Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Poczekam na jakiś run, żeby ubrać się w VIXa ponownie ... Niech się uspokoi
Jakiś hardcore. Gdzie wszyscy buy-the-dipowcy? :D
Jakiś hardcore. Gdzie wszyscy buy-the-dipowcy? :D
Ostatnie 2h się zaczynają ... Może ropę wywalą, a wtedy uuuuuuuu, szybko spadniemy ... Jak 2660 sforsują na SP500 to byki są usmażone ...
Ja już pozamykałem. Szkoda było mi zysku. Przy stosunkowo dużej pozycji szkoda by stracić na korekcie. Lepiej podłączyć się do lokalnej górki.
za 30 minut zamykają. Dzisiaj był dobry dzień. Oby co 2 był taki.
A sorry faktycznie o 21:00 dzisiaj ... Ehh 30min ... Takie dni to lubie...
Teraz na koniec dnia pewnie będą wychodzić i zamykać. Ja miałem za dużo pozycji lubię ryzykować ale nie takim zyskiem. Zostawiłęm tylko ropę na krótko.
Na US 30 zrobili 750 punktów. Postarali się . Nie powiem
Kozak chłopaki się postarali dzisiaj ... Ale panika się zaczyna robić :D :D
Ropa wyłamuje się :D
Ropa wyłamuje się :D
Jedziemy w dół :D jutro będzie ciekawy dzień
Kris
widziałeś kurs USD/PLN mówiłam że wczoraj 21 marca było maksimum, a kurs na najbliższe miesiące to południe tak 10 procent w dół! powiemy sprawdzam na koniec wakacji :D
Kris
widziałeś kurs USD/PLN mówiłam że wczoraj 21 marca było maksimum, a kurs na najbliższe miesiące to południe tak 10 procent w dół! powiemy sprawdzam na koniec wakacji :D
Pewnie jutro będą się bali longów jak ognia. Już widać że zamykają krótkie pozycje.
A jaka zabawa w 2018 roku ! Przynajmniej nudy nie ma :)
hrynek - gratuluje Ci przetrzymania TVIXa i SQQQ ...
Wielu się pakuje long, ale ... coś mi się wierzyć nie chce ... po tym co widziałem...
hrynek - gratuluje Ci przetrzymania TVIXa i SQQQ ...
Wielu się pakuje long, ale ... coś mi się wierzyć nie chce ... po tym co widziałem...
Rozmawiałem przed chwilą z kumplem z hedge funda i pytam jak nastroje na jutro, a ten mówi że dzisiaj po południu pewnie ich boss przemyśli sprawę i zorientuje się, że te taryfy na chińskie produkty to w sumie pozytywna wiadomość dla amerykańskich spółek i jutro będzie kazał im odkupować te akcje, które dzisiaj risk manager kazał im sprzedawać :)
-
Ale ten ostatni spadek na spx przed zamknięciem sesji nie był powiążany chyba z obligacjami, ponieważ ich rentowność idzie cały czas do góry.
Tak samo dxy oraz ropa jakoś mocno nie spadły.
Więc argumenty za longami jutro nie są chyba, aż taką abstrakcją.
99% handlu to automaty ... Myślicie, że ktoś automatom zaszył algorytm - "Wojna handlowa" ?
Ja też czekam co się wydarzy jutro. Teraz jest odwrotnie. Rentowności do góry za chwilę zaczną ciągnąć akcje i tak do przełamania aby byki w pułapkę rentowności złapać... Jak pójdzie do góry to będzie eksplozja, za nimi 10Y się wyrwą i wiemy już, że :
10Y=2.93% i SP500=2740pkt i jest BREAK.
Jak DXY pofrunie do góry to ropa pofrunie w dół łamiąc opory jak zapałki... Dobili do ściany z manipulacją DXY...
To działa z opóźnieniem, wtedy jak to zauważyłem to QQQ odbiło z -2% na ok -1%, potem obligacje zawróciły i bam w dół na prawie 3%... Argumenty za longami nie są abstrakcją, ale lepiej na falę się podłączyć...Ale ten ostatni spadek na spx przed zamknięciem sesji nie był powiążany chyba z obligacjami, ponieważ ich rentowność idzie cały czas do góry.
Ja też czekam co się wydarzy jutro. Teraz jest odwrotnie. Rentowności do góry za chwilę zaczną ciągnąć akcje i tak do przełamania aby byki w pułapkę rentowności złapać... Jak pójdzie do góry to będzie eksplozja, za nimi 10Y się wyrwą i wiemy już, że :
10Y=2.93% i SP500=2740pkt i jest BREAK.
Jak DXY pofrunie do góry to ropa pofrunie w dół łamiąc opory jak zapałki... Dobili do ściany z manipulacją DXY...
[quote="PanSpekulant"]Tak samo dxy oraz ropa jakoś mocno nie spadły. [quote]
Ten ruch na ropie pozornie był mały. Tu idzie obrona poziomu 64 Tyle godzin się bujali z tym poziomem i bronili jak mogli więc w sumie to spory ruch.
Ten ruch na ropie pozornie był mały. Tu idzie obrona poziomu 64 Tyle godzin się bujali z tym poziomem i bronili jak mogli więc w sumie to spory ruch.