Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Gregory co do złota to idziemy z powrotem do $1357/1374 około i potem gwałtownie w dół poniżej $1310/1236 i tu dołek za jakieś 2 tygodnie. Co Ty na to? Co Twoja kula mówi?
Ostatnio zmieniony 05 mar 2018, 21:48 przez hrynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Greg nikt nie rozlicza jednego dnia. Ja staram się chłodno patrzeć na to. Oczywiście masz rację jak sam wiesz przy spełnieniu określonych warunków. Póki co 10Y się wybiły z kanału spadkowego. Teraz muszą to potwierdzić. Jeśli tak się nie stanie wracamy do kanału spadkowego. Fundamentalnie na chwilę obecną jest dosyć dziwnie bowiem to jest sterowane "trochę"
Gregory może zrobią Twój target około $2740 AH, bo pewnie tak, ale tak czy siak dla mnie dziś jest maks na najbliższe dwa tygodnie.Mówisz o tym cieniu świecy z 1 marca na H1. To jest taki sobie opór.
Kuli się jeszcze nie dorobiłem. Jednak tak jak pisałem wcześniej. Kluczowym jest zanegowanie pin bara. Będzie trudno bo 1300 wydaje się silnym wsparciem. Najbliższe 2 dni optowałbym na rozgrywanie tego pin bara. Ewentualne kupno na 1310 ze stopem 1300. Sytuacja jest dosyć dynamiczna i dziwna. DXY stoi, jen rośnie, eur rośnie. Tylko że jen może rosnąć bo Japonia odebrała świeżą dostawę wydajnych drukarek.
Jednak na tym złocie ruch do góry może być całkiem prawdopodobnym. Bardzo mnie niepokoi ten pin bar. I nie z powodu że zamierzam założyć pozycję na złocie. Ja zasadzam się na ABX dlatego monitoruje złoto. Minerzy są o wiele lepszą inwestycją niż złoto.
Jednak na tym złocie ruch do góry może być całkiem prawdopodobnym. Bardzo mnie niepokoi ten pin bar. I nie z powodu że zamierzam założyć pozycję na złocie. Ja zasadzam się na ABX dlatego monitoruje złoto. Minerzy są o wiele lepszą inwestycją niż złoto.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2018, 22:15 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest tylko teoretyczny target jak wiesz . Czyli wypełnienie formacji 100@. Równie dobrze może być 61,8. Jeszcze chodzi mi po głowie coś innego z techniki ale trzeba by było przeanalizować obroty na tym łuku który widać na H1.
Natomiast jeśli się zatrzymamy w tym miejscu gdzie jesteśmy teraz to mamy lokalny podwójny top.
Sprawdziłem. Zrobiliśmy 50% teoretycznego zasięgu. Możemy więc sprawę zakończyć i
1. Pójść dalej na 100% tam jest kolejny opór.
2. Zrobić retest wsparcia będącego linią szyi. Pójść znowu do góry.
Jednak jak wiesz już Greg zwraca uwagę i słusznie na zachowanie 10Y i DXY oraz ropy. Te kwestie trzeba monitorować rozważając zajęcie pozycji.
Natomiast jeśli się zatrzymamy w tym miejscu gdzie jesteśmy teraz to mamy lokalny podwójny top.
Sprawdziłem. Zrobiliśmy 50% teoretycznego zasięgu. Możemy więc sprawę zakończyć i
1. Pójść dalej na 100% tam jest kolejny opór.
2. Zrobić retest wsparcia będącego linią szyi. Pójść znowu do góry.
Jednak jak wiesz już Greg zwraca uwagę i słusznie na zachowanie 10Y i DXY oraz ropy. Te kwestie trzeba monitorować rozważając zajęcie pozycji.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2018, 22:20 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak macie z Gregiem rację z tym monitoringiem.
