Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
skrajność rodzi skrajność
Naciągali tą gume, naciągali i teraz niewiadomo co dalej... Dziś to trzeba chyba odczekać, zobaczymy co jutro będzie.
Na razie to poświęcają dolara w imię giełdy. Dolar do zera -> giełda do nieskończoności, ale jak wiadomo takie coś to tak koszmarny wystrzał inflacyjny, że zabije wszystko i wszystkich dookoła. Kupili sobie w takim razie może rok? Ropa po 100$ USD/PLN = 2.50?
Dziś durny dzień zamiast pakować się za tłumem, lepiej z boku poczekać... Wczoraj likwidowałem konto w DeGiro i zcashowałem wszystko i wymieniłem USD na PLN... Istny fart chyba...
Na razie to poświęcają dolara w imię giełdy. Dolar do zera -> giełda do nieskończoności, ale jak wiadomo takie coś to tak koszmarny wystrzał inflacyjny, że zabije wszystko i wszystkich dookoła. Kupili sobie w takim razie może rok? Ropa po 100$ USD/PLN = 2.50?
Dziś durny dzień zamiast pakować się za tłumem, lepiej z boku poczekać... Wczoraj likwidowałem konto w DeGiro i zcashowałem wszystko i wymieniłem USD na PLN... Istny fart chyba...
Greg, myśłisz że dalej warto trzymać TLT i TMF?
Teraz to jest sygnał, żeby się pakować w akcje, a nie siedzieć na gotówce.
Tomek, wiesz, że stanąłeś w opozycji, to tego, co się tutaj mówi?
Myślę, że to co widzimy (pomijając, że mogę się mylić) to jedno wielkie przedstawienie ... Dlatego nawet tego nie oglądam... Ja cały czas mam, mam na tym lekki minusik.Piotr pisze:Greg, myśłisz że dalej warto trzymać TLT i TMF?
Pamiętacie jak mówiłem, że potrzebujemy fajnego trzęsienia ziemi, żeby obligacje zassały, a rynek spadł o kilkaset punktów? Może się mylę, ale przedstawienie nam banki centralne zrobiły pierwszo rzędne póki co... Jeżeli są takie akcje jak dzisiaj to lepiej nie podejmować gwałtownych ruchów. Gotóweczka na koncie i przeczekać dzień, dwa co się wykluje. Nawet jak dolar spadnie o te -0.5% dużo się nie zbiednieje. Tłum jest wciągany w/g mnie w srogą pułapkę - to już taka na trzeźwo ocena. VIX zbili,ludzi krzyczą złoto, złoto, złoto - pamiętacie kiedy ostatni raz tak krzyczeli? A Ci wypuścili na 1355$ i stoi ...
Mogę się mylić - JASNE - ale ponownie jeszcze raz lepiej stanąć z boku ochłonąć a nie ulegać emocjom.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 21:12 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Wcale nie jest wk... poszedłem się przespać nawet na godzinę :)Kris pisze:Greg. Wiem ze jesteś WK.......ny na maksa. (Ale na chłopski rozum to trzeba zastanowić się nad tym na spokojnie co napisał Tomek o akcjach i przełamać strach bo strach ma wielkie oczy.)
Może. Dzień czy dwa z boku mnie nie zbawi w szczególności, że cały czas jakaś tam surowcówka itp pracuje...Tomek pisze:Teraz to jest sygnał, żeby się pakować w akcje, a nie siedzieć na gotówce.
ale ja wcale nie kwestionuje wiedzy Tomka, sam jestem pełen uznania dla niej. uwaga była odnośnie do sentymentu rynkowego, jaki panuje tutaj.Kris pisze:Jack. ZAPEWNIAM CIEBIE ZE TOMEK jak coś pisze to WIE CO PISZE
Ciekawe co takiego w połowie dnia się stało że volume tak UVXY stłumilo?
Ja się podałem, sl - 5pp. Wywalił.
Ja się podałem, sl - 5pp. Wywalił.
- Załączniki
-
Wg mnie miejsce na podejście jeszcze jest i na SP500 i DJIA tak jak wrzuciłem wcześniej, inni widzą nawet nowe szczyty, czego też wykluczyć nie można, bo znowu zadziałała zasada, że jak się krew leje to się kupuje...
Tutaj ciekawe analizy
http://www.bogaty.men/techniczny-atak-tygodnia-072018/
Tutaj ciekawe analizy
http://www.bogaty.men/techniczny-atak-tygodnia-072018/
Jutro zaczyna się Chiński nowy rok (5 dni) ... Zobaczymy co z metalami zrobią... Zawsze je masakrują ...
No właśnie zakupy zrobiłem w Chine i dostałem email, że nowy rok i se poczekam na wysyłki, kur mogłem wczoraj więcej zrobić zakupów a mi się dzisiaj zapragneło, przez tego taniejącego dolara.
Gdzie taki kurs USD? Tylko nie Forex tylko w kupnie prawdziwym.
Greg nie szkoda zamykać Degiro ma dość niskie prowizje w porównaniu z drogim Saxo.
Gdzie taki kurs USD? Tylko nie Forex tylko w kupnie prawdziwym.
Greg nie szkoda zamykać Degiro ma dość niskie prowizje w porównaniu z drogim Saxo.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2018, 22:13 przez sebo, łącznie zmieniany 2 razy.
No to grunt przygotowany ... Wyłączają ShortVIX od jutra :)CREDIT SUISSE AG ANNOUNCES THAT THE NASDAQ STOCK MARKET INTENDS TO SUSPEND TRADING OF THE XIV ETNS FOLLOWING THE MARKET CLOSE ON FEBRUARY 15, 2018 AND INSTITUTE DELISTING PROCEEDINGS