Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Greg tu nie ma czystej gry. A Ty chyba taką zakładasz. Zasada jest jedna nie jest ważne jak uczciwie czy nie, nie ważne za jaką cenę jednak ponad wszystko trzeba osiągnąć cel. Co nim jest? Nowy top. Czy się uda nie wiem i Ty też nie.
Tak mówisz czekamy bo nic innego nie możemy zrobić.
Tak mówisz czekamy bo nic innego nie możemy zrobić.
Teraz to mnie interesują dwie rzeczy. Co robi cena i gdzie jest EMA50. i to na niskich interwałach. Patrzę na M15.
2. To co widzimy na US100 to jeszcze nie koniec. W moim przekonaniu zobaczymy 7100 dzisiaj. Jeszcze nie poleciały stopy. Bolinger mówi kupuj. Dopiero jak zejdziemy z nad niego cena pójdzie poziomo a Bolinger dalej do góry wówczas możemy pomyśleć o korekcie
2. To co widzimy na US100 to jeszcze nie koniec. W moim przekonaniu zobaczymy 7100 dzisiaj. Jeszcze nie poleciały stopy. Bolinger mówi kupuj. Dopiero jak zejdziemy z nad niego cena pójdzie poziomo a Bolinger dalej do góry wówczas możemy pomyśleć o korekcie
- Załączniki
-
No NASDAQ to jedyny koń pociągowy. Jeżeli NASDAQ wyłamie się teraz na 7100 -> to 10Y też się wyłamią na 2.95%. Ale ładny run +30pkt w chwilę ...
Greg pomyśl i powiedz. Gdyby od Ciebie zależało. Miałbyś do spuszczenia wagony akcji. To kiedy byś to zrobił na fali optymizmu i sia la la rośniemy do góry, nowe topy inwestorzy wystrojeni w nowe aktywna jak szczur na otwarcie kanału, hossa uratowana czy na fali pesymizmu. Wszystko leci ratuj się kto może.
A dlaczego 10Y mają pójść na 2,95 przy 7100 a nie 7500. Czy jest jakaś zależność matematyczna? Rozumiem że gdyby gwałtownie poszedł na 7100 to tak. Teraz jednak on idzie niepostrzeżenie baksa za baksem.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2018, 17:39 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo teraz 2.91 wygląda na opór, więć wyłamanie wyższe wygląda na mocniejsze pociągnięcie 10Y rentowności do pewnie double-top na 2.95 -> to oczywiście szacunki i strzelanie ...Gregory pisze:A dlaczego 10Y mają pójść na 2,95 przy 7100 a nie 7500.
No tak zgadzam się, tylko w/g mnie naprawdę niedużo zostało. Jak raz rentowności przegną pałkę jak to można nazwać, to potem ciężko odzyskać kontrolę. Trzeba pamiętać, że dzięki temu, że akcje idą wyżej poświęcasz całą gospodarkę -> a to chwila jak zdechnie.Gregory pisze:Greg pomyśl i powiedz. Gdyby od Ciebie zależało. Miałbyś do spuszczenia wagony akcji. To kiedy byś to zrobił na fali optymizmu i sia la la rośniemy do góry, nowe topy inwestorzy wystrojeni w nowe aktywna jak szczur na otwarcie kanału, hossa uratowana czy na fali pesymizmu. Wszystko leci ratuj się kto może.
Retail sales down
Wholesales down
Housing sales down
Car sales down
Restaurant sales down
Monthly salary down
Labor force participation down
i to takie niemałe te minusy.
przecież to wszystko to główne składowe GDP. O ile za 1Q jeszcze się udało, o tyle te minusy z w/w danych wejdą mocno w 2Q GDP. Puszczamy giełdę wyżej? Jasne, ale w/w dane będą wtedy na coraz większych minusach.
