Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Póki co szału nie ma. Zwykle rynek reagował dość nerwowo. Tak jakby tak podwyżka była już w cenie. Nawet nie wiadomo do czego się podłączyć.
Nie ma ... Szum ...
ale :
10Y rosną 2x szybciej niż akcje :)
Bond market mówi "Super-hawkish"
A akcje widzą super-dovish. No cóż zobaczymy za godzinę czy moja teza się potwierdzi
ale :
10Y rosną 2x szybciej niż akcje :)
Bond market mówi "Super-hawkish"
A akcje widzą super-dovish. No cóż zobaczymy za godzinę czy moja teza się potwierdzi
Greg pisze:10Y w górę, akcje w górę i za chwilę przełamanie i akcje zlecą
powiadam Wam... będzie ostry zjazd na Nasdaq do piątku :)
Już się nie mogę doczekać :)
Wiem, że na razie trudno w to uwierzyć, ale ja wiem swoje
Ostatnio zmieniony 21 mar 2018, 19:26 przez hrynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsza reakcja jest zazwyczaj zła :)
10Y wyleciały, akcje za nimi, a że obligacje mają rację to w/g mnie ostatnie 2h mogą być ciekawe ... Bond maket = "Hawkish", a akcje = "Nieeeeeeeeeeeeeeeeee, dovish" hehe. Chyba czas na VIXa...
10Y wyleciały, akcje za nimi, a że obligacje mają rację to w/g mnie ostatnie 2h mogą być ciekawe ... Bond maket = "Hawkish", a akcje = "Nieeeeeeeeeeeeeeeeee, dovish" hehe. Chyba czas na VIXa...
Ale minusa dziś wywalimy ...
Hehehe. Dokładam do pieca na VIX...
Kawał skurwiela z tego Powella powiem Wam... Generalnie ma chyba w głębokiej d...ie inflation target, walą podwyżki stóp procentowych w opór... Słucham właśnie na Bloombergu jego wypowiedzi...
Jestem po Twojej stronie i to w 175%... Już nawet nie bawei się w 3xshort leveraged. Zabawa jest lepsza na 2xVIX...hrynek pisze:powiadam Wam... będzie ostry zjazd na Nasdaq do piątku :)
Jak się ropa dołączy w dół to będzie zjazd ...
Podwyższają stopy procentowe LIBOR pionowo do góry, a wszyscy bullish ... To jest dla mnie zawsze ubaw ... LIBOR3M już 2.25%...
Uwaga uwaga, teraz bondsy rosną, co może dać sygnał do runu akcji...
Mam tylko dwie pozycje teraz wiekszość w SQQQ (tak jak pisalam kupiłam całą pozycję w poniedziałek 12 marca) i trochę TVIX i idę ostro (all in), ale uważam, że wielkim wygranym będzie SQQQ - juz mam sporo na plusie, bo Nasdaq poleci bardziej niż SP500 a pewny zysk bo TVIX trzeba w idealnym momencie wyplacic, by nie stracić zysków, a ja do leniwych należę i nie siedzę przed kompem.
Wiekszość się nie spodziewa zjazdu na Nasdaq, że nie teraz, że najpierw do góry... Ja wiem swoje.
Wiekszość się nie spodziewa zjazdu na Nasdaq, że nie teraz, że najpierw do góry... Ja wiem swoje.
Idzie odwrotnie ... Podnieśli stopy procentowe i złoto do góry? Rynek rozchwiany jest jak cholera ... Dajcie mu chwilę...Kris pisze:Minerzy idą jak burza normalnie prędkość światła. Ale coś tu jest nie halo
Dzisiaj rynek się zachowuje, jakby obniżyli stopy i dodrukowali chyba kasy, a jest zupełnie odwrotnie...
Halo stock market podwyższyli Ci stopy i mają gdzieś inflację ... Przetraw to jeszcze raz, że bullish dla economy to raczej nie jest, tak samo jak bullish co do kosztów obsługi długu... :)
Zachowanie ceny złota jest odwrotne do tego co intuicyjnie czujemy, natomiast to nic nowego.
Wczoraj wspomniał o tym Trader21. Trochę pogooglowałem i znalazłem poniższy wykres.
Ale dlaczego tak jest?...
Wczoraj wspomniał o tym Trader21. Trochę pogooglowałem i znalazłem poniższy wykres.
Ale dlaczego tak jest?...
- Załączniki
-
Tak jest pisałem wcześniej, że dzień przed podwyżką zamyka się shorty na złoto i otwiera longi :
Zawsze jest odwrotnie... Kupuj plotki sprzedawaj fakty. Rynek kupował X podwyżek stóp procentowych. Dziś dostał jedną, i dowiedział się, że niby 3 są w 2018 jeszcze + 3 w 2019 + 2 w 2020...
