Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Szanowni Państwo.
Od szczytu dzieli nas zaledwie nieco ponad 100 baksów. W tym tempie powinniśmy tam zajść na koniec tygodnia przyszłego. Jeśli indexy ciągnięte są przez kilka tylko spółek to nie muszę chyba mówić co będzie jak FED wycofa się rakiem.
W chwili obecnej technicznie powróciliśmy do realizacji podwójnego dołka.
Druga ewentualność to jest mało realne aby kilka osób nie wiedziało co tak naprawdę powie FED. Jeśli podtrzyma zacieśnianie to tym bardziej będziemy szli na drugi top bowiem łatwiej jest spadać z wyższych poziomów z wiadomych powodów których nie ma co tłumaczyć.
Tak czy siak widzę drugi top coraz bardziej realnie.
Kupuj na dnie nie straciło na aktualizacji mimo wszystko.
Oczekuję kontr zdania o ile jest.
Od szczytu dzieli nas zaledwie nieco ponad 100 baksów. W tym tempie powinniśmy tam zajść na koniec tygodnia przyszłego. Jeśli indexy ciągnięte są przez kilka tylko spółek to nie muszę chyba mówić co będzie jak FED wycofa się rakiem.
W chwili obecnej technicznie powróciliśmy do realizacji podwójnego dołka.
Druga ewentualność to jest mało realne aby kilka osób nie wiedziało co tak naprawdę powie FED. Jeśli podtrzyma zacieśnianie to tym bardziej będziemy szli na drugi top bowiem łatwiej jest spadać z wyższych poziomów z wiadomych powodów których nie ma co tłumaczyć.
Tak czy siak widzę drugi top coraz bardziej realnie.
Kupuj na dnie nie straciło na aktualizacji mimo wszystko.
Oczekuję kontr zdania o ile jest.
2810 na SP500 zatem dziś zobaczymy zatem jak puści 2780pkt... HYG zielony, 10Y spadły. We'll see..Gregory pisze:Oj chyba nie, Na HYG każda godzinowa świeca zielona. Nawet nie ma próby spadku. 2775 pękło. Zaraz ruszą z US 100
To że testujemy szczyt na Nasdaq to mi dziś pasuje jedynie sądziłam że będzie niżej i nie dojdziemy tak wysoko.
Ja nadal uważam, że mamy do czynienia ze zmianą trendu tj. idziemy w dół, tyle że jeszcze w góre :D
Mówiłam że w ten co był poniedziałek powinien byc w miarę najwyższy punkt na SP500 fakt nie był ale był na bitcoinie i tam była zmiana trendu. A sam SP500 porusze się jak żółw i jest wiecej szumu o nic bo jest na plusie caly tydzien ale o ile on poszedł?
Ja nadal uważam, że mamy do czynienia ze zmianą trendu tj. idziemy w dół, tyle że jeszcze w góre :D
Mówiłam że w ten co był poniedziałek powinien byc w miarę najwyższy punkt na SP500 fakt nie był ale był na bitcoinie i tam była zmiana trendu. A sam SP500 porusze się jak żółw i jest wiecej szumu o nic bo jest na plusie caly tydzien ale o ile on poszedł?
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Ja na ten moment po prostu nie wiem. To jest giełda, tutaj euforia potrafi zamienić się w panikę w ciągu kilku godzin. Moment pękania bańki zawsze jest losowy i chyba nikt nigdy dzień przed nie powiedział ''jutro kryzys''. W tej chwili SP500 niezwykle konsekwentnie maszeruje do przodu, nie podejmuję się prognozowania czy zatrzyma się zaraz czy może dopiero na szczycie, czy zaatakuje 3000, bo to wróżenie z fusów.
Najgorsze jest to że ja czasami odnoszę wrażenie że temu rynkowi ktoś na każdym kroku pomaga, każde zagrożenie jest albo ignorowane, albo momentalnie się oddala.
Najgorsze jest to że ja czasami odnoszę wrażenie że temu rynkowi ktoś na każdym kroku pomaga, każde zagrożenie jest albo ignorowane, albo momentalnie się oddala.
Kurcze patrzcie na Amazona +1.2% a patrzcie na wolumen :
![Obrazek](https://puu.sh/zE4LK/b29c7ca74e.png)
![Obrazek](https://puu.sh/zE4LK/b29c7ca74e.png)
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
To już niestety klasyka, ostatnio ciągle mamy to samo - rosną na zerowym wolumenie. To jest kolos na glinianych nogach i co do tego nie mam wątpliwości, pytanie kiedy te nogi walną i czy będziemy w stanie doczekać tego momentu i być na pozycji.