Zastanawia mnie ropa ;) może byśmy tak dotknęli $64 to bym dołożyła DWT ;)
W/g mnie nie dotkniemy. 62.70$ to RGR ja dołożyłem dzisiaj, 62,70$ to drugie R. Jak ropa spadnie to i złoto spadnie. Poza tym USDJPY leci do góry a to antyzłoto póki co i carry-trade. Jak będzie who knows :) Ale rynek jakby nie chciał zauważyć wystrzału USDJPY ... Dostrzerze go w pewnym momencie...hrynek pisze:Tak macie z Gregiem rację z tym monitoringiem.
Greg dziś też kupowałam DWT i inne, ale zostawiłam trochę na jutro... kobiety lubią zakupy ;-)
Według słów Grega ropa jest sztucznie ciągnięta do góry. Jeśli tak to cały ten ruch jest niepewny. Jeśli tak to nie wiadomo kiedy to skończą, a skończą jak stwierdzą uratowaliśmy rynek, i jakiekolwiek przewidywania tutaj są do kosza.
Technicznie na D1 mamy dość silny sygnał do kupna. 2 pin bary. Chyba potwierdzone powie nam to następna świeca. Na H4 Już tak nie jest różowo. I nie wiadomo jak sytuacja się rozwinie. Zrobimy boczniaka i będziemy się kręcić wokół 61,10 lub zrobimy balon z Bolingera i będziemy podążać po jego górnej krawędzi do 64. Kolejne 2 świece z H4 nam powiedzą. Czy odejdziemy od górnego ograniczenia i będziemy podążać do equlibrum czyli SMA20 czy ruch w górę po górnej krawędzi do 64.
Technicznie na D1 mamy dość silny sygnał do kupna. 2 pin bary. Chyba potwierdzone powie nam to następna świeca. Na H4 Już tak nie jest różowo. I nie wiadomo jak sytuacja się rozwinie. Zrobimy boczniaka i będziemy się kręcić wokół 61,10 lub zrobimy balon z Bolingera i będziemy podążać po jego górnej krawędzi do 64. Kolejne 2 świece z H4 nam powiedzą. Czy odejdziemy od górnego ograniczenia i będziemy podążać do equlibrum czyli SMA20 czy ruch w górę po górnej krawędzi do 64.
- Załączniki
-
-
:Dhrynek pisze:Greg dziś też kupowałam DWT i inne, ale zostawiłam trochę na jutro... kobiety lubią zakupy ;-)
Gdyby ropa szła do góry normalnie to od razu DXY by zleciał w dół a jak już 2% to już w ogóle. Niby zapasy w Cushing Hub spadły ale ja żadnych oficjalnych danych nie widziałem. Dane API są jutro, więc nie wiem skąd te dane. Poza tym :Gregory pisze:Według słów Grega ropa jest sztucznie ciągnięta do góry. Jeśli tak to cały ten ruch jest niepewny. Jeśli tak to nie wiadomo kiedy to skończą, a skończą jak stwierdzą uratowaliśmy rynek, i jakiekolwiek przewidywania tutaj są do kosza.
Ropa w górę = SP500 w górę
Ropa w dół = SP500 w dół
Cały ostatni rajd na ropie spowodował, że DXY zleciał ze 103 chyba do 88, a tu 2% zmiany i indeks stoi -> no bez jaj...
Jak ropa dobije do 64$ ponownie to DXY=89 i 10Y po prostu zmasakrują ponownie akcje bo pod 3% zaczną dobijać... o wystrzale LIBORu nawet nie wspominam ...
Ja na tą chwilę muszę iść bo mój pies mnie molestuje w sprawie wycieczki do lasu.
To jest fajne ściągnąłem z tweetera.
Jak to się obraz zmienia po jednym runie :
Czysta psychologia...
Jak to się obraz zmienia po jednym runie :
Czysta psychologia...
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Też polecam tę książkę, a taka inna bardzo ciekawa książka to Giełda i Psychologia, przedstawia najczęstsze błędy poznawcze - księgowanie mentalne, jak odczuwamy zysk/stratę, co się dzieje w głowach uczestników rynku. Generalnie moja działka to psychologia i od tej strony staram się też skupiać na rynku. :)
Coś się wydarzyło na rynku że tak euro poleciało
Ok, ale czy było jakieś wydarzenie na rynku. Może Tramp coś palnął