Zakładał X a X zawsze jest więcej niż tyle ile będzie, więc stwierdził rynek, że chyba jest dovish. Dzień dwa potrzebuje, żeby do niego dotarło, że jednak podwyżka była i rośnie koszt obsługi długu. Real Interest rates są na rekordowym poziomie (dodatnie stopy procentowe = antyzłoto).
Jedyne co jest ważne, to czy 10Y będą gonić akcje. Niektórzy zakładają teraz run na 2850pkt => ja mam wątpliwości, stopy podniesione, dolar się osłabił z powodu X -> istnie bzdurnego, commodities poszły do góry z tego powodu. Nawet indeks dolara dostał dziś -0.7% czy jakoś tak i akcje nawet nie ruszyły. Ropa +3.0% i akcje nawet nie ruszyły. Akcje poleciały do góry, chciały wybić ponad 2740pkt (to bullish), ale 10Y je dogoniły i na 2.93% przerwały ich bieg i sprowadziły niżej i same spadły. Latamy na Sp500 2700-2740. Przerwanie któregoś z poziomu to mocne tąpnięcie w dół / górę.
Tak to wygląda. USD ma gigantyczne stopy procentowe, EUR ma zerowe, Yen minusowe -> co USD Index tak słaby. -> akurat teraz o tym na Bloombergu gadają -> dlaczego tak jest, że DXY tak słaby i w sumie, doszli do wniosku, że nie za bardzo wiedzą dlaczego tak jest :)
Obstawiam, że jutro wszystko w dół, razem z commodities i złotem...
Zawsze jest odwrotnie... Kupuj plotki sprzedawaj fakty. Rynek kupował X podwyżek stóp procentowych. Dziś dostał jedną, i dowiedział się, że niby 3 są w 2018 jeszcze + 3 w 2019 + 2 w 2020...
Zakładał X a X zawsze jest więcej niż tyle ile będzie, więc stwierdził rynek, że chyba jest dovish. Dzień dwa potrzebuje, żeby do niego dotarło, że jednak podwyżka była i rośnie koszt obsługi długu. Real Interest rates są na rekordowym poziomie (dodatnie stopy procentowe = antyzłoto).
Jedyne co jest ważne, to czy 10Y będą gonić akcje. Niektórzy zakładają teraz run na 2850pkt => ja mam wątpliwości, stopy podniesione, dolar się osłabił z powodu X -> istnie bzdurnego, commodities poszły do góry z tego powodu. Nawet indeks dolara dostał dziś -0.7% czy jakoś tak i akcje nawet nie ruszyły. Ropa +3.0% i akcje nawet nie ruszyły. Akcje poleciały do góry, chciały wybić ponad 2740pkt (to bullish), ale 10Y je dogoniły i na 2.93% przerwały ich bieg i sprowadziły niżej i same spadły. Latamy na Sp500 2700-2740. Przerwanie któregoś z poziomu to mocne tąpnięcie w dół / górę.
Tak to wygląda. USD ma gigantyczne stopy procentowe, EUR ma zerowe, Yen minusowe -> co USD Index tak słaby. -> akurat teraz o tym na Bloombergu gadają -> dlaczego tak jest, że DXY tak słaby i w sumie, doszli do wniosku, że nie za bardzo wiedzą dlaczego tak jest :)
Obstawiam, że jutro wszystko w dół, razem z commodities i złotem...
Mnie się wydaje, że złoto może rosnąć przez obawę o jutrzejszy pakiet nowych taryf przeciwko Chinom i o konsekwencje, które może to wywołać na rynkach. No i słabszy dolar - wiadomo. A słabszy dolar też obstawiam, że z uwagi na ten zapowiadany na jutro przyczynek do trade wars.
Podwyżka stop przecież już od dawna była pewna jak w banku, wiec nie wiem czemu to wydarzenie miałoby w jakikolwiek sposób być przyczyną czegokolwiek, skoro dla nikogo nie było to zaskoczeniem.
Podwyżka stop przecież już od dawna była pewna jak w banku, wiec nie wiem czemu to wydarzenie miałoby w jakikolwiek sposób być przyczyną czegokolwiek, skoro dla nikogo nie było to zaskoczeniem.
Niech Trump jutro dowali, to teraz juz zobaczymy złoto po 1400$... I tak dziś było pięknie :-)
Miejcie tylko to na uwadze. Trump war/trade war itp nie ma żadnego znaczenia. Interest rates jedyne co się liczy :
Dziś #1 shortów było złoto ... Wiecie co się stanie z commodities jak DXY poleci pionowo do góry?
Dziś #1 shortów było złoto ... Wiecie co się stanie z commodities jak DXY poleci pionowo do góry?