Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
10Y zabiajają możliwość przebicia MA200, mogą ropę podbijać i inne dziwne rzeczy robić, ale 10Y zaczną w pewnym momencie tak przyspieszać, że nagle z +2% będzie taki odwrót, że będzie -3% ...
Tak długo jak nie spuszczą pary tak długo możemy sobie robić te +/- 50pkt na dzień na SP500. Jak się skończy wiadomo...
Tak długo jak nie spuszczą pary tak długo możemy sobie robić te +/- 50pkt na dzień na SP500. Jak się skończy wiadomo...
mam nadzieję że będzie to potwierdzone wybicie. Oby.
- Załączniki
-
Fajnie by było, ścisk SP500 byłby przeogromny jakby to wyskoczyło...
Chyba max osiągneliśmy na SP500 przy 10Y=2.90% niżej nie będą ...
Chyba max osiągneliśmy na SP500 przy 10Y=2.90% niżej nie będą ...
Na SP500 miał być pin bar a wyszło jakieś doji. Nie jest to dobra wiadomość.
Jak 10Y będą szły pionowo w górę wraz z pionowymi wystrzałami indeksów ... To możemy zapomnieć o długotrwałych wzrostach do momentu takiego spadku aż rentowności spadną znacząco. KROPKA.
80pkt w 1 dzień na SP500 to niezły rekord :), jeszcze patrząc na to, że USD/JPY idzie do góry, HYG w dół, 10Y w górę ... Ktoś tu oszukuje znowu ...
+/- 2% na indeksie dziennie jest czymś teraz normalnym... , ale to już mówiłem setki razy...
z -0.5% na +1.5% na SP500 :)
Jakby robili subtelnie to by oznaczało, że rynek jest zdrowy. Te gwałtowne wzrosty i spadki to właśnie efekt tego, że to jest manipulowane, a szybko idzie bo płynności nie ma.
+/- 2% na indeksie dziennie jest czymś teraz normalnym... , ale to już mówiłem setki razy...
z -0.5% na +1.5% na SP500 :)
Jakby robili subtelnie to by oznaczało, że rynek jest zdrowy. Te gwałtowne wzrosty i spadki to właśnie efekt tego, że to jest manipulowane, a szybko idzie bo płynności nie ma.
To mi nie wygląda na chęć do dalszych spadków.
To mi nie wygląda na chęć do dalszych spadków.
- Załączniki
-
Jednak był to iRGR. Teoretyczny zasięg 2740. Ciekaw jestem czy zrealizują w całości.
Jak się okazuje technika też się przydaje. Teraz 2685 będzie silnym wsparciem.
Jak się okazuje technika też się przydaje. Teraz 2685 będzie silnym wsparciem.
- Załączniki
-
Gregory mi się wszystko zgadza. Mówiłam SP500 $2723, że będzie jako granica. Wątpię byśmy zakończyli jakąś sesję w ciągu najbliższych dni wyżej od dzisiejszej. Teraz przez tydzień takie tam bujanie, ale powoli z małymi już spadkami i więcej atrakcji typu ślizgawka w przyszłym tygodniu.
A mnie to wygląda na bull-trap ...Gregory pisze:To mi nie wygląda na chęć do dalszych spadków.
Technika techniką, ale ponownie 10Y jak zwykle wymiotą indeksy giełdowe. Ile razy już to samo przerabiamy?
Tak długo jak 10Y nagle nie spadną jakoś znacząco, tak długo zawsze będzie tak samo :
SP500 do góry -> ropa do góry -> 10Y do góry
W pewnym momencie jak SP500 zacznie przyspieszać, to 10Y zaczną przyspieszać jeszcze mocniej...
Dlatego jestem ciekawy tak jak w zeszłym tygodniu mówiłem co zrobią aby to rozwiązać. Kwestia DXY, 10Y, SP500 i ropy...
Dziś DXY stoi sztywno na 90.00 (a jak ropa poszła +2% to DXY powinno mocno spaść) -> czas pokaże.
Do ilu dojdzie? 2730-2750? 10Y wtedy pewnie wybiją ponad 2.90% i zaczną przyspieszać i tak over and over and over again... Nie rozliczajmy 1dnego dnia.
-
ETF BND na interwale tygodniowym właśnie testuje ważne wsparcie z 2011 i 2013 roku.
Na złocie mamy pin bara D1 który powstał na wsparciu 1300. Więc są dwie opcje. Jak zawsze zresztą. Rozegrać lub nie i pójść wyżej. Zanegować. Tu może być trudno.
hrynek pisze:Gregory mi się wszystko zgadza. Mówiłam SP500 $2723, że będzie jako granica. Wątpię byśmy zakończyli jakąś sesję w ciągu najbliższych dni wyżej od dzisiejszej. Teraz przez tydzień takie tam bujanie, ale powoli z małymi już spadkami i więcej atrakcji typu ślizgawka w przyszłym tygodniu.
Mówisz o tym cieniu świecy z 1 marca na H1. To jest taki sobie opór.