurat ta fala C na 2651 się zatrzymuje. Nie ma 5-tej fali dobrej w dół...Patryk Rozgwiazda pisze:
Chyba idealnie sprawdzi się scenariusz który wyrysował dzisiaj wspominany wcześniej pan Sławomir. :)
jabym to widział inaczej, myślę, że powinno nastąpić gwałtowne umocnienie złotego, na poziomie 3,48 był poziom Fibo 61,8 i poziom został przełamany, pogarszający się sentyment do akcji powinien spowodować ucieczkę z rynków wschodzących, jeśli ktoś śledzi naszą giełdę to ewidentnie widać, że mamy fazę dystrybucji, codziennie tanieją akcje z różnych sektorów - w jeden dzień banki, w drugi energetyka itd a WIG20 spada po 0,5 - 1% do ucieczki z naszego rynku lepszy jest mocny złoty /dodatkowy zarobek na różnicy kursu/ a nasz rynek jest "płytki" i bez problemu mogą podciągnąć kursPatryk Rozgwiazda pisze:Ja wątpię żeby dolar zszedł poniżej 3,30, jeżeli nawet to na bardzo krótko - raczej 3,30 byłoby najlepszą możliwą okazją, chociaż nawet możemy dotąd nie zejść i na 3,35