Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ciekawe kiedy wszyscy się jorgną, że dawno mamy przegięcie już ze stopami w USA...
Z grubej rury WAVE#3 leci O_O
ITALY'S BANKS INDEX EXTENDS LOSSES, NOW DOWN 3.7 PCT
i złote stwierdzenie ECB :
Moderate = Slow-down...
Moderate = Slow-down...
ECB SAYS GLOBAL ECONOMY GROWTH MOMENTUM IS EXPECTED TO MODERATE - BULLETIN
Slow down i wszyscy masowo stopy do góry, bo FED wykoleił już wszystko... Teraz czas aby QT zagrało pierwsze skrzypce...
*PHILIPPINE CENTRAL BANK RAISES POLICY RATE BY 50 BPS // Global synchronized tightening continues
Stopy, stopami, ale mnie bardziej zaciekawiło GDP na lata 2020-21
Koniec odbicia we Włoszech ;) + poniedziałek dane ze strefy euro i zobaczymy czy się pogłębia tendencja spadkowa.
kupiłem parę i to najnowszą, wciągnała mnie i grałem od 17.00 do rana. Nie podoba mi się, że za szybko przechodzi różne ery/epoki.dammad pisze:A którą Civ? :) Grywam obie, choć poprzez wieki czasem nam zajmie nawet 8hsebo pisze:Nie wiem ja nie gram. Jak byłem mały to grałem, choć kupiłem Civilizację i chcę w końcu pograć, nie dla kasy a dla przyjemności.
A co do fizycznego złota/srebra dla mnie to dupokryjka w razie W, a nie inwestycja.
Zloto to zabezpieczenie.
Aaa. Ty mówisz o wersji na PC a ja o planszówkach. W każdym razie też grałem i lubię wracać od czasu do czasu.
Tomek napisał fajny artykuł na głównej stronie :) https://www.tradingforaliving.pl/opinie-vs-informacje/ Zapomniał jedynie dodać, że ludzie to robią, bo są leniwi. Znacznie łatwiej poświęcić 5 minut i przeczytać czyjąś opinię niż spędzić godzinę sprawdzając to u podstaw, a na tym trzeba się jeszcze znać. Ot i jeden z głównych powodów strat ulicznych inwestorów.
Tomek napisał fajny artykuł na głównej stronie :) https://www.tradingforaliving.pl/opinie-vs-informacje/ Zapomniał jedynie dodać, że ludzie to robią, bo są leniwi. Znacznie łatwiej poświęcić 5 minut i przeczytać czyjąś opinię niż spędzić godzinę sprawdzając to u podstaw, a na tym trzeba się jeszcze znać. Ot i jeden z głównych powodów strat ulicznych inwestorów.
Greg pisze:Ale się zmienia ... Ciekawe kiedy rate cuts będą wyceniać...
Dovish shift in market expectations following FOMC announcement/press conference...
Dec '18 probability of a hike, yesterday: 81%
Dec '18 probability of a hike, today: 1%
Przecież to jakiś fake!
Skąd takie głupoty, że 1proc szans na podwyżkę w 2018? Skoro FED nie zmienił swoich zapowiedzi. I oczekiwania rynkowe raczej 80-90proc na ten ruch ...
Lira turecka w ostatnich dniach to chyba najsilniejsza waluta na świecie, ciekawe co z tego będzie, RPA też w opałach było, a Zar daje rade .
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2018, 13:06 przez noth, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie patrzyłem i chyba tam jakaś interwencja leci?noth pisze:Lira turecka w ostatnich dniach to chyba najsilniejsza waluta na świecie, ciekawe co z tego będzie, RPA też w opałach było, a Zar daje rade .
GERMAN INFLATION UNEXPECTEDLY ACCELERATES TO 2.2%; EST. 1.9%
W Niemczech podobnie jak w UK inflacja zaskakuje.
W Niemczech podobnie jak w UK inflacja zaskakuje.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Greg wziął to od Bilelo z twitera, a ten się pomylił. Punkt dla Gryfindoru ;) Gdyby tak było w rzeczywistości to dolar by właśnie nurkował.rydzo pisze:Przecież to jakiś fake!Greg pisze:Ale się zmienia ... Ciekawe kiedy rate cuts będą wyceniać...
Dovish shift in market expectations following FOMC announcement/press conference...
Dec '18 probability of a hike, yesterday: 81%
Dec '18 probability of a hike, today: 1%
Skąd takie głupoty, że 1proc szans na podwyżkę w 2018? Skoro FED nie zmienił swoich zapowiedzi. I oczekiwania rynkowe raczej 80-90proc na ten ruch ...