Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
A propo czytania rzetelny osób, które zarabiają na rynku od lat.
Dawid się przekręcił właśnie na shorty kiedy "tłuste" longi w grze. Przypadek?
Dawid się przekręcił właśnie na shorty kiedy "tłuste" longi w grze. Przypadek?
Gregory pisze:@arku
Sądzisz że Greg nie ma nic innego do roboty tylko robić tutaj za skrybę. Dał całą teorię. I nie zauważyłem aby ktoś przytoczył kontrargumentację. Można się z nią zgadzać lub nie. Robienie wyrzutów z tak błahych powodów to niestosowne.
To nie był wyrzut, napisałem to trochę żartobliwie w nawiązaniu do tego co napisał dammand o znikaniu, nawet emotikona dałem na końcu.
Ale fakt jest taki że moim zdaniem okresowo Greg jest nadaktywny na forum ( wklejanie wykresów minutowych itp ), a okresowo go nie ma ( zwykle gdy rynek zawraca).
No dzisiaj to jest właśnie ta euforia na rynkach. Sam wczoraj wchodziłem w złoto z lewarem, na taką właśnie euforię, widać jak bardzo mocna jest i jak niebawem się zakończy, nie dzisiaj, nie jutro ale za jakiś czas.
Istny raj dla spekulantów z lewarami.
Po prostu zielono fantastycznie to wygląda, cieszy oko.
Gazprom prawie 9% szok na jednej tylko sesji.
Złoty się wzmacnia i to mnie cieszy czekam na ostatnie zakupy.
Czy euro dobije do 1.18?
Co do Grega, jak ktoś go czyta uważnie, to wie jakie będą kolejne ruchy i się zgadzają. Zadko mam przyjemność czytać tak mądrą osobę. Większość tych mądrych rocznikowo osób już nie ma, albo mają dzieci/inne zajęcia i nie mają czasu się wypowiadać publicznie ani ochoty.
A to że ktoś wejdzie i się wypowie no sorry forum publiczne a nie zamknięte.
Istny raj dla spekulantów z lewarami.
Po prostu zielono fantastycznie to wygląda, cieszy oko.
Gazprom prawie 9% szok na jednej tylko sesji.
Złoty się wzmacnia i to mnie cieszy czekam na ostatnie zakupy.
Czy euro dobije do 1.18?
Co do Grega, jak ktoś go czyta uważnie, to wie jakie będą kolejne ruchy i się zgadzają. Zadko mam przyjemność czytać tak mądrą osobę. Większość tych mądrych rocznikowo osób już nie ma, albo mają dzieci/inne zajęcia i nie mają czasu się wypowiadać publicznie ani ochoty.
A to że ktoś wejdzie i się wypowie no sorry forum publiczne a nie zamknięte.
- Załączniki
-
W punkt... I tak podziwiam Grega, że chciało mu się toczyć te wszystkie dyskusje, każdemu tłumaczyć po raz n-ty to samo, cały czas na bieżąco tu siedział i wrzucał nam wszystko jak na tacydammad pisze:A co do życia tematu, postów, udzielania się itd.
Pytanie:
Co się stanie z tematem jak osoby, tworzące jakościowe treści, a nie powielające czy nie wnoszące nic przestaną się udzielać?
Odpowiedź:
Przestają się udzielać. Czytelnik jak dziecko we mgle.
Przechodzą do zamkniętej grupy. Czytelnik jak dziecko we mgle.
Stąd też każda osoba, zanim wyprodukuje jakąś niemerytoryczną krytykę w celu zaspokojenia swojego ego powinna się zastanowić jaki to będzie miało wpływ na ekosystem treści. Pytanie czy nie oczekuję za wiele.
Gregory wie np, ile naprawdę rzeczowych i świetnych jakościowo blogów lub autorów wpisów na forach, zniknęło w tym roku z takich czy innych powodów. I co? I jestem jak dziecko we mgle w danym temacie, bo gdzie za darmo, otrzymam specjalistyczną wiedzę z danej dziedziny o której mam nikłe pojęcie, a żywotnie dotyczy mojego życia?
Dlatego o takich ludzi należy dbać i ich szanować. Dzisiaj się nic nikomu nie chce, a taka osoba siada i poświęca swój czas, aby przekazać jakieś treści. Doceniajmy to.