Zaraz 90* będzie na Amazonie :
![Obrazek](https://puu.sh/zE54x/ba1b8d964e.png)
![Obrazek](https://puu.sh/zE54x/ba1b8d964e.png)
Ależ oczywiście że pomaga. Dlatego Greg jako gracz fair ma problem. Bo według jego projekcji już powinniśmy lecieć. I bardzo słusznych projekcji. A tak się nie dzieje. Nie tak dawno na mało płynnym rynku był sel. Wszyscy sell on top okrzyknęli się zwycięzcami. Rozpaliło to do czerwoności umysły. I co zwykła ściema. Nikomu się nie chciało zajrzeć że będą dane o zatrudnieniu. I co? Tak jak była duża luka tak przez noc ją zamknęli. Sądzicie że dane o zatrudnieniu są tajne i wyskakują jak królik z kapelusza w dniu publikacji. Takie dane się zbiera w czasie. Czy duzi nie mają swoich informatorów (płatnych)? Nikogo z nas nie zastanowiło dlaczego tak sprawnie zamknęli tą lukę.Patryk Rozgwiazda pisze:Najgorsze jest to że ja czasami odnoszę wrażenie że temu rynkowi ktoś na każdym kroku pomaga, każde zagrożenie jest albo ignorowane, albo momentalnie się oddala.
2. Bańka nie pęka znienacka. To tylko my drobni odnosimy takie wrażenie, skądinąd mylne. Kto zawsze spada na cztery łapy? Banki czyli ci którzy sterują rynkiem.
Słuchajcie na US100 coś się zaczęło dziać. Spójrzcie na H1
Co prawda wiele się nie pomyliłem zabrakło 12 do 7100
Co prawda wiele się nie pomyliłem zabrakło 12 do 7100
Ostatnio zmieniony 09 mar 2018, 20:30 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Wypompowana płynność daje takie efekty ala +1.2% na Amazonie przy 2.9M akcji. Normalnie tyle było by potrzebne pewnie, żeby cyknąć Amazona o z 0.5% - bo aż sprawdziłem. Rynek manipulowany jest to sprawa nie ulegająca wątpliwości.
Ruchy i w górę i w dół są bardzo gwałtowne. Nie bez kozery piszę, że ruch 50pkt na SP500 to szum, to efekt braku płynności. Trzeba być bardzo uważnym i wiedzieć co się robi i mieć nerwy ze stali póki co. Natomiast takie pompowanie da efekt w wynikach gospodarki, która prędko pokaże wdzięczność za pompowanie rynku akcji przez lecące rentowności do góry.
HYG -> 14.5M akcji -> +0.13%, dziś HYG -> 4.3M akcji -> +0.40%
Ruchy i w górę i w dół są bardzo gwałtowne. Nie bez kozery piszę, że ruch 50pkt na SP500 to szum, to efekt braku płynności. Trzeba być bardzo uważnym i wiedzieć co się robi i mieć nerwy ze stali póki co. Natomiast takie pompowanie da efekt w wynikach gospodarki, która prędko pokaże wdzięczność za pompowanie rynku akcji przez lecące rentowności do góry.
2780pkt i opór duży...Gregory pisze:Słuchajcie na US100 coś się zaczęło dziać. Spójrzcie na H1
HYG -> 14.5M akcji -> +0.13%, dziś HYG -> 4.3M akcji -> +0.40%
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Dokładnie. Niestety dla nas znienacka to pada, nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy. Już od kilku tygodni tu siedzimy, próbujemy coś przewidzieć, ale niewiele z tego wychodzi i ciągle realizuje się coś innego.Gregory pisze:2. Bańka nie pęka znienacka. To tylko my drobni odnosimy takie wrażenie, skądinąd mylne. Kto zawsze spada na cztery łapy? Banki czyli ci którzy sterują rynkiem.
//Też wychwyciłem to cofnięcie właśnie. Na razie to nic wielkiego, ale może coś tego wyniknie. :)
Greg mam nadzieję że ten co Ci podpowiada to gość z pod jasnej gwiazdy. Dopuszczam jedynie wyjątek dla gwiazdy wieczornej.
To sygnał że ktoś większy próbuje coś zamykać.
Nigdy nie wychwycisz momentu -> dlatego trzeba mieć dużo cashu. Ja po prostu wiary nie daje w tego Amazona w pionie. Bitcoin też jak był to ludzie domy zastawiali... Cały Nasdaq jest w pionie. Kolejny koń pociągowy. 3M i +100% ... -> tu to swing to max 10$ na short i 2-3 dni góra do trzymania... Netflix ma dziesiątki MLD$ do spłacenia, a nie ma z czego...Dokładnie. Niestety dla nas znienacka to pada, nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy. Już od kilku tygodni tu siedzimy, próbujemy coś przewidzieć, ale niewiele z tego wychodzi i ciągle realizuje się coś innego.
![Obrazek](https://puu.sh/zE6am/30a5e64fc2.png)