Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Catepillar dzisiaj niby dobre epsy, dobry revenue ale słaby forecasty i -8 %. Az strach pomyslec ile zjedzie Apple jak słowem wspomni o slabszym forecascie...
Porownywanie ze soba wynikow kwartalnych sprzed i po reformie podatkowej nie ma sensu.
Netflix dal odpowiedz jaka jest wiarygodnosc tych wynikow. Super wyniki staly sie pretekstem do ubrania ulicy. +14% i bamm pod lod.
Poprawcie mnie jezeli sie myle. Reforma Trumpa zostala uwzgledniona w wynikach za drugi(?) kwartal 2018? Czyli w 2q 2019 zobaczymy czarno na bialym co mowia wyniki spolek o kondycji gospdodarki. Dopiero wtedy bedziemy mieli mozliwosc zestawienia ze soba wynikow z nowego srodowiska podatkowego.
Poki co pozostaja nam prognozy (gdzie i jak je analizowac pokazal Tomek w swoim webinarze) i analiza sytacji makro, ktora nieustannie monitoruje Greg.
Tak na marginesie. Reforma podatkowa jest chyba tylko kontra dla QT. QT jasno pokazuje gdzie obecnie jestesmy.
Netflix dal odpowiedz jaka jest wiarygodnosc tych wynikow. Super wyniki staly sie pretekstem do ubrania ulicy. +14% i bamm pod lod.
Poprawcie mnie jezeli sie myle. Reforma Trumpa zostala uwzgledniona w wynikach za drugi(?) kwartal 2018? Czyli w 2q 2019 zobaczymy czarno na bialym co mowia wyniki spolek o kondycji gospdodarki. Dopiero wtedy bedziemy mieli mozliwosc zestawienia ze soba wynikow z nowego srodowiska podatkowego.
Poki co pozostaja nam prognozy (gdzie i jak je analizowac pokazal Tomek w swoim webinarze) i analiza sytacji makro, ktora nieustannie monitoruje Greg.
Tak na marginesie. Reforma podatkowa jest chyba tylko kontra dla QT. QT jasno pokazuje gdzie obecnie jestesmy.
Nie jestem fanem mazania po wykresach, ale trzeba przyznać, że póki co zatrzymało się idealnie na linii trendu:
HDS, no właśnie też zwracałem dzisiaj na to uwagę, że efekt reformy podatkowej i repatriacji gotówki jest teraz widoczny gołym okiem i przez to porównywanie wyników z Q3 tego roku z wynikami Q1 czy Q2 przyszłego będzie trochę zaburzone. Także faktycznie teraz pewnie będzie peak wzrostu EPS-ów, o czym mówi Greg, tylko ja bym do tego nie podchodził aż tak zerojedynkowo, tzn. że albo mamy +20% wzrostu EPS-ów albo -20% spadek od nowego roku. Rezultaty pośrednie też są prawdopodobne :)
HDS, no właśnie też zwracałem dzisiaj na to uwagę, że efekt reformy podatkowej i repatriacji gotówki jest teraz widoczny gołym okiem i przez to porównywanie wyników z Q3 tego roku z wynikami Q1 czy Q2 przyszłego będzie trochę zaburzone. Także faktycznie teraz pewnie będzie peak wzrostu EPS-ów, o czym mówi Greg, tylko ja bym do tego nie podchodził aż tak zerojedynkowo, tzn. że albo mamy +20% wzrostu EPS-ów albo -20% spadek od nowego roku. Rezultaty pośrednie też są prawdopodobne :)
Tomku czy nie powinienes pociagnac tej kreski od poczatku hossy, a nie od przypadkowego miejsca na wykresie? Ciekawe co wtedy wyjdzie :D.
Nie no jasne, ze dopuszczam mozliwosc poprawy wynikow o kilka procent. Niemniej mam wrazenie, ze mamy teraz do czynienie z co najmniej sprzedaza faktow w postaci napompowanych tax cutami wynikow.
Nie no jasne, ze dopuszczam mozliwosc poprawy wynikow o kilka procent. Niemniej mam wrazenie, ze mamy teraz do czynienie z co najmniej sprzedaza faktow w postaci napompowanych tax cutami wynikow.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2018, 17:30 przez hds, łącznie zmieniany 1 raz.