Mi prowadzenie przez niego tego tematu bardzo się podoba/podobało i nie miałbym nic przeciwko, żeby miał moc decyzyjną, że kto mu się nie podoba to blokuje mu możliwość komentowania w tym temacie, krytyka jest potrzebna, ale skoro poświęca swój czas, wielu osobom się podoba to co robi i mówi, że na koniec roku zrobi podsumowanie gdzie wyjaśni wszystkie swoje błędy i nie trafione prognozy, to poczekajmy na to.
I dziwne jest podejście niektórych, że już się miało rację. Szybki ruch na dolarze o 3gr w dół (0,5 na eurusd) i już się ma rację i rynek akcji na pewno na 3 tys - poczekamy zobaczymy jak się potwierdzi to gratuluję wyczucia rynku, ale na tą chwilę to wygląda śmiesznie
Pozamiatane góra. Pytanie jak daleko doleca? Gdzie widzicie przystanki na sp500?
Zastanawiam się czy nie zamykać shortow bo zaczyna mnie cisnąć.
W tym momencie FED przyznał się do tego, że w gospodarce nie jest tak różowo jak głosił jeszcze miesiąc temu. Ropa naftowa nie potwierdza tego turbo optymizmu, euforii, która wybuchła dzisiaj na rynkach.
Oj Greg pisał o tym gazie, żeby być ostrożnym, oj pisał. Za wcześnie się wchodziło. +11%
- Załączniki
-
Decyzje podejmujemy samodzielnie, ale jeśli utrzymają 2722 w następnych dniach to mam target na ES 2796 i potem powrót na 2680, a może nawet 2650 i dalszą konsolidację z docelowym atakiem obu szczytów do wiosny. Wynika to ze schematu W1 dystrybucji wyckoffa, który opisałem na blogu.
Natomiast jedno co wiem, że tutaj już mocno sprzedają i pytanie co się stanie jak się skończy popyt :)
Natomiast jedno co wiem, że tutaj już mocno sprzedają i pytanie co się stanie jak się skończy popyt :)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2018, 20:19 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tym gazem to pewnie dlatego że w Niemczech pojawiły się silne głowy wezwania do zawieszenia Nord 2 jak sankcji na Rosję.
Ropa stanie się silnym elementem nacisku na Rosję. Budżet Rosji zbyt długo nie wytrzyma opierając go na cenie ropy 40$.
Ropa mimo słabnącego dolara dalej spada. Tak jak pisał Greg zaczną pompować aby zrównoważyć straty nisko wycenianej ropy.
Ropa mimo słabnącego dolara dalej spada. Tak jak pisał Greg zaczną pompować aby zrównoważyć straty nisko wycenianej ropy.
Cały czas od 10 października jesteśmy w trading range pomiędzy 2600-2820. Budują bazę pod silniejszy ruch. Na razie możemy zgadywać jedynie w którym kierunku, choć zachowanie wolumenu wskazywało, że w dół. Zobaczymy jak będzie po tym swingu w górę i korekcie.
Cierpliwości. Panowie się tutaj bawią na W1/M1 więc potrzeba czasu (1-2 lata moim zdaniem na całość)
I dobry komentarz z TW: From panic selling to panic buying... o czym to świadczy? :)
Cierpliwości. Panowie się tutaj bawią na W1/M1 więc potrzeba czasu (1-2 lata moim zdaniem na całość)
I dobry komentarz z TW: From panic selling to panic buying... o czym to świadczy? :)
Skąd taki wniosek?Gregory pisze:Ropa stanie się silnym elementem nacisku na Rosję. Budżet Rosji zbyt długo nie wytrzyma opierając go na cenie ropy 40$.
Nawet gdyby, to Rosja ma potężne zapasy złota, które mając już na gardle może upłynnić.
Ponieważ jest to gospodarka surowcowa. Jedynie jak można uderzyć w Rosję to ceną surowców. Niczym innym.
Ropa zaraz denko na 50 urwie.
Obligi bez fajerwerków.
Trochę grubymi nićmi to szyte.
Nie wiem czy to kupno to nie jest zbyt podejrzane obecnie ...
Obligi bez fajerwerków.
Trochę grubymi nićmi to szyte.
Nie wiem czy to kupno to nie jest zbyt podejrzane obecnie ...