Moim zdaniem 2,95 to ostanie maximum, a opór to 2,90-2,91 ponieważ cena na tym poziomie robiła wojny plemienne aby wyjść na chwilę na szczyt i nie udało się jej przemienić ( czysta krew mnie się kojarzy) oporu we wsparcie. Tak więc to bardzo nadal silny opór. I tylko gwałtowny ruch na indexach może dokonać tej przemiany. Już wiem czego mi brakuje w Twojej układance. Gwałtownego naprawdę dużego ruchu tak z godzinę aby dać mocy do ruchu. Dreptanie tego nie spowoduje bo rynek się aklimatyzuje.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2018, 17:48 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym zobaczyć na 10Y = 3.xx -> to byłyby jaja ...Gregory pisze:Moim zdaniem 2,95 to ostanie maximum, a opór to 2,90-2,91 ponieważ cena na tym poziomie robiła wojny plemienne aby wyjść na chwilę na szczyt i nie udało się jej przemienić ( czysta krew mnie się kojarzy) oporu we wsparcie. Tak więc to bardzo nadal silny opór. I tylko gwałtowny ruch na indexach może dokonać tej przemiany.
Póki co risk-off wyłączony
Rynek uznał 331k dodanych nofarm payrolls jako bullish -> SP500 wyskoczyło, 10Y wyskoczyły ale słabo -> dziwne skoro ropa wyskoczyła :
Długoterminowo SP500 :
Bliżej :
Krótko i rybka. Runda dla byków ...
Popatrz co robią 10Y. My drepczemy po 0,5$ w górę a 10Y mówią to fuck jakieś zebranie kombatantów 100 jajek i jeden ząb. Idziemy sobie stąd. Wnoszę że 2,90 to jest opór który będzie broniony jak niepodległość bo dalej tylko 3
No i HYG wybiło się z chmury. Następny opór o górne ograniczenie luki na 86,180. Skoro tu rośnie, 10Y spadają odbiły się od oporu to rynek do góry.
Teraz zbliżamy się do oporu na 2775 tj. wsparcia 27 lutego to był dzień posiedzenia FED chyba. Potem mamy otwartą drogę na poprzedni top.
Ktoś ma jakąś koncepcję na teraz?
To nie jest koncepcja tylko pasywne podejście do tematu
Greg jak sytuacja na froncie rosnących spółek?
To że ropa pójdzie dziś do góry tego się spodziewałam i mi się zgadza. Co więcej w poniedziałek według moich analiz też powinno iść do góry i powinno spadać od wtorku.
Trochę martwi mnie gdzie jest SP500 i te FANGI ;)
Niezależnie od tego co będzie dalej, Bitcoin oraz GBTC idzie w dół, co raczej dobrze nie wróży akcjom... To też mi się zgadza, że idzie w dół.
Mam wrażenie że to z opóźnieniem ciągnie rynek też w dół
Z innej strony. Skoro dziś będzie na plusie, to trzeba pewnie się liczyć z tym, że poniedziałek często jest analogiczny... We wtorek idą dane z USA odnośnie inflacji.
Dodatkowo mi zgadzałoby się gdyby wszystko zaczęło się na początku przyszłego tygodnia, co pisałam kilka dni temu, że do piątku nic się nie dzieje.
Trochę martwi mnie gdzie jest SP500 i te FANGI ;)
Niezależnie od tego co będzie dalej, Bitcoin oraz GBTC idzie w dół, co raczej dobrze nie wróży akcjom... To też mi się zgadza, że idzie w dół.
Mam wrażenie że to z opóźnieniem ciągnie rynek też w dół
Z innej strony. Skoro dziś będzie na plusie, to trzeba pewnie się liczyć z tym, że poniedziałek często jest analogiczny... We wtorek idą dane z USA odnośnie inflacji.
Dodatkowo mi zgadzałoby się gdyby wszystko zaczęło się na początku przyszłego tygodnia, co pisałam kilka dni temu, że do piątku nic się nie dzieje.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2018, 18:35 przez hrynek, łącznie zmieniany 3 razy.