Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Global Bear Market się 26/01/2018 zaczął więc jak najbardziej :)
I nawet 10y ładnie w dół ruszyly
Zaraz coś walnie i będą rate-cuts wyceniać...
NASDAQ poniżej topu z 26/01/2018 ... That was quick ...
NASDAQ poniżej topu z 26/01/2018 ... That was quick ...
No i sp500 równo na SMA 200. Ciekawe czy i tym razem utrzyma, osobiście wątpie w to.
TUZY NASDAQa ... Jeszcze sporo mają do odrobienia ... aby dojść do REALNEJ wyceny ...
Greg, mówiłeś wstępnie o 2790. Obecnie mamy 2770 (być może wyceniają to co się będzie w nocy w Azji).
Czy teraz 2790 jest mocnym oporem?
Czy teraz 2790 jest mocnym oporem?
Ze spokojem mimo wszystko. Co spadło to i wzrośnie - przynajmniej na jakiś czas.
Dopóki nie wybiją oficjalnego niższego szczytu dopóty ostrożnie Panowie.
A w ogóle patrząc na dzisiejsza świeczkę to mnie bawią te moje rozważania delikatne, że może jakaś konsolidacja tydzień, budowa RGR i potem spadki, korekta, retest... ten teges wróżenie z fusów, przewidywania, palce we framugę mama mówiła nie wsadzać... ;) Tutaj po prostu najzwyczajniej w świecie JEBŁO.
Dopóki nie wybiją oficjalnego niższego szczytu dopóty ostrożnie Panowie.
A w ogóle patrząc na dzisiejsza świeczkę to mnie bawią te moje rozważania delikatne, że może jakaś konsolidacja tydzień, budowa RGR i potem spadki, korekta, retest... ten teges wróżenie z fusów, przewidywania, palce we framugę mama mówiła nie wsadzać... ;) Tutaj po prostu najzwyczajniej w świecie JEBŁO.
Jebnięcie dopiero przed nami to przedsmak :)
Chiny to z -7% się otworzą pewnie dzisiaj, a to da paliwo na następne rajdy, ale w dół...
2790 to opór i to bardzo mocny, podejrzewam, że to będzie TEST i wtedy poleci strzał potem Re-TEST ~2580 i potem to już good bye...
update'uje mój scenariusz bo 2790 to przelecieli jakby tego nie było...
Chiny to z -7% się otworzą pewnie dzisiaj, a to da paliwo na następne rajdy, ale w dół...
2790 to opór i to bardzo mocny, podejrzewam, że to będzie TEST i wtedy poleci strzał potem Re-TEST ~2580 i potem to już good bye...
update'uje mój scenariusz bo 2790 to przelecieli jakby tego nie było...
Nie? Nic się nie da przewidzieć :) :PKris pisze:Greg no poszło losowo;)
Bo jak zassają i DXY pójdzie do góry to będziesz miał w TV : "Krach na giełdzie - recesja"
Lepiej, żeby jeszcze nie zassały (jeszcze) ... Pewnie zassają jak zleci z tego 2580pkt, na razie to tak tyci tyci ...
Lepiej, żeby jeszcze nie zassały (jeszcze) ... Pewnie zassają jak zleci z tego 2580pkt, na razie to tak tyci tyci ...
Swoją drogą off topicowo, to ciekawe co powie Erdogan w piątek w odniesieniu do ewentualnego uwolnienia amerykańskiego pastora...Bo już ta lira zbyt długo bokiem idzie. Jeśli go wypuszczą to zamykam bez zastanawiania się :)
Wszystko pasi ... Na razie robote robią US10Y yields ... W następnym kroku zobaczysz to co chcesz zobaczyć...
Nasdaq - 4,5% :P
Już zamknąłem ten swój long na DAXie, bo jak w tym tempie spadają to trzeba zapasowy spadochron szykować, bo idą jak przez masło ;)
Mam short target na DAXa na 11600 i 11400~ Powinno się pokryć gdzieś z nawrotką na SP500~
Już zamknąłem ten swój long na DAXie, bo jak w tym tempie spadają to trzeba zapasowy spadochron szykować, bo idą jak przez masło ;)
Mam short target na DAXa na 11600 i 11400~ Powinno się pokryć gdzieś z nawrotką na SP500~
Kurcze kiedy zamknąłeś tego longa? Bo ja otworzyłem jakoś o 21:55, a po sesji poleciało w przepaść...i pewnie będę musiał rano wstać :)dammad pisze:Nasdaq - 4,5% :P
Co Wy Panowie robicie. Liczycie na odreagowanie z luką w górę czy jak. Nawet jeśli to jest ono niepewne bądź nie realne. Jakaś korekta dla niepoznaki tak. W każdym razie otwieranie longa na koniec sesji to trochę lekkomyślne.