Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Cofną te zarzuty i będą kryminalne ;)
czyli scenariusz 1b :)Gregory pisze: Nie wiem ale jak patrzę na wykres na D1 to przypomina też przymiarkę do budowy SHS. z poziomem szyi 2875. Tymczasem mielibyśmy ramię i kończymy budować głowę.
z tą teslą, to mnie to zaskoczyło, że względnie udało mu się uniknąć większych konsekwencji przy tak ewidentnym wałku jak 'funding secured' i w jaki sposób się tłumaczył. ciekawe jak to się dalej potoczy, ale po tym pierwszym, to się zastanawiam czy rzeczywiście coś mu mocnego grozi.
Na Muska zawsze można liczyć ;)
SEC = Short Enrichment Commission
Ile dni ?
Kurde 2...
Ile dni ?
Kurde 2...
Areszt i jutro gap w dół, albo za 2 dni to się z Lehmanem chociaż pokryje...
Rozumiem jak trafisz firmą... dobra nawet z osobą :) ale jak trafisz z datą to padnę ze śmiechu!
Ja też :)
Dzisiaj był piękny dzień pokazujący to co dyskutowaliśmy od dawna... Pompowanie USDJPY (czyli podwyższanie DXY) i FAANG działa do momentu gdy DXY będzie tak mocny, że nie da się dalej i to się właśnie dzisiaj stało. Jutro chyba Chiny się otwierają więc piękny GAP w dół a i nas czeka jakiś event aby wejść poniżej pierwszego topu. Zobaczymy... DXY do góry EURUSD w dół 10Y w dół i deflacja.
Dzisiaj był piękny dzień pokazujący to co dyskutowaliśmy od dawna... Pompowanie USDJPY (czyli podwyższanie DXY) i FAANG działa do momentu gdy DXY będzie tak mocny, że nie da się dalej i to się właśnie dzisiaj stało. Jutro chyba Chiny się otwierają więc piękny GAP w dół a i nas czeka jakiś event aby wejść poniżej pierwszego topu. Zobaczymy... DXY do góry EURUSD w dół 10Y w dół i deflacja.
Ciężko będzie pociągnąć EURUSD.. (a to nasz VIX), EURUSD w górę = giełda w górę, EURUSD w dół = giełda w dół
Spready najwyższe od 1988roku (20 lat)
EURUSD dawno poniżej już 1.00 powinno być, a wiecie co to znaczy dla USDPLN i naszej gospodarki? Obligacje mają racje, więc ciekawe gdzie wir wciągnie strefę EURO... Właśnie z powodu tych spreadów nie uważam, żeby EURUSD już jakoś odbiło a trend w fali WAVE#3 ma ostry w dół a to pośle do diabła giełdy na całym świecie windując DXY > 100.
Spready najwyższe od 1988roku (20 lat)
EURUSD dawno poniżej już 1.00 powinno być, a wiecie co to znaczy dla USDPLN i naszej gospodarki? Obligacje mają racje, więc ciekawe gdzie wir wciągnie strefę EURO... Właśnie z powodu tych spreadów nie uważam, żeby EURUSD już jakoś odbiło a trend w fali WAVE#3 ma ostry w dół a to pośle do diabła giełdy na całym świecie windując DXY > 100.
Mam onet ... Wszyscy się będą zastanawiali o co come on ... A my dolarka dawno mamy :D
Nie gwałtownie sam mówisz, że falami, dlatego też mówię falami, nic gwałtownego na giełdzie czy forex.
Spokojnie bez nerwów, ważne, żeby szło w dobrym kierunki.
Ja sobie dokupiłem short na Rosję bo lubię ich a już ponad 12% na plusie, mieli fajny gwałtowny wzrost więc z nudów kupiłem na ich górce na spadek.
Jak wcześniej pisałem, trzeba cały rynek i cały świat obejmować wzrokiem nie fiksować się nie jakimś tam kawałku bo się dużo traci.
Trochę mi to, to przypomina z Gregiem, kiedy on napisze a co on napisze, a tu znowu Euro/USD uff :) I tak wszyscy czekają, nie jest tak (pytanie do innych?) sam czasem czekam aż coś napisze.
Kobiełki tak mają, weź nie napisz nic przed snem.
Będzie mi Cię brakowało.
Spokojnie bez nerwów, ważne, żeby szło w dobrym kierunki.
Ja sobie dokupiłem short na Rosję bo lubię ich a już ponad 12% na plusie, mieli fajny gwałtowny wzrost więc z nudów kupiłem na ich górce na spadek.
Jak wcześniej pisałem, trzeba cały rynek i cały świat obejmować wzrokiem nie fiksować się nie jakimś tam kawałku bo się dużo traci.
Trochę mi to, to przypomina z Gregiem, kiedy on napisze a co on napisze, a tu znowu Euro/USD uff :) I tak wszyscy czekają, nie jest tak (pytanie do innych?) sam czasem czekam aż coś napisze.
Kobiełki tak mają, weź nie napisz nic przed snem.
Będzie mi Cię brakowało.
- Załączniki
-
Ostatnio zmieniony 04 paź 2018, 23:51 przez sebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczywiście, że falami, to jest trend, a teraz jest najciekawszy kwartał od 2009 roku, dlatego dużo się dzieje, bo do tej pory to nic się nie działo w/g mnie ... A ten rok jest w/g mnie przełomowy bo świat przełazi z bull do bear. Dlatego to ważne to uchwycić w/g mnie. Potem będzie bear to nuda - panika i wszystko spada, a potem znowu trzeba uchwycić przejście.
Szkoda mi tych ludzi ... Właśnie potem zostanie to zakwalifikowane jako oszustwo. Emocje i głupota na rynku wycenionym jako 2gi najwyższy w historii ... Ludzie tracą zupełnie czucie o co chodzi...
Szkoda mi tych ludzi ... Właśnie potem zostanie to zakwalifikowane jako oszustwo. Emocje i głupota na rynku wycenionym jako 2gi najwyższy w historii ... Ludzie tracą zupełnie czucie o co chodzi...
Nie zwiększasz pozycję w niczym taki dobry dzień był wczoraj.
Czekam na bondsy aby dołożyć, zastanawiam się czy 3.22% to już max.
Ja dołożyłem, ale jestem przygotowany na dokładanie za miesiąc też. Dla mnie to aż tak wielkiego znaczenia nie ma, czy to 3.20, 3.50, czy nawet 3.80. Różnica w cenie zawsze będzie, ale wstrzelić się w cenę nie da.
Grudzień to dobry chyba miesiąc na wypłatę dywidend z akcji więc jakoś nie widzę spadków na rynku akcji, więc obligację jeszcze mogą tracić, ale już pod koniec grudnia fiu fiu.
No i NOKów pozbyłem się trochę przy tej małej górce.
Grudzień to dobry chyba miesiąc na wypłatę dywidend z akcji więc jakoś nie widzę spadków na rynku akcji, więc obligację jeszcze mogą tracić, ale już pod koniec grudnia fiu fiu.
No i NOKów pozbyłem się trochę przy tej małej górce.