Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Gregory obstawiam dołek na złocie wtedy i sądzę, że plus minus dobry czas.
Tu nie analiza tylko kobieca intuicja ;) choć obie te rzeczy mogą się mylić
Ja mam GDXJ, ruch robi porównywalny, bez zbyt dużych spredów. W takim układzie wolę ABX bo 3x mniej kapitału.
Intuicja to duży dar. Wyczucie rynku. Wiem że tak będzie ale nie za bardzo mogę to uzasadnić. Rzadko kto go ma.
Ja bardzo często kieruję się intuicją w swojej pracy i wiele razy uratowała mi tyłek, chociaż nic nie wskazywało na to co podpowiadała mi intuicja.
Intuicja to duży dar. Wyczucie rynku. Wiem że tak będzie ale nie za bardzo mogę to uzasadnić. Rzadko kto go ma.
Ja bardzo często kieruję się intuicją w swojej pracy i wiele razy uratowała mi tyłek, chociaż nic nie wskazywało na to co podpowiadała mi intuicja.
No może się wybijemy z lokalnego kanału wzrostowego na FU500. Pinabar na H1 jak ta lala. HYG domykają lukę wzrostową , ropa próbuje nadal w dół.
No i na eurasie chyba nie uwierzyli w bajki z mchu Draghiego.
No i na eurasie chyba nie uwierzyli w bajki z mchu Draghiego.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2018, 16:05 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten Twój JNUG byłby w sumie dobrym wyborem. Cena porównywalna z ABX. Nie mogę tylko go zobaczyć nałożonego na wykres ABX. Czy idzie lepiej niż pojedynczy instrument.
O 15:30 amerykańskiego czasu przemawia Trump. Jakoś dziwny zbieg okoliczności, że pod koniec otwarcia giełdy ;-)
Ludzie spodziewają się, że trochę złagodzi swoje stanowisko co do ceł, więc może wtedy obierzemy bardziej jednoznaczny kierunek na południe
Ludzie spodziewają się, że trochę złagodzi swoje stanowisko co do ceł, więc może wtedy obierzemy bardziej jednoznaczny kierunek na południe
Trampek nie wprowadzi żadnych ceł , a jeśli już to symboliczne aby wyjść z twarzą. Podejrzewam że blefuje bo chce coś innego ugrać. Podejrzewam że chodzi o NAFTA, bo to negocjują. Jak tam pójdzie dobrze to się wycofa. Do tego czasu będzie groził, ale też pokaże furtkę że wcale tak być nie musi.
Może nasz Greg coś będzie wiedział w temacie bo po rożnych zakrystiach internetu grzebie i coś tam zaskakującego znajduje.
Na ropie chyba zerwali część stopów.
Może nasz Greg coś będzie wiedział w temacie bo po rożnych zakrystiach internetu grzebie i coś tam zaskakującego znajduje.
Na ropie chyba zerwali część stopów.
Ja mam taki ciekawy instrument NUGT ten to dopiero ładnie reaguje na złoto.hrynek pisze:Gregory obstawiam dołek na złocie wtedy i sądzę, że plus minus dobry czas.
- Załączniki
-
Ostatnio zmieniony 08 mar 2018, 16:34 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Gregory, oba w sumie podobne ale pisałam Ci na wcześniejszej stronie o NUGT. Cytuje jeszcze raz:
Porównaj sobie wyniki...JNUG lewar 3... i takie firmy mniejsze i średnie więcej lepiej niż NUGT (skupia średnie i większe firmy) bo ten daje mniejsze wahania i mniejsze perspektywy zwrotu jeśli myślimy że wzrośnie
Ostatnio zmieniony 08 mar 2018, 16:36 przez hrynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Greg, Gregory
Jakie wasze przewidywania co do UGAZ/DGAZ?
Ostatnio jak leciało wsystko pod koniec stycznia to leciał też gaz ale zastanawiam się czy będzie tak samo czy tym razem nie będzie na odwrót.
Jakie wasze przewidywania co do UGAZ/DGAZ?
Ostatnio jak leciało wsystko pod koniec stycznia to leciał też gaz ale zastanawiam się czy będzie tak samo czy tym razem nie będzie na odwrót.
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Ropa spada, a SP500 jak zabetonowane :O
Pytaj Grega ja tymi instrumentami się nie interesuję.
DXY=90, obligacje chyba albo coś czują nosem, że coś spadnie - ropa spada więc obligacje spadają bo czują deflację. Cała surowcówka zlatuje gdy czuje deflacje.
SP500 to chyba można odliczać już 3-2-1 ... Ropa w dół. Czas pogrążyć buy-the-diperów :)
Może czas do VIXa kurcze zacząć dokładać...
Te całe GDXy są na wsparciach, jak GDX puści z 21$ to uuuuuuuuuuuuuuuuu pionowo w dół. Deflacja i złoto to 2 sprzeczne rzeczy.
SP500 to chyba można odliczać już 3-2-1 ... Ropa w dół. Czas pogrążyć buy-the-diperów :)
Może czas do VIXa kurcze zacząć dokładać...
Te całe GDXy są na wsparciach, jak GDX puści z 21$ to uuuuuuuuuuuuuuuuu pionowo w dół. Deflacja i złoto to 2 sprzeczne rzeczy.
Na wsparciach utknęło wszystko ...
DXY na MA50 jak poleci do góry to wywoła korektę. Dziś USD/PLN aż +0.60% -> potęga QT
Jak DXY wybiję ponad MA50 = ropa spadnie poniżej 60$ to będzie flush... -> na razie to taka cisza przed burzą w/g mnie :)
Jak DXY odbije się w dół i zleci na 89, to znowu 10Y wywalą sufit... Gra coraz bliżej roztrzygnięcia ...
DXY na MA50 jak poleci do góry to wywoła korektę. Dziś USD/PLN aż +0.60% -> potęga QT
Jak DXY wybiję ponad MA50 = ropa spadnie poniżej 60$ to będzie flush... -> na razie to taka cisza przed burzą w/g mnie :)
Jak DXY odbije się w dół i zleci na 89, to znowu 10Y wywalą sufit... Gra coraz bliżej roztrzygnięcia ...
Greg mógłbyś być komentatorem sportowym gdyby nie to że giełda istnieje i masz lepsze zajęcie ;)
Masz predyspozycje! super to się czyta!...Jestem fanką :D
Masz predyspozycje! super to się czyta!...Jestem fanką :D