Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ja raczej nie patrzę na fale, za każdym razem wychodzi co innego i zależy kto patrzy. Mówiłem o tej III i V z wykresu US500. Zdecydowanie wolę klarowne jasne formacje i poziome linie wsparcia i oporu. Na złoto patrzę w kontekście minerów.
Teraz znów jestem w funklubie amerykanek za to co robią właśnie.
Teraz znów jestem w funklubie amerykanek za to co robią właśnie.
Ahhhh, ten 2001, czy 2008 i ten 2018 ...
Ale bronią kursu w tle ... Jezu ... 10x chyba bardziej niż po ostatnich spadkach.
Ale bronią kursu w tle ... Jezu ... 10x chyba bardziej niż po ostatnich spadkach.
Może i faktycznie Spoo jest wyciągany dzisiaj, ale zauważ, że robią to z głową. Nie kupują na sile każdego głębszego spadku. Popyt pojawia się na istotnych poziomach. Lekko podsycają, a resztę wyciągają spekulanci. Nie widać zmasowanej akumulacji, ani agresywnego bicia po askach. Może dlatego udaje im się utrzymać cenę w ryzach. Do tego obroty nie powalają, więc tak na prawdę PPT nie ma za dużo pracy - w mojej opinii oczywiście. Pytanie jak będzie wyglądała ostatnia godzina handlu.
Emini - ostatnie 2h :) Akumulacji to tu żadnej nie ma... :)
Zawsze ostatnie 2h to wchodzi duży kapitał...
Zawsze ostatnie 2h to wchodzi duży kapitał...
W porę trafiłem z komentarzem. Zaczęły się problemy z utrzymaniem ceny.
Pisząc o akumulacji miałem na myśli tą krótkoterminową, z horyzontem jednosesyjnym. Nie zmienia to jednak faktu, że nic takiego na razie nie miało miejsca. Tak ja zauważyłeś, ostatnie godziny handlu przed nami, teraz powinno zrobić się ciekawej.
Pisząc o akumulacji miałem na myśli tą krótkoterminową, z horyzontem jednosesyjnym. Nie zmienia to jednak faktu, że nic takiego na razie nie miało miejsca. Tak ja zauważyłeś, ostatnie godziny handlu przed nami, teraz powinno zrobić się ciekawej.
Sorry ale przy 10Y=2.92% to mogą sobie walczyć, a ja jestem spokojny że spadnie jeszcze mocniej...
O matko jedyna ... Jakie buy-the-dip ... Ratują jak mogą ... Dawno czegoś takiego nie widziałem... jak zacznie spadać Amazon, Netflix, Boeing i Apple to mamy takie solidne spadki...
O matko jedyna ... Jakie buy-the-dip ... Ratują jak mogą ... Dawno czegoś takiego nie widziałem... jak zacznie spadać Amazon, Netflix, Boeing i Apple to mamy takie solidne spadki...
Nuda ide się z kotem pobawić bo mnie tu molesuje ... ale :
Zobaczymy jak będą bić dolara (zbijać indeks dolara, podbijać EURUSD (pomimo słabych wyników Euro-zony), żeby podbić ceny akcji - może na dzień, dwa przyniesie rezultaty :) Poczekam dzień dwa, jak zbiją indeks dolara poniżej 90 to zapakuje się w UUP. Szacun dla tych co widzą indeks dolara na 85-80... Istny LOL dla głupoty i durnego myślenia technicznego bez żadnych fundamentów.
Zobaczymy jak będą bić dolara (zbijać indeks dolara, podbijać EURUSD (pomimo słabych wyników Euro-zony), żeby podbić ceny akcji - może na dzień, dwa przyniesie rezultaty :) Poczekam dzień dwa, jak zbiją indeks dolara poniżej 90 to zapakuje się w UUP. Szacun dla tych co widzą indeks dolara na 85-80... Istny LOL dla głupoty i durnego myślenia technicznego bez żadnych fundamentów.
Tego, że spadnie, to raczej każdy jest świadomy, pytanie tylko kiedy.
Ktoś mocno uderzył w aski na ES przy 2760, pojedyncze zlecenia zdejmowały kilka ticków, w 10 sekund polecieliśmy w górę o prawie 5 punktów. Pytanie czy teraz uda im się te pozycje wybronić i czy utrzymają cenę powyżej 2755. To jak na razie dwa kluczowe poziomy jak dla mnie. Obrona Częstochowy trwa w najlepsze.