PPT tam podciągnął dzisiaj. Jakby nie to, dalej by leciało.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2018, 17:31 przez Hermetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy mogą manipulować tymi kreskami, żeby dopasowywać je do własnej tezy, tylko nie ja? :Phds pisze:Tomku czy nie powinienes pociagnac tej kreski od poczatku hossy, a nie od przypadkowego miejsca na wykresie? Ciekawe co wtedy wyjdzie :D.
No ale spoko, patrząc od końcówki 2009, to też cały czas jesteśmy w trendzie rosnącym i póki co jest to tylko korekta. Problem w tym, że każda bessa była kiedyś "tylko korektą" :)
Coraz bardziej mi pachnie krótkoterminową akumulacją. Moim zdaniem właśnie mogli zrobić SPRINGa (ewentualnie ST w fazie B). A dziś/jutro się przekonamy czy mam racje jeśli zrobią udany TEST na wyższym dołku na m15/h1. Jeśli mam rację wrócą na 2800 z odbiciem w dół to mogło to być ST. Jak przebiją i potwierdza pozytywnie poziom to mamy SOS i lecimy up.dammad pisze:Od paru dni jesteśmy w fazie akumulacji z tego co nam ładnie rysują, więc mogą wyjść jeszcze wyżej zanim zejdą na dół. W ogóle ciekawe rzeczy się dzieją. Natomiast zupełnie intraday to trwa konsolka w tym momencie i tu ruch w obu kierunkach możliwy. Kierunek tymczasowy pokaże zamknięcie 4h poniżej 2803 lub na DAXie 11725.
Cały czas sądzę, że zejdą na 2650-2600 (a mamy dopiero 2690) i tego się trzymam jako głównego scenariusza, ale możemy mieć tutaj silny ruch up na min. 1-2 tygodnie, konsolkę i dopiero zejście niżej z czasem.
Ja to się może popatrzę z końcem października jak ten cały FAANG zaraportuje... Mnie aż tak na 1-2 dniach nie zależy żeby liczyć czy dziś jutro... Istnieje szansa powrotu do okolic 2790-2800 ale to jest wtedy mocny short ponowny.
A jak się już bawimy kreskami to takie 2 charty. Jeden sprzed paru dni, drugi aktualny. Przy pierwszym to mi się trochę śmiać chciało, przy drugim już mniej ;)
Najciekawsza to jest chyba dzisiaj ropa, która już przebiła 66
Oho!dammad pisze:Coraz bardziej mi pachnie krótkoterminową akumulacją. Moim zdaniem właśnie mogli zrobić SPRINGa (ewentualnie ST w fazie B). A dziś/jutro się przekonamy czy mam racje jeśli zrobią udany TEST na wyższym dołku na m15/h1. Jeśli mam rację wrócą na 2800 z odbiciem w dół to mogło to być ST. Jak przebiją i potwierdza pozytywnie poziom to mamy SOS i lecimy up.
Pierwsza większa wyprzedaż... Buy-the-dipowcy wchodzą ponownie (okazja SP500 = 3200) ... To już jest coraz bardziej zabawne do obserwowania ...
A Tesla to faktycznie flying to safe-haven... dzisiaj LOL...
A Tesla to faktycznie flying to safe-haven... dzisiaj LOL...
Moim zdaniem obecnie to żadni dipowcy Greg, a realizujemy schemat akumulacji krótkoterminowej który wkleiłem. Muszą tylko potwierdzić w której fazie jesteśmy, bo sadzę, że możemy mieć dopiero ST z fazy B, a nie Spring czyli idziemy w kilka dni up w połączeniu z efektem halloween i robimy 2800 potem schodzimy niżej wybijamy dołek i zejdziemy na 2650 o którym cały czas piszę, a potem już droga prosta na retest lutowego ATH.
W każdym razie ja połowę shortów CFD domknąłem i przeszedłem w longi z poziomu 2700 z mega wąskim SL zaraz pod na 2698~ Negacja naturalnie wówczas jak wybiją 2700 ponownie.
W każdym razie ja połowę shortów CFD domknąłem i przeszedłem w longi z poziomu 2700 z mega wąskim SL zaraz pod na 2698~ Negacja naturalnie wówczas jak wybiją 2700 ponownie.
Mnie to się nie chce tak wachlować ... Ja to akumuluje jedynie shorty przy większych bounce'ach...
Weak Forecasts...
Weak Forecasts...
Zapewne jak Volatility nie zamknie gapa to i pewnie 2650 dziś poleci, ale znając życie na koniec sesji... niedźwiedź na razie dystrybuuje ...