Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ja preferuję ABX i AUMN. Zdecydowanie mniej kapitału trzeba zaangażować a i efekty moim zdaniem będą lepsze. Monitoruję też tego padalca PVG. Tam konsola że ho ho, a tym samym może być spory ruch spekulacyjny. W moim przekonaniu jesteśmy tuż przed wybiciem spekulacyjnym
- Załączniki
-
Dopiero wróciłem ...
Kurcze co za mendy z tych buy-the-diperów - nie mogą dać za wygraną ... Cały retail rzucił się na buy-the-dip. Zero w tym PPT bo inaczej odbilibyśmy w minutę osiem. 10Y coraz wyżej względem SP500 ...
Ktoś tu komuś niespodziankę szykuje - swoją drogą wczoraj na koniec dnia - ktoś masowo pozbywał się wszystkiego w ogromnych ilościach i to z każdego sektora, no chyba ktoś coś wiedział.
To co powtórka na SP500 - 2730 i one more time?
Kurcze co za mendy z tych buy-the-diperów - nie mogą dać za wygraną ... Cały retail rzucił się na buy-the-dip. Zero w tym PPT bo inaczej odbilibyśmy w minutę osiem. 10Y coraz wyżej względem SP500 ...
Ktoś tu komuś niespodziankę szykuje - swoją drogą wczoraj na koniec dnia - ktoś masowo pozbywał się wszystkiego w ogromnych ilościach i to z każdego sektora, no chyba ktoś coś wiedział.
To co powtórka na SP500 - 2730 i one more time?
Ja też sądziłem że pójdą dalej do dołu na 2650 . Pomyliłem się.
czyli znowu potwierdza się reguła..początek czerwony = koniec zielony
Nie jestem tego taki pewien, Tak duża luka nie powstaje tylko dlatego że ktoś sprzedał 10 tys akcji.
Opór na 2723, HYG i JNK brak technicznych przesłanek do ruchu w górę
Wybicie czerwonej linii to pewnie będzie przyspieszenie ruchu spadkowego, zwłaszcza że spada ropa.
- Załączniki
-
Nieeeee, niech będzie zabawa ... Standardowo fill the gap te 30pkt na SP500 -> piękny bull trap -> i teraz dump dla całego retailu kupuącego buy-the-dip.. :)Kris pisze:Dzisiaj znowu będzie nuda.
Ale złoto masakrują ... Zmasakrują je do 1313$ zaraz... Zasada niezmienna -> "Wszyscy krzyczą, że wybija" - czas grać na krótko -> wszyscy nie chcą dotknąć złota - grać na długo... Oczywiście dolar podskakuje stąd ta masakra -> nikt się tego a jakby nie spodziewał... (DXY z 89.40 na 89.75)
DXY podskakuje a 10Y ani drgną nawet w dół ... Ktoś ugotowany został chyba (bull-trap) ... albo za chwilę zostanie :)
DXY do góry, obligacje do góry ... taki scenariusz to nie przyniesie nam wzrostów indeksów ...
Ja nie ... wczoraj nawet przesunąłem w dół ograniczenie, żeby mi stoplosów nie wybiło z JDST (3xShort GDXJ)Kris pisze:Szczerze to inaczej to sobie dzisiaj wyobrażałem. Złoto w nocy najpierw podbiło pod 1342$ a teraz zjazd totalny ( no z tym totalnym to przesadzam rzecz jasna) Grunt, że ulica jest ogłupiona a grubasy sobie jaja robią z uśmiechem na twarzy.
DXY wyżej, rentowności wyżej ...
A jak ciekawie na crypto ...
daj mi namiar na swojego dealera;). probuje sie w tym polapac i nawet jak dzisiaj spalem okolo godziny, to jeszcze nie moge zalapac, ale sie nie poddaje!. one day, one man, one desire :-] zaczalem grac znowu short na dax. mam nadzieje, ze kierunek wporzadku.Greg pisze: Ja nie ... wczoraj nawet przesunąłem w dół ograniczenie, żeby mi stoplosów nie wybiło z JDST (3xShort GDXJ)
Na rope patrzcie -> nasz kierunek dzisiejszej sesji :)
Dzisiejsza rekomendacja z Saxo z godz. 15. sell 2723, sl 2738 , target 1. 2647 2. 2621
Twoje SWN się korekci
Od ilu czasu my to wiemy ...Gregory pisze:Dzisiejsza rekomendacja z Saxo z godz. 15. sell 2723, sl 2738 , target 1. 2647 2. 2621
Yep - widze, ale zostawiam sobie .. $ERY mi to rekompensuje z nawiązką ...Gregory pisze:Twoje SWN się korekci