Ktoś mocno uderzył w aski na ES przy 2760, pojedyncze zlecenia zdejmowały kilka ticków, w 10 sekund polecieliśmy w górę o prawie 5 punktów. Pytanie czy teraz uda im się te pozycje wybronić i czy utrzymają cenę powyżej 2755. To jak na razie dwa kluczowe poziomy jak dla mnie. Obrona Częstochowy trwa w najlepsze.
To mi się najbardziej podoba :) Tu jest panika w obronie spadków... :)Emini pisze:Obrona Częstochowy trwa w najlepsze.
O kurde UVXY już dziś +16% dzisiaj ... :) A nie patrzyłem dzisiaj w wyniki...
88 raczej spokojnie zobaczymy, a może nawet jeszcze niżej:) wspomnisz moje słowa :DGreg pisze:Nuda ide się z kotem pobawić bo mnie tu molesuje ... ale :
Szacun dla tych co widzą indeks dolara na 85-80... Istny LOL dla głupoty i durnego myślenia technicznego bez żadnych fundamentów.
OKEY, ale najpierw ze 100 zobaczymy :) Jak tak to się zgadzam.scyther5 pisze:88 raczej spokojnie zobaczymy, a może nawet jeszcze niżej:) wspomnisz moje słowa :DGreg pisze:Nuda ide się z kotem pobawić bo mnie tu molesuje ... ale :
Szacun dla tych co widzą indeks dolara na 85-80... Istny LOL dla głupoty i durnego myślenia technicznego bez żadnych fundamentów.
Jak gospodarka EURO siada (BMW z powodu wysokiego kursu EUR nie eksportuje aut) to staram sobie wymyśleć dlaczego indeks CITI Economy Surprise (który wali w dół z powodu mocnego EUR) walący w dół ma wesprzeć parę EURUSD no ale jak masz scyther5 rację to oznacza, że banki centralne już ustawiają wszystko.
Łatwo się pisze pustymi słowami, jeden poda 100 inny 80 inny 90. To jest zwykłe strzelanie.
Która gospodarka jest w lepszym stanie Europy czy USA?
W której gospodarce lepiej się żyje ludziom W Europie czy USA?
Gdzie się lepiej zarabia w Europie czy USA?
Która musi mieć wyższe stopy procentowe ?
Ja póki co patrze Elliotowsko jeżeli chodzi o waluty.
Co do banków to moim zdaniem wszystko jest sterowane i w USA i Z USA (czyli EBC) :)
Co do banków to moim zdaniem wszystko jest sterowane i w USA i Z USA (czyli EBC) :)
sebo - to nie ma ŻADNEGO znaczenia... Jak wszyscy są rekordowo bullish co do ekomonii strefy EURO to każdy mini ruch w dół powoduje odwócenie SKRAJNIE sentymentu.sebo pisze:Łatwo się pisze pustymi słowami, jeden poda 100 inny 80 inny 90. To jest zwykłe strzelanie.
No własnie...scyther5 pisze:Ja póki co patrze Elliotowsko jeżeli chodzi o waluty.
Jak trend się zmienia to Elliot może strasznie Cię oszukać...Greg pisze:Tyle ile ja śledzę różnych trejderów i czasem jeden mówi : złoto 1500$, drugi złoto 500$ i każdy tak potrafi dopasować te fale, że jest po jego stronie. Ja za bardzo nie przywiązuje do tego wagi... Jeżeli złoto podajesz Gregory na 1250$ to masz giga deflację czyli niespłacane kredyty...
Zapraszam ... panic buying ... a 10Y prawie tak samo stoją sztywno na 2.91 obecnie...
Ostatnie 2h są jak zwykle bezcenne... Tak długo jak 10Y nie będą z przedziału 2.50-2.60 tak możemy się cmoknąć w tyłek odnośnie wzrostów SP500... A póki co 10Y=2.90%.
Sp500 = 2450 -> tak mówię JA ;)
Ostatnie 2h są jak zwykle bezcenne... Tak długo jak 10Y nie będą z przedziału 2.50-2.60 tak możemy się cmoknąć w tyłek odnośnie wzrostów SP500... A póki co 10Y=2.90%.
Sp500 = 2450 -> tak mówię JA ;)