Daj im chwilę :) Muszą wybić kanał. Na razie zanegowali cały ruch up, ale wcale nie jest powiedzanie, że tak będzie. Na 4h muszą się zamknąć poniżej dołków. Nie pomijajmy też opcji kolejnego fake wyjścia np. tym razem dołem~Greg pisze:Jak przewalamy się właśnie poniżej MA200 a sądzę, że dziś kolejne -4% zrobimy to przydałby się jakiś NEWS ... Hm...
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Zobaczmy gdzie nasz kolega siedzi ... No trochę mu brakuje ... Cierpliwość popłaca ... Jestem ciekaw jak mocno podaż dziś przywali na tym reteście 2790 ... Liczę zjazd z 80-100pkt tutaj znaczy SP500...
Kiedyś ta grafika często się przewijała, tak tylko przypominam.
Jeśli naprawdę krach rozpocznie się od tego dnia, to rynek zachowujący się w losowy sposób chyba jednak nie istnieje...
Niezły zbieg okoliczności :)
Jeśli naprawdę krach rozpocznie się od tego dnia, to rynek zachowujący się w losowy sposób chyba jednak nie istnieje...
Niezły zbieg okoliczności :)
7 miesięcy w górę = 7 dni spadków ... Niezły przelicznik ...
Założenie, że rynek działa losowo a losowe wybieranie aktywów to nie jest ten sam tok rozumowania. To co napisałeś to mylne uproszczenie. W kwestie zarządzania wielkością pozycji i tak dalej to już w ogóle.Kris pisze:Jeżeli rynek zachowuje się losowo (z czym kompletnie się nie zgadzam) idąc tym tokiem losowo można wpakować 100 % kasy w losowo wybrany fundusz. POWODZENIA ZYCZĘ PRZY TYM PODEJŚCIU. Złotówki bym nie włożył :))))))))))) Gdybym nie pozamykał Fizów w odpowiednim czasie dzisiaj płakałbym baranim głosem.......
Trump nawija, że FED chyba stracił kontrolę nad rynkiem ...
Brzmi jak potwierdzenie twojej wizji. Na zasadzie, że już wie i zaczyna się pokazywanie palcem.Greg pisze:Trump nawija, że FED chyba stracił kontrolę nad rynkiem ...
No jasne...
Przynajmniej próbuje osłabić dolara ...
Przynajmniej próbuje osłabić dolara ...
TRUMP SAYS U.S. HAS POWERFUL DOLLAR, NOT GOOD FOR EXPORTS
Tylko korekta ...
Trump Blames Market Correction On Fed, Says Won't Fire Powell
Trump ma wybory za miesiąc u siebie, a co ma niby robić. Przecież część jego sukcesu jest właśnie zbudowana na hossie stąd od jakiegoś czasu mówiłem, że zrobi co może, aby pociąg dojechał do stacji. Obojętnie w jakim stanie...
Spójrzcie jak wygląda dzienna świeczka na SP500... Idealnie poszli od otwarcia po tyle samo pipsów w górę i dół. Wybicie górą/dołem z zamknięciem wskaże kierunek na dalsze dni, a na razie równowaga~
Spójrzcie jak wygląda dzienna świeczka na SP500... Idealnie poszli od otwarcia po tyle samo pipsów w górę i dół. Wybicie górą/dołem z zamknięciem wskaże kierunek na dalsze dni, a na razie równowaga~
Ostatnio zmieniony 11 paź 2018, 18:13 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie, jeśli chcecie dyskutować między sobą na tematy nie związane z giełdą, istnieje tutaj funkcja PW.
I to jaka ... Ale łatwo buy-the-dip już nie idzie strach zagląda w oczy czy aby to nie pułapka... Normalnie na MA200 wszyscy się rzucali do buy-the-dip, świeczka zarąbista ...dammad pisze:Spójrzcie jak wygląda dzienna świeczka na SP500... Idealnie poszli od otwarcia po tyle samo pipsów w górę i dół. Wybicie górą/dołem z zamknięciem wskaże kierunek na dalsze dni, a na razie równowaga~
Do potwierdzenia został tylko US ... Więc chwila prawdy czy to 2790 to będzie Retest i kto zapewne wygra ostatnią godzinę ...
Ciekawie się robi. Obserwujmy bacznie 2745-50~