Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ihaaaaaaaaaaaa. Rentowności 10Y = 2.83 i stoją. Trzeba teraz patrzeć kiedy zaczną spadać...
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 21:52 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Apple puscilo i poszlo
Nie wytrzyma wsparcie ostatnich minut
BRAWO! ... Rentowności nie drgnęły ... Jutro ulica w panice zacznie sprzedawać! To był kolejny dobry dzień ! :)
Jutro w PL GPW otworzy się pewnie luką - uważasz czy mimo to warto brać S-ki?
W CNBC mowili ze wsparcie bylo na SP500 na 2593 chyba.
Wiec puscilo bo jest teraz 2581.
Wiec puscilo bo jest teraz 2581.
A co to jest S-ka? Shorty na WIG20?Rudy pisze:Jutro w PL GPW otworzy się pewnie luką - uważasz czy mimo to warto brać S-ki?
Greg radzisz teraz lecieć w surowce / złoto / srebro (jak już zejdą back do $1250 i $16) na dłuższy termin (1-2 lata)? Myślę o zakupach rozłożonych na następne 1-2 miesiące.
PS. Po prostu WoW z timingiem i czytaniem rynku!
PS. Po prostu WoW z timingiem i czytaniem rynku!
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 22:21 przez GrzegorzM, łącznie zmieniany 1 raz.
TakGreg pisze:A co to jest S-ka? Shorty na WIG20?Rudy pisze:Jutro w PL GPW otworzy się pewnie luką - uważasz czy mimo to warto brać S-ki?
Nie bierz. Trzeba jutro zobaczyć czy będzie panic selling, czy spróbują coś odbić.
Zakupy złota fizycznego zawsze i o każdej porze dnia.
Nieeeee, w/g mnie surowce udupią. FED chce inflacji, ale zrobi odwrotnie, zrobi deflację. Trzeba poczekac na nowy program QE i wtedy na maxa w złoto i minerów się zapakować.GrzegorzM pisze:Greg radzisz teraz lecieć w surowce / złoto / srebro (jak już zejdą back do $1250 i $16) na dłuższy termin (1-2 lata)? Myślę o zakupach rozłożonych na następne 1-2 miesiące.
Zakupy złota fizycznego zawsze i o każdej porze dnia.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ciekawe, że rośnie frank, jen, które są uważane za save heaven. Natomiast złoto tylko trochę w górę. To wydaje się świadczyć o słabości złota.
Dla mnie jeszcze nie koniec spadków, możemy zobaczyć jutro lekkie odbicie, a potem znowu w dół. Wszystko w rękach FEDu, na teraz nie zależy im na bronieniu indeksów :)
Dla mnie jeszcze nie koniec spadków, możemy zobaczyć jutro lekkie odbicie, a potem znowu w dół. Wszystko w rękach FEDu, na teraz nie zależy im na bronieniu indeksów :)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 22:39 przez Ryszard Wielkouch, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki!Greg pisze:Nie bierz. Trzeba jutro zobaczyć czy będzie panic selling, czy spróbują coś odbić.
Złoto jest safe-haven gdy nie ma waluty, a waluta cały czas jest. Złoto generalnie naśladuje realne stopy, które teraz są dodatnie, co wywiera presję na metal. Przy spadkach zawsze niby na początku leci się do złota, ale jak ropa zacznie spadać to wszyscy lecą do obligacji, bo dają odsetki a złoto nie.Ryszard Wielkouch pisze:Ciekawe, że rośnie frank, jen, które są uważane za save heaven. Natomiast złoto tylko trochę w górę.
FED jedyne czego teraz broni to tego, żeby rentowności 10Y ponownie były ... 2%, albo i mniej... Więc sćisną rynek srogo, a nie chcą obniżać stóp. To teraz przy 2.8% są takie zjazdy, to pomyśl jaki zjazd musi być aby obligacje dotknęły 2%...
Złoto osiągnie srogie wartości, ale jeszcze chwile musi pospadać w/g mnie.
Teraz MARGIN CALLÓW nam brakuje jak cała gawiedź amatorów pokupowała Netflixa, i te FAANGi wszystkie na kredyt pod korek na górce...
GBP też trochę w górę, dzisiaj zapowiedzieli wzrost stop. Dla mnie dobrze, bo metalu będzie można tanio dokupić jak niedługo zaliczy spadek.Ryszard Wielkouch pisze:Ciekawe, że rośnie frank, jen, które są uważane za save heaven. Natomiast złoto tylko trochę w górę. To wydaje się świadczyć o słabości złota.