Oczywiście, że FED ma to gdzieś ... FED ma zwinąć rynek i zabrać wszystko i od początku ...
![Obrazek](https://puu.sh/C2ZDn/c452f6bae6.png)
Apple is following Netflix into original movies, through a new partnership with A24, the New York-based studio best known for producing 2017’s Oscar winner Moonlight.
Nie rozumiem. Chodzi o to że kapitał w takiej sytuacji przeniósł by się na rynek akcji w USA ?Greg pisze:Nie da rady zrobić tax-cuts bo inaczej US10Y wybiją sufit i cały świat chyba dostanie -50% w chwilę...
Chyba nie można porównywać Boeinga do Bombardiera. Bombardier chyli się do bankructwa.Greg pisze:Nie urywam, że też czekam na takie tąpnięcie na Boeingu ... Moje PUTy są już gorące ...
to może być dobry ruch, ostatnio BA nie ma dobrej prasyGreg pisze:Nie urywam, że też czekam na takie tąpnięcie na Boeingu ... Moje PUTy są już gorące ...
Boeing zapewne też ... Boeing wspaniałomyślnie porobił buy-backi na kredyt pod zastaw kontraktów na 737MAX, który się rozbił z powodu tego, że jest źle zaprojektowany system. Gro odbiorców 737MAX to Chiny ... Gdy Chiny wypowiedzą kontrakt. Boeing zostaje z niezłą ręką w nocniku. To takie drugie GE się zaczyna robić... Niestety to jest istna głupota CEO, którzy gdy gospodarka wkracza na złe tory podejmują skrajnie złe decyzje i skrajnie się lewarują gdy kontrakty zapewne zostaną obcięte... Czas pokaże.Thorwald pisze:Chyba nie można porównywać Boeinga do Bombardiera. Bombardier chyli się do bankructwa.Greg pisze:Nie urywam, że też czekam na takie tąpnięcie na Boeingu ... Moje PUTy są już gorące ...
Z tego co wiem Bombardier sprzedał najważniejszy swój program czyli produkcję odrzutowców serii C Airbusowi, a produkcję samolotów Q400 firmie Viking Air. To tak jakby Boeing sprzedał produkcję samolotów.
Bombardier zostaje z tego co wiem z produkcją naziemnego transportu i usługami inżynieryjnymi. Ma ogromne zadłużenie i pomylili się w prognozie wyniku finansowego na 2018 o kilkaset milionów (bez zdarzeń jednorazowych). Szefostwo chciało się pozbyć akcji, ale im regulator zabronił.