Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ja już zamknąłem dzisiejszego longa na SP500. Nie mają już siły. Zrobili płytką korektę. Doszli do EMA50 i zrobili pin bara. Czekamy na test. Jak będzie negatywny to w dół.
DXY nie spada. Idzie bokiem 89-90 od 1,5 miesiąca.
- Załączniki
-
Ja też nie tykam rynku. DXY lata jak Gregory napisał 89-90. USDJPY poszedł w dół -> złoto do góry -> Giełda NIKKEI tonie, a BoJ nie ma co zrobić. Jak się odwróci to USDJPY wyleci pionowo do góry i wywoła po 30 latach dezinflacji taką inflację od nadrukowanej kasy, że Kuroda to chyba harakiri popełni :)
Tuż przed załamaniem. Niech każdemu da to do myślenia...
Powiem Wam, że błagam o taki run do góry aby dopakować się pod korek w VIX ala ALL-IN jak wiadomo gdzie się przegina -> pewnie się nie doczekam znając życie...
Tuż przed załamaniem. Niech każdemu da to do myślenia...
Powiem Wam, że błagam o taki run do góry aby dopakować się pod korek w VIX ala ALL-IN jak wiadomo gdzie się przegina -> pewnie się nie doczekam znając życie...
Jak tadam Yen to idę o zakład, że teraz Gold spadnie...
Gregory dawaj znać jak jakąś ciekawostkę do wzrostów zobaczysz, bo ja to tak się nie znam jak Ty...
Bać to się możesz zacząć jak Deutsche Bank zbankrutuje... Co to jest 10 lat wzrostów i nagle -10 - 15% i ludzie sraczki dostają... Wbrew pozorom nie jest tak źle...Kris pisze:Ok Gregory masz rację (Panowie ale ogólnie to strach się bać bez jaj!!!!)
Gregory dawaj znać jak jakąś ciekawostkę do wzrostów zobaczysz, bo ja to tak się nie znam jak Ty...
Kris czego się uparłeś na ta złotówkę. To kiepska waluta jak z republiki bananowej. Popatrz na lirę turecką.
Niestety nie załapałem się na zlecenie.
Niestety nie załapałem się na zlecenie.
- Załączniki
-
Turcja to jeden wielki BIG SHORT... Wywali banki przez inflacje szybciej niż wszystkim się wydaje...
Ludzie pobrali teraz kupę shortów w dołku ... UWAGA NA SHORT SQUEEZE NA SP500/NASDAQu ITP ITD!
Bond market nawet nie zawraca -> nie wróży to dobrze bykom
Ludzie pobrali teraz kupę shortów w dołku ... UWAGA NA SHORT SQUEEZE NA SP500/NASDAQu ITP ITD!
Bond market nawet nie zawraca -> nie wróży to dobrze bykom
Umiejętność podejmowania ryzyka to wielka sztuka i delikatne zajęcie.
Czyżby to test dołka podwójnego topu? Trzy baksy mi zabrakło do sela.Tutaj jest jak przy łapaniu pcheł. Reflex wskazany
- Załączniki
-
Ostatnio zmieniony 23 mar 2018, 14:47 przez Gregory, łącznie zmieniany 2 razy.
Jakieś oczekiwania i życzenia wobec rynku?
Ja mam swoje shorty i tak bym chciała dziś 3-5 procent w dół na Nasdaq czyli jakieś 9-14% na SQQQ :D wiecie trzeba realizować swoje targety ;)
Ważne by mocno wierzyć ;) A Greg na pewno wie jak to profesjonalnie uzasadnić
Gregory, by przewidywać rynek raczej patrzyłabym dziś na wykres Nasdaq niż SP500 bo to on powinien spaść najbardziej dziś albo na dniach a nie SP500 bo Sp500 miał swój czas po maksimum 26 stycznia wtedy dołek 9 lutego. Natomiast maximum na Nasdaqu było 12 marca stąd teraz to on powinien lecieć najbardziej i wypada mi dołek dziś maks we wtorek.
Więc chętnie pooglądam Twoje wykresy, bo fachowo to wszystko robisz ja tak nie umiem komentować
Ja mam swoje shorty i tak bym chciała dziś 3-5 procent w dół na Nasdaq czyli jakieś 9-14% na SQQQ :D wiecie trzeba realizować swoje targety ;)
Ważne by mocno wierzyć ;) A Greg na pewno wie jak to profesjonalnie uzasadnić
Gregory, by przewidywać rynek raczej patrzyłabym dziś na wykres Nasdaq niż SP500 bo to on powinien spaść najbardziej dziś albo na dniach a nie SP500 bo Sp500 miał swój czas po maksimum 26 stycznia wtedy dołek 9 lutego. Natomiast maximum na Nasdaqu było 12 marca stąd teraz to on powinien lecieć najbardziej i wypada mi dołek dziś maks we wtorek.
Więc chętnie pooglądam Twoje wykresy, bo fachowo to wszystko robisz ja tak nie umiem komentować
Jestem z Tobą hrynek ... Bond market nie zawraca, wręcz rentowności spadają a to przeskłanka, że byki i buy-the-dipowcy będą usmażeni na gorąco póki co ... Ale to tak palcem na wodzie pisane. Jak byki sforsują 2660pkt to może być ciekawie...
Swoją drogą, ktoś coś wie, że taki sell-off na mojej ukochanej spółce :D
Swoją drogą, ktoś coś wie, że taki sell-off na mojej ukochanej spółce :D
Opisałem wyżej nie chciało mi się wrzucać wykresów. Jest tak jak pisałem EMA21 pierwszy opór z H1 (US100, US30)
To jak maja się te życzenia pospełniac to faktycznie chyba ropa musi się dołączyć :)
a akurat minęła 65 czyli scenariusz by Greg by był
Tylko pytanie na ile sytuacja polityczna i atmosfera wpłyną na ewentualny poziom ropy.
Przy okazji gaz już 2,5x z przodu co trochę dziwne bo na wszędzie piszą, że druga fala zimy w wielu miejscach Europy jest in plus dla producentów
a akurat minęła 65 czyli scenariusz by Greg by był
Tylko pytanie na ile sytuacja polityczna i atmosfera wpłyną na ewentualny poziom ropy.
Przy okazji gaz już 2,5x z przodu co trochę dziwne bo na wszędzie piszą, że druga fala zimy w wielu miejscach Europy jest in plus dla producentów
Rano pisałem że będzie test na ropie 65. I jest. 64 to teraz bardzo silne wsparcie. Bez newsa nie poleci w dół. Myślę że będą chcieli pociągnąć w okolicę 66 z czego nie jestem zachwycony. W takim układzie moje zlecenie na SP500 oczekujące jest nadal aktualne. Nadal w grze jest formacja podwójnego szczytu.
Wiadomo już że pin bara na SP500 nie będzie. Teraz może z tego zostać się doji na wysokich nogach albo w drugiej części sesji polecimy w dół. Dobrze aby coś Trump palnął na Twiterze.
Wiadomo już że pin bara na SP500 nie będzie. Teraz może z tego zostać się doji na wysokich nogach albo w drugiej części sesji polecimy w dół. Dobrze aby coś Trump palnął na Twiterze.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2018, 15:01 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Gregory tak jak pisałeś robimy test na SP500 na 2655 i obstawiam negatywny i wtedy w dół.
To jest kluczowe.
A co do ropy to może być tak, że będą testować 66 i to się nie uda.
To jest kluczowe.
A co do ropy to może być tak, że będą testować 66 i to się nie